Jump to content


Photo

SPV E650 de-Brand + Fix Pack 0.5

* * * * * 3 votes

  • Please log in to reply
366 replies to this topic

#21
paholman

paholman

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 408 posts

Hmmmm.... something odd is going on. I've just checked the IMEI number on the box and also on the sticker on the back of the phone and when I check it on the phone itself I seem to have gained two extra digits (01) on the end. Is that even possible?



Yes, the last two digits of the IMEI on the phone via *#006# are usually not included on the box.

  • 0

#22
paholman

paholman

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 408 posts

Yes, although i'm not sure how this is done. If I work it out, then i'll add it :rolleyes:
Strange as i've installed a whole bunch of apps (Opera, Resco etc.) and not had the problem. Did you re-unlock with the O tool after install? If so, could you try without that step (I didn't do that)?

P


AS it happens, yes I did run the unlocker twice, being as some users said it still needed unlucking again afterwards.
  • I ran Unlocker
  • Ran DeBrand
  • Ran Unlocker again
I'll do another Hard Reset, and just do the two steps, and retry:-
  • Run Unlocker
  • Run DeBrand

  • 0

#23
Prof. Yaffle

Prof. Yaffle

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • Gender:Male

Yes, the last two digits of the IMEI on the phone via *#006# are usually not included on the box.


I'm guessing the Tomtom Application code is based on the IMEI number? Not sure why it should have changed and locked me out though.

  • 0

#24
paholman

paholman

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 408 posts

AS it happens, yes I did run the unlocker twice, being as some users said it still needed unlucking again afterwards.

  • I ran Unlocker
  • Ran DeBrand
  • Ran Unlocker again
I'll do another Hard Reset, and just do the two steps, and retry:-
  • Run Unlocker
  • Run DeBrand



Same problem. The only thing I did before trying to install "card_cache" was update my Owner Information.

BTW: I'm installing the cab files from the Storage Card via Explorer. If that has anything to do with it

Edited by paholman, 11 June 2007 - 01:29 PM.

  • 0

#25
Dade

Dade

    Phone Edition Moderator

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 756 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Devices:HTC TyTN

It doesn't exactly show WM6 in it's best light...

P


More like the 'My First Phone' theme. So many people complain about it, even new users.

  • 0
Independent device reviews: Tracy And Matt's Blog

#26
Brody

Brody

    www.MSMobileNews.com Owner

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,641 posts
  • Location:Surrey, UK
Linked this here: MSMobileNews.com

  • 0

Posted Image

#27
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,345 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien

I'm guessing the Tomtom Application code is based on the IMEI number? Not sure why it should have changed and locked me out though.

The IMEI code hasn't changed - they are check digits that aren't shown on the box.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#28
paholman

paholman

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 408 posts

I'm guessing the Tomtom Application code is based on the IMEI number? Not sure why it should have changed and locked me out though.


I think it's based on Device ID or something. I had similar issues after I installed different ROMs on my StrTrk.
I had to contact TomTom each time. Only installed two diff ROMs, but I didn't want to keep pestering them.

As I've now replaced the StrTrk with the E650, I'm waiting for TomTom to supply me with yet another Authentication code :rolleyes:

  • 0

#29
Prof. Yaffle

Prof. Yaffle

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • Gender:Male

The IMEI code hasn't changed - they are check digits that aren't shown on the box.

P


Ah, okay thanks. Not sure what's gone on then. Just spoke to Tomtom who have asked me to fax over receipts for proof of the phones I've had previously as well as for the current phone. He changed it to just the current phone when I said there was no chance I'd still have delivery confirmation for my previous phones. They said it will take 48-72 hours for them to decide if they'll authorise me to swap to my new phone (he couldn't explain why it had been working for a month without problems).

  • 0

#30
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,345 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
I've just read through my reg tweaks again, and can't really see anything that should cause it to change TBH, although without knowing how they do their security, who knows :rolleyes:

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#31
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,345 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
I'm just building 0.2 with another tweak to try and fix this installer bug. Grrr...

:rolleyes:

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#32
Prof. Yaffle

Prof. Yaffle

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • Gender:Male

I've just read through my reg tweaks again, and can't really see anything that should cause it to change TBH, although without knowing how they do their security, who knows :rolleyes:

P


Another thing I've noticed. Some of my tones got changed, eg, my custom ringtone, my sms tone, my alarm tone. But others didn't eg email and New Instant message.

  • 0

#33
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,345 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
They're set to the non-Orange ones, ones that aren't changed haven't been 'Orange'd' :rolleyes:

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#34
DougT

DougT

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Worked fine on my French E650. Thanks for the de-Brand scripts.

  • 0

#35
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,345 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Pack updated to 0.2.

Changes include an additional tweak to (hopefully) help fix the install problem, and a small change that may remove the TomTom issue - paholman, may be worth resetting again and using this new version. If it still presents a problem, then i'm REALLY confused :rolleyes:

You should also no longer need to rerun the Orange unlocker.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#36
Prof. Yaffle

Prof. Yaffle

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • Gender:Male

They're set to the non-Orange ones, ones that aren't changed haven't been 'Orange'd' :rolleyes:

P


Thanks. Thought that might be the case. I just wondered with some of them still being named as Orange.

I've just tried uninstalling the de-Brand pack, rebooting and then trying Tomtom again and it worked perfectly without complaining about the map needing activating. I'll fax Tomtom though as the proper icons are far nicer.

  • 0

#37
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,345 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Prof. Yaffle - see above :rolleyes:

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#38
Prof. Yaffle

Prof. Yaffle

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • Gender:Male

Prof. Yaffle - see above :rolleyes:

P


Sorry, you'd posted that whilst I was replying and I missed it. Just giving it a go now.

  • 0

#39
Prof. Yaffle

Prof. Yaffle

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • Gender:Male

Prof. Yaffle - see above :rolleyes:

P


Unfortunately Tomtom still comes up with the activation request and the same different Device code with v0.2 of the de-Brander.

  • 0

#40
tomdbomb61

tomdbomb61

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 265 posts
  • Location:Leicester
  • Interests:Dj'in funky house , new technology( mobiles), cars, and The Office!
I am clicking on the link it is saying there is a fault....

  • 0
"money dont make my world go round.......im reaching out to a higher ground"(Sir David of Brent)

Car- Clio 182
Phone- SPV e100, de cert, unlocked, Bootloader v.93 ;) , MPX200, E650




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users