Jump to content


Photo

Active sync

- - - - -

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
bigbyte

bigbyte

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:O2 Xda sp
Active sync has stopped working on my xda mini s I have downloaded and reinstalled the latest beta version to try and solve the problem still says cant connect. The cable is ok I have a feeling the Active sync software has become corrupted on the device can I reinstall it without losing data.

  • 0

#2
awarner

awarner

    Staff Team Leader

  • Admin Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 18,513 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southampton
  • Interests:Life the universe and everything in it :)

    Lumia 925 one hell of a camera phone
  • Devices:Lumia 925 a real phone at last
  • Twitter:@ashwarner
Check your firewall settings and also delete the partnership you had and create a new one.

  • 0
Twitter me @ashwarner

Windows Phone 7 Expert.
Windows Phone Business Specialist



#3
bigbyte

bigbyte

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:O2 Xda sp
Thanks for the help. I am afraid I am still having problems. when I connect the device the Active sync icon appears on the pc and tries to connect, if I r click and open the interface it says connecting and shows no partnerships. If I go files the the mobile device options are greyed out. I have tried connection settings and after attempting to connect it says cant find a device.

  • 0

#4
andysalmon

andysalmon

    Enthusiast

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPip
  • 247 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brighton 7
  • Devices:Nexus 4 & 7

Thanks for the help. I am afraid I am still having problems. when I connect the device the Active sync icon appears on the pc and tries to connect, if I r click and open the interface it says connecting and shows no partnerships. If I go files the the mobile device options are greyed out. I have tried connection settings and after attempting to connect it says cant find a device.


I have a Magician and a Wizard. My Magician has always connected with no problems at all but until today my Wizard has not connected. I have previously posted regarding this problem. Everything was either greyed out or would hang when attempting to connect the Wizard. Allowing access to my firewall or disabling the firewall failed to make any difference. Neither did a fresh install of Windows and AS on a brand new computer.

I closely inspected the USB cable- nothing appeared to be the matter with that, so I too have downloaded the beta AS 4.5. But today whilst in my loft, I came across my Magician box with the unused USB cable in it. I thought I'd give it a whirl, and yes you've guessed it...both devices now work (I still have to close the firewall for the Wizard though- but not the Magician!)

Just thought I'd post this in case I can stop someone else being driven mad :) :D

  • 0
Foneography: LG Nexus 4, Samsung Galaxy S II, Huawei G300, Motorola Defy, HTC Desire, HTC Touch HD2, HTC Touch HD, MDA Vario III, HTC V1615, MDA Vario, MDA Compact, SE P905, Sendo X (CRAP!), Motorola V525, SE P900, Samsung S300, Motorola Mpx 200, Orange SPV, Motorola V50, Nokia 5210, Motorola P7389, Nokia 6210, Nokia 6100, Nokia 5110, Motorola D520, Motorola 8700, Nokia Orange




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users