Jump to content


Photo

New FREE Utility - NoData

* * * * * 8 votes

  • Please log in to reply
492 replies to this topic

#101
barfoo

barfoo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts
  • Gender:Male
I'm using a Samsung SCH-i760 on Verizon, and when I installed this program, I only had one network to disable: BroadBandAccess.

The reason I downloaded this program is because I was referred to it in another forum, when asking how I can avoid using Verizon's pay-per-kB data network, and still use MMS. A user there said he/she/it was using it and it blocked BBA, but not SMS/MMS/Phone connections.

Unfortunately, I installed the program, disabled my only choice, and immediately tried to send a picture message... The message didn't send.

I went back into NoData and enabled the BBA network and sent the same picture message from the DRAFTS folder, and it sent with no problem at all.

Is there any way to use SMS/MMS/Phone while blocking pay-as-you-go data usage?

Check out this forum for more info:
http://pdaphonehome....html#post689079

Edited by barfoo, 29 November 2007 - 12:02 AM.

  • 0

#102
tatar0900

tatar0900

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
when will nodata be fixed paul ?
take care, tatar.

  • 0

#103
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,222 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
When my Q9H arrives shortly i'll update for Smartphone :(

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#104
Howiehowie93

Howiehowie93

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 12 posts
  • Location:Lincoln England
  • Devices:iPhone 3G
Hi

is this the fix for my O2 account when I'm abroad?

When ever I'm over sea's what ever phone I'm using; XDA Exec, XDA Mini S, alway rack up a bill by ringing up somewhere and loging on for 4 seconds then disconecting. Not bothered trying my Kaiser I simpley dont take anything except my company phone abroad now, or get local SIM Cards, or the USA's case a pay as you go motorola $28 from Radioshack!

O2's loss! they told me its was a normal thing! HA!

regards
Howie

  • 0

#105
smacmillan

smacmillan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:HTC Touch (Elf)
This works well, but it'd be nice to use it via the command-line, and without confirmations and pings. I'm thinking in terms of being able to use it with SBSH's PhoneWeaver so that I have an item that turns WiFi on & GPRS off, vice versa, just GPRS off, etc. I know that I can do that by creating a non-functional Internet entry and toggling that or my provider's entry in PhoneWeaver. But using nodata is more elegant and eliminates the 'cannot connect with your settings' pop-ups.

Any possibility of adding command-line switches? -- something like a numerical or free-text switch to select the item from the GPRS items list, and another for on or off (or just toggle), and (perhaps) another for prompt/silent

A great little tool, so thanks anyway if this isn't possible.

S

Edited by smacmillan, 14 December 2007 - 10:47 PM.

  • 0

#106
tatar0900

tatar0900

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

When my Q9H arrives shortly i'll update for Smartphone :(

P


ok thanks bro, we're waiting bro :D
take care, cheers!

  • 0

#107
dead_beat

dead_beat

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Devices:MDA Vario III
Excellent app me ol' pedigree chum! I'm off to the states in the mornin so this will work wonders! Now all we need is an app to fool those lame yank networks into not charging us for receiving calls :( 55p a min according to the t-mob site! What a disgrace! It's cheaper to send a bloomin txt (20p)! haha

Cheers again mate.

  • 0

#108
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,222 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
HTH :(

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#109
Wooley

Wooley

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:XDA Orbit

Quick, handy little application i've rustled up as i'm off abroad for a few days soon, and don't want to run up a huge GPRS bill.

It lists your GPRS connections, and allows you to disable them so that they won't be used.

Disable your connections before you leave, re-enable them when you return - piece of cake with MoDaCo NoData :(

P


Hi

I know this is a registry tweak app but is it possible to add a scheduling feature, so that you can get nodata to enable/disable at set times ?

Thanks

Wooley

  • 0

#110
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,222 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Finally updated to add Smartphone compatability! :)

CAB in first post updated!

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#111
mrmond

mrmond

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:Plymouth,UK (But Bristol born & bred)
  • Interests:Gadgets, Linux, Guiness. Sci-Fi. <br />In any order &amp; combination you like.
  • Devices: Orange San Francisco

Finally updated to add Smartphone compatability! :)

CAB in first post updated!

P



TThanks Paul.
This will really come in handy. My E650 keeps trying to connect when I turn off wifi if internet is still running & I keep losing credit.

  • 0

#112
RiCoCheT

RiCoCheT

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:XDA ATMOS
WOW, a much needed app, a big bonus its FREE :) thanks for Paul.

Take it even though it invokes GPRS it doesnt actually connect and we can ignore the little G. Got it installed on my XDA Graphite WM6.

Thanks again.

  • 0

#113
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,222 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Oh yeah, test it peeps. You should get no little G, just the big G...

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#114
andy_scot_uk

andy_scot_uk

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:orbit xda
Paul

Can we send you money for this application? I used to get huge phone bills when my phone dialed GPRS without my knowledge and all that is sorted. Other guys have a "donate" facility to compensate them for their time and perhaps motivate them to continue support. Not talking about sending a lot so don't go buying a car but certainly willing to donate. How do I do it?

  • 0

#115
ga!nusha

ga!nusha

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 posts
  • Location:Bucharest
  • Devices:C500 & A701
this app is great!! THANKS for this!

  • 0

#116
RiCoCheT

RiCoCheT

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:XDA ATMOS

Oh yeah, test it peeps. You should get no little G, just the big G...

P


hi Paul,

Deffintly get a little G, it installs ok, get no errors when try to run it, any ideas? o2 XDA Graphite WM6.

however if I try to install it on my SPV C600 - WM5, get a message about doesnt have latest dotnet framework installed, unfortunatly the install is too big to install.

Thanks.
Ricky.

  • 0

#117
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,222 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien

Paul

Can we send you money for this application? I used to get huge phone bills when my phone dialed GPRS without my knowledge and all that is sorted. Other guys have a "donate" facility to compensate them for their time and perhaps motivate them to continue support. Not talking about sending a lot so don't go buying a car but certainly willing to donate. How do I do it?

Lol, if you'd like to donate, check your 'My Controls' -> 'Subscriptions' package and sign up for an enhanced MoDaCo account :)

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#118
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,222 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Hmmm, little G sounds like it's still connecting. Anyone else?

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#119
JoshGrey

JoshGrey

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 120 posts

Finally updated to add Smartphone compatability! :)

CAB in first post updated!

P

Thanks Paul. Can you tell me where I can download the latest version from - I tried the updated first post and got an "incorrect verision" error on install and a full on crash the first time I tried to toggle GPRS WAP off on my e650 :-/

Sorry to be a pain.

  • 0
"There are those who make it happen, those who let it happen, and those who wonder what happened. Which one are ?

Wise Question

#120
highlorddave

highlorddave

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Devices:VOX (E650)
help

after installing this app i can no longer dial out or send texts, what registry value has been chnged so i can correct this

EDIT:

some more info i have found

WIFI and Bluetooth still work, GPRS, telephone and text do not
i have the orange operator logo and signal strength indicator but the big G has gone
when my girlfriend tries to call my phone she is rewarded with "network busy"
if i try to call out i get "dialing" displayed for a few seconds then it hangs up with "call ended"

i have tried toggeling all the options within the NODATA program with no luck
i have 5 options in the program
1 - enabled
2 - enabled
Orange GPRS WAP - Enabled
Orange Interntet - Enabled
Orange MMS - Enabled

not sure what other info i can supply but hope you can help me

dave

i will also add that it is entirly possibe this is a ntwork problem and nothing to do with NODATA, though i have never had this before and it does seem odd that it coincided with the installation of the software


Edit 2

i hav tried my SIM in another phone and it works, so i guess i can rule out network trouble


Edit 3

A hard reset has fixed my device, but reinstalling NODATA causes the problem again. Is there any info i can provide for you for debugging purposes before i reinstall all my phone software?

Dave

Edited by highlorddave, 19 January 2008 - 07:59 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users