Jump to content


Photo

Opened phone to install a new housing - now camera is broken

- - - - -

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
tOz

tOz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Motorola MPx200
Hi, I ordered a new hosing from china in eBay and it arrived today, so I carefully disassembled the phone and mounted the new housing, when it was done I tested the phone's components, and all the connections and functions work well, including both screens, speakers, microphone, bluetooth, miniSD slot, and all that.

But when I test the camera, there is something wrong with it, the pictures it takes look greenish, and I did a recheck of all connections and stuff and didn't saw anything wrong.

The videos and the photo preview looks greenish too. I did a search on the forum and saw a post from a user that has this same problem with his camera, but nobody answered him.

I attached a picture that shows the problem.

Any ideas? hope i didn't broke the camera.

Attached File  DSC_00018.jpg   200.17KB   141 downloads

  • 0

#2
The Doctor

The Doctor

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,324 posts
  • Location:Clarendon Park, Leicester, UK
  • Interests:Karate, Mobile Phones, Hockey, Sailing, Kayaking, Watersports in general.<br /><br />Building My TARDIS :D
  • Devices:Acer M900, soon a HTC Desire
  • Twitter:@frillip1
Did you pull the cable and not the lens?

Phil

  • 0

Read my Blog!

Get 2.25GB of FREE online backup at https://mozy.com/?ref=5FQY80


#3
tOz

tOz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Motorola MPx200
I pulled the cable, to no avail

  • 0

#4
george81

george81

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:mpx220
Hi, I have same problem,


The solution is somewhere in the bottom part of the phone. (The cable between flip and phone) When I press (a lot) the upper part of the phone (above up cursor key), the image quality is much more better. If I release the pressure, camera image is crappy and noisy or blank.

I had dissasembled the flip and searched bad contact in the camera connector, but it is not there...

For disassembling the bottom part of the phone I need to get better tool (than knife) to open it. :-)

Pls excuse my english.

Edited by george81, 01 September 2008 - 01:56 PM.

  • 0

#5
awarner

awarner

    Staff Team Leader

  • Admin Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 18,504 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southampton
  • Interests:Life the universe and everything in it :)

    Lumia 925 one hell of a camera phone
  • Devices:Lumia 925 a real phone at last
  • Twitter:@ashwarner
If it is the same problem it sounds like a poor connection.

  • 0
Twitter me @ashwarner

Windows Phone 7 Expert.
Windows Phone Business Specialist






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users