Jump to content


Photo

Rearranging start menu on Xda Graphite

- - - - -

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
kyrkesmith

kyrkesmith

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 670 posts
  • Location:London, UK
  • Devices:Samsung Omnia 7
My Xda Graphite has arrived, and I'm having a problem I seem to recall having on my SPV C600. I can't move any of the items in the start menu, either using the build in File Explorer, or using Windows Explorer on my laptop. Any ideas?

  • 0
Mobile telephone history:
Sony CMD-J5 → Sony CMD-Z7 → Orange SPV → Orange SPV E100 → Orange SPV C500 → Orange SPV C600 → O2 Xda Graphite → Sony Ericsson Xperia X1 → Samsung Omnia 7

#2
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,366 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
It's application locked then!

I'll have mine Monday / Tuesday then I can assist...

P

PS What's it like? Guess I need to create a graphite area ;)

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#3
kyrkesmith

kyrkesmith

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 670 posts
  • Location:London, UK
  • Devices:Samsung Omnia 7
It's pretty nice. It seems faster than the C600, and I prefer the joystick. The buttons are nice and big too. I can see the screen cracking at some stage, as the plastic above it is more flexible than the C600 and is quite close to the screen. The camera(s) seem decent, and it's nice having WiFi. Haven't got Skype working yet though.

The start menu's giving me a lot of trouble, because only a few of the apps can be moved. However, using the registry hack produces strange results. The first time I did it, when I rebooted, the start menu was completely empty and I had to hard reset. The second time, it completely ignored my setting and sorted them alphabetically. I then modified the order, taking out a few of them and it was empty on reboot. Just doing my second hard reset now...

  • 0
Mobile telephone history:
Sony CMD-J5 → Sony CMD-Z7 → Orange SPV → Orange SPV E100 → Orange SPV C500 → Orange SPV C600 → O2 Xda Graphite → Sony Ericsson Xperia X1 → Samsung Omnia 7

#4
kyrkesmith

kyrkesmith

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 670 posts
  • Location:London, UK
  • Devices:Samsung Omnia 7
I've worked out the problem with the registry hack for the start menu order to be as a result of me not leaving a blank line break at the end of the list of apps.

I left the MRU on on the homescreen so I could continue to access the registry editor when the start menu had vanished, rather than having to hard reset.

Still, it would be nice to be able to move Calculator out of the Accessories folder.

  • 0
Mobile telephone history:
Sony CMD-J5 → Sony CMD-Z7 → Orange SPV → Orange SPV E100 → Orange SPV C500 → Orange SPV C600 → O2 Xda Graphite → Sony Ericsson Xperia X1 → Samsung Omnia 7

#5
siksik6

siksik6

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 483 posts
  • Gender:Male
  • Location:Taunton, Somerset
  • Interests:Phones...duh :) Drinking, eating, and breathing mainly.
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@markdotpeters5
Oooooh! Sample pictures from the cam please! ;)

Also, how's the flash/led?

Tempted.... very tempted!

  • 0

#6
kyrkesmith

kyrkesmith

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 670 posts
  • Location:London, UK
  • Devices:Samsung Omnia 7

Oooooh! Sample pictures from the cam please! ;)

Also, how's the flash/led?

Here's a couple of pictures. They're not at full 2 megapixel resolution; I'll post a couple of them later if you want. The LED seems reasonable, although the range isn't massive.

Attached Files


  • 0
Mobile telephone history:
Sony CMD-J5 → Sony CMD-Z7 → Orange SPV → Orange SPV E100 → Orange SPV C500 → Orange SPV C600 → O2 Xda Graphite → Sony Ericsson Xperia X1 → Samsung Omnia 7

#7
siksik6

siksik6

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 483 posts
  • Gender:Male
  • Location:Taunton, Somerset
  • Interests:Phones...duh :) Drinking, eating, and breathing mainly.
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@markdotpeters5
Yeah doesnt look too shabby at all. would very much appreciate some more if you can.

cheers

M

  • 0

#8
jhils1

jhils1

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
  • Devices:Samsung Omnia
I got mine Friday-Its great, just a pity it looks and feels like a nokia from about 8 years ago, but you cant have everything!

I m having start menu probs though. But different ones.

It took my Orange SIM straight out of the box and I used PHM registry editor to fully app unlock it so I could install Sniper and SmartTweaker-All working fine-I ve used the WM 2003 menu tweak in Smart Tweaker (turns it to list view) and I can move stuff about in the start menu no probs.

But whenever I go into task manager and kill all or free memory it kills the start menu so when you press start it just stays on the home screen (theres no "kill all but selected" option like 2003) and the only way to get the start menu again (unless some-one knows different) is to reboot it-Re-activating start in task manager does nothing. Is this a bug or am I doing something wrong?

WM 2005 Smartphone is new to me (had 2003 before) and while there are some cool improvements some stuff isnt as good-Take viewing pictures in my documents-With 2003 you just pushed the joystick up and down to zoom and you could zoom out so far the pic becomes a dot or zoom in so far you can see individual pixels up close. You could also view any pic fullscreen. Not with 2005 (unless I m missing something). You ve got to go into edit then click zoom then 1 or 2 and all you get is about a 5 stage zoom. And you ve got to press zoom then 1 or 2 again for every stage. What was once just a case of moving the joy stick is now about 9 key presses!-And it wont let you view pics full screen-Might as well have stuck on a 176x220 res screen if you cant use the full 240x320!

I m impressed with the flash, though. Most I ve seen are useless with about a 1 metre range. This will light up the wall on the other side of the room (about 7 metres away). And I stuck it in a cupboard on timer and shut the door then did the same with the flash on. I ve posted the results below.

Attached Files


Edited by jhils1, 10 March 2007 - 08:31 PM.

  • 0
motorola m301/Ericsson PF768/Ericsson T18/Ericsson T28/Siemans SL45/Pansonic GD87e/SPV E200/SPV C500/SPV C550/XDA Graphite(ASUS) Jupiter/Samsung i900 Omnia (16gb)/SonyEricsonExperiaX10-NOT IMPRESSED

#9
siksik6

siksik6

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 483 posts
  • Gender:Male
  • Location:Taunton, Somerset
  • Interests:Phones...duh :) Drinking, eating, and breathing mainly.
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@markdotpeters5
Looks pretty encouraging, thanks for posting the pics.

What are the best case scenario pics like? Have wanted a smartphone with a decent camera for as long as I can remember!

  • 0

#10
jhils1

jhils1

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
  • Devices:Samsung Omnia
Pretty good. (See below and kyrkesmith 's post above). Obviously not as good as a 3MP (why do smartphone manufacturers give us 2MP when "regular" phones have moved to 3MP with autofocus?????). But much better than HTC's 1.3MP. Pity theres no close up mode though.

Attached Files


Edited by jhils1, 10 March 2007 - 08:46 PM.

  • 0
motorola m301/Ericsson PF768/Ericsson T18/Ericsson T28/Siemans SL45/Pansonic GD87e/SPV E200/SPV C500/SPV C550/XDA Graphite(ASUS) Jupiter/Samsung i900 Omnia (16gb)/SonyEricsonExperiaX10-NOT IMPRESSED

#11
siksik6

siksik6

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 483 posts
  • Gender:Male
  • Location:Taunton, Somerset
  • Interests:Phones...duh :) Drinking, eating, and breathing mainly.
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@markdotpeters5
Any more samples please chaps? ;)

  • 0

#12
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,366 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Bah, my Graphite won't be here until tomorrow now ;)

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#13
siksik6

siksik6

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 483 posts
  • Gender:Male
  • Location:Taunton, Somerset
  • Interests:Phones...duh :) Drinking, eating, and breathing mainly.
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@markdotpeters5
My Graphite won't be here until sometime in December. Thanks to being stuck in a contract with Orange ;)

  • 0

#14
utp_

utp_

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Devices:Dopod 586w, Samsung SGH-i600
Hehehe, I got mine for almost a month.....hehe ;)

  • 0

#15
siksik6

siksik6

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 483 posts
  • Gender:Male
  • Location:Taunton, Somerset
  • Interests:Phones...duh :) Drinking, eating, and breathing mainly.
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@markdotpeters5
Not here yet then Paul, or are you still playing? ;)

  • 0

#16
jutley

jutley

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 501 posts
  • Location:uk
  • Devices:Dell streak baby oh yea
can we cid unlock the handset in the same way as spv c600 using the xda developers stuff can someone confirm this works cause when another flash comes out ie wm6 tempted to flash it.

  • 0

#17
kyrkesmith

kyrkesmith

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 670 posts
  • Location:London, UK
  • Devices:Samsung Omnia 7
Anyone worked out how to application unlock it then, assuming this is what's causing the start menu to be locked?

  • 0
Mobile telephone history:
Sony CMD-J5 → Sony CMD-Z7 → Orange SPV → Orange SPV E100 → Orange SPV C500 → Orange SPV C600 → O2 Xda Graphite → Sony Ericsson Xperia X1 → Samsung Omnia 7

#18
jhils1

jhils1

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
  • Devices:Samsung Omnia

Heya... I'd just like to confirm that our free C500 SIM unlock tool works perfectly on the C550 (thanks nedge2k for the testing)

To decert (application unlock) the C550, simply change these keys using the attached registry editor (it's the freeware PHM editor signed by HTC):

HKLM\Security\Policies\Policies0001001 = 1 (RAPI)
HKLM\Security\Policies\Policies0001005 = 40 (Cert)

This post has been edited by Zone-MR: Jan 3 2006, 10:54

Attached File(s)
regeditSTG.zip ( 24.01k ) Number of downloads: 18476


This worked on the Graphite as well-Very quick and easy-But it is "partially" unlocked out of the box so you should be able to installl some apps

  • 0
motorola m301/Ericsson PF768/Ericsson T18/Ericsson T28/Siemans SL45/Pansonic GD87e/SPV E200/SPV C500/SPV C550/XDA Graphite(ASUS) Jupiter/Samsung i900 Omnia (16gb)/SonyEricsonExperiaX10-NOT IMPRESSED

#19
modgnik

modgnik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Devices:imate SP5

I've worked out the problem with the registry hack for the start menu order to be as a result of me not leaving a blank line break at the end of the list of apps.

I left the MRU on on the homescreen so I could continue to access the registry editor when the start menu had vanished, rather than having to hard reset.

Still, it would be nice to be able to move Calculator out of the Accessories folder.


Forget the default Calculator. Go to http://msmobiles.com...ews.php?id=5839 It's the best free Calculator ever and you end up with a nice icon on the start menu to boot.

Enjoy.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users