Jump to content


Photo

GBA emulator for wince - GBACE 0.1

* * * * * 2 votes

  • Please log in to reply
148 replies to this topic

#81
pacopinoy

pacopinoy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Samsung Blackjack
masterall dude
landscape compatibility! common man ;)

  • 0

#82
GlobGlob

GlobGlob

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

n64 emu is called project 1964, but never released in public as far as I know



N64 would be way cool, but also very slow i think?

I searched for some emulators and found dis one:

http://www.pocketpla...x...&id=761#761

Dreamcast on windows mobile? ;)

Anyone know what dis thread says?

  • 0

#83
jaikben

jaikben

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • Devices:mpx200
well they are telling a alpha version will be released on that forum, but it will be for ppc with 3d gfx card ( axim x51v etc ). the programmer only tested on 1 game ( zombie revenge ). Well I hope that there will be version for non 3d card ppc's. although I doubt it will ever be possible to play a game on at least 20 fps lol

  • 0

#84
mikeeey

mikeeey

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,986 posts
  • Location:US, Washington, Everett
  • Devices:Nokia n82 (hacked)

well they are telling a alpha version will be released on that forum, but it will be for ppc with 3d gfx card ( axim x51v etc ). the programmer only tested on 1 game ( zombie revenge ). Well I hope that there will be version for non 3d card ppc's. although I doubt it will ever be possible to play a game on at least 20 fps lol

wow! and this is new and just released! i would sure love to play sonic adventure and sonic adventure 2 on the kaiser, but i wonder if the kaiser would be able to handle it, or if it's even supported.

  • 0
my signature is too long

#85
Menneisyys

Menneisyys

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,038 posts
  • Devices:a lot

wow! and this is new and just released! i would sure love to play sonic adventure and sonic adventure 2 on the kaiser, but i wonder if the kaiser would be able to handle it, or if it's even supported.


Theoretically, it should be able to run as the 3D support is even better than that of the 2700G in x50v/x51v. However, as we've seen with the GoForce 5500 / O2 XDA Flame, there WILL be a lot of incompatibility issues with existing 3D-enabled apps.

  • 0

#86
jaikben

jaikben

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • Devices:mpx200
@ menn: thsnks for the java updates on your blog I am now able to play a lot of java 3d enabled games, biggest problem is controls lol, btw EA games seems to work the best

  • 0

#87
mikeeey

mikeeey

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,986 posts
  • Location:US, Washington, Everett
  • Devices:Nokia n82 (hacked)

Theoretically, it should be able to run as the 3D support is even better than that of the 2700G in x50v/x51v. However, as we've seen with the GoForce 5500 / O2 XDA Flame, there WILL be a lot of incompatibility issues with existing 3D-enabled apps.

i guess wel just have to see, is it avaible for download on that site yet?

  • 0
my signature is too long

#88
jaikben

jaikben

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • Devices:mpx200
from the author of the topic:

I hate to burst your bubble, but this thread is only a remake of my april-fools day joke of this year. I couldnt resist to repost this after i received more and more requests for working N64-, NDS- and even Wii-Emulators on Pocket PCs.

But its only a joke partially. I was really talking with a coder who tried to port Chankast for windows to windows mobile. He said the framerate was only available in numbers after the comma (far below 1), and so he saw no reason to continue this project.

If there ever will be any real news from him about this i will let you know.

  • 0

#89
mikeeey

mikeeey

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,986 posts
  • Location:US, Washington, Everett
  • Devices:Nokia n82 (hacked)

from the author of the topic:

I hate to burst your bubble, but this thread is only a remake of my april-fools day joke of this year. I couldnt resist to repost this after i received more and more requests for working N64-, NDS- and even Wii-Emulators on Pocket PCs.

But its only a joke partially. I was really talking with a coder who tried to port Chankast for windows to windows mobile. He said the framerate was only available in numbers after the comma (far below 1), and so he saw no reason to continue this project.

If there ever will be any real news from him about this i will let you know.

now Chankast isnt the same emulator that was ported on that german website was it?
well i think anything can happen, i mean, theres a PS1 emulator for ppc and if you have a fast enough device you can run it at a good speed, i would assume dreamcast wouldnt be too different? it just takes a good porter and lots of time. also it depends which pc emulator your porting from, some are faster than others. since this one is "PocketCast" it may be different than Chankast

EDIT: damn!!! just read below it was an april fools joke. wow. ahhh.

Edited by mikeeey, 21 September 2007 - 02:56 AM.

  • 0
my signature is too long

#90
zaibaker

zaibaker

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:Qtek 8310
Hi everyone!!

Very nice those emulators who works on my HTC Tornado!

(New Edit: WRONG:
Only the SNES one is damn slow, have to try again after i overclock the processor to 254mhz (my limit).
Solution: Change the frameskip to 0-4.
In my case, with my HTC Tornado @ 252mhz, Secret of Mana work well, not bad at all.
My setting about this game in SmartNES:
I put on the sound and let Synchronisation, i let 8bits for the quality, and i use the Third (3) quality level of the sound.
But on other games it's not so nice this setting, have to try other settings for the others roms.)

But for this GBA emulator, it's only lack the landscape display ;) .
So, i'm refreshing the topic in order to know if you are gonna make this very important update.

Thank you for all the great job, and i hope the landscape display will born ^^.

Edited by zaibaker, 10 October 2007 - 07:42 AM.

  • 0

#91
Icephr34k

Icephr34k

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Moto Q
Okay I have the pocketnester and pocketsnes on my Q and they both work fine. But when I downloaded this one, I can't get anything to work. When I try to play a rom, it only pulls up my picture file... which is weird because I don't even have a picture file on my storage card. Any help would be great. Thanks.

(I can get a picture of the screen if that would help.)

  • 0

#92
coisbot

coisbot

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
This emulator has potential. I remember when Forgotten released VisualboyAdvance version 0.1 way back when, I thought to myself...this is going to be the emulator to end all emulators. And it was. Here's my status on the games I have tried:

Metroid Fusion - doesn't work
Mario & Luigi Superstar Saga - doesn't work
Fire Emblem - Works well if battle animation is turned off. Otherwise, WILL crash (and freeze entire Pocket PC) as soon as you enter first battle. Have the same exact problem with PocketGBA, which is strange, because this thing seems stable and doesn't seem to crash when games don't work. Hope this is fixed.
Keep up the great work!

  • 0

#93
1000101

1000101

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
Masterall, Is there any new info or updates on this topic for landscape compatibility?

Edited by 1000101, 08 December 2007 - 01:23 AM.

  • 0

#94
conway

conway

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:Montour, Iowa
  • Devices:Motorola Q

hi i have aproblem with the gba i cant get it to load roms on my spv c550 i go to load roms and it does nothing could you help please


Hey guys. I have a motorola Q. I was wondering if there was a landscape fix out yet? I really want to play pokemon and I have no idea why. Is there any fix yet?

  • 0

#95
Mr.W

Mr.W

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

hi i have aproblem with the gba i cant get it to load roms on my spv c550 i go to load roms and it does nothing could you help please



怎么不在国内论坛上发布呢?
估计国内的玩家愿意帮您测试的更多

  • 0

#96
Zeiram

Zeiram

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 151 posts
  • Devices:Loox600
Funny thing for me:

GBAce used to work fine, now it suddenly stopped working and when i try to load a game the screen stays black...

Wonders of modern technology? :-)

  • 0

#97
718293

718293

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:hp ipaq 512
wher to download those GBA game??
or i need to buy?

  • 0

#98
Zeiram

Zeiram

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 151 posts
  • Devices:Loox600

Funny thing for me:

GBAce used to work fine, now it suddenly stopped working and when i try to load a game the screen stays black...

Wonders of modern technology? :-)


Okay for people with the same problems: The Error only happens to me when i had a rom that wont work. After this i have to delete the config files for GBAce and it works again..

  • 0

#99
Fate-X-

Fate-X-

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Location:California
  • Devices:AT&T Tilt
Masterall, if your not too busy. Please make this landscapae compatibile! :(

  • 0
Posted Image

#100
1000101

1000101

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
Does anybody know how to make it landscape?

Edited by 1000101, 07 January 2008 - 10:49 AM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users