Jump to content


Photo

Blackjack II Tips - POST HERE!

- - - - -

  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#41
Hawkstone

Hawkstone

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Blackjack II

Some more tips. :D
To make right soft key on Home screen dynamic- example when get new SMS will change to Message-Miss call receive will change to call history
Delete this reg key at
HKCU\Software\Microsoft\Home
DisableMRE = 1

Change cleartype of IE
HKLM/software/microsoft/windows/currentversion/Internet Setting
ClearTypeText = 1


These are good tips.

The dynamic right soft key tip is great, thanks. Makes you wonder why this is disabled by default. I found this also works if you change the value from 1 to 0 instead of deleting the key.

  • 0

#42
omershahab

omershahab

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Devices:Samsung BlackJack II

Hey kdar
If you know how to edit XML code for your homescreen. I am aware of making it just one click away where you click on the SMS button and it takes you to your inbox if you dont want to use sms bubbles which seems cooler than this.


I think he was asking if theres a quicker way to compose a new text message instead of having to go through several dialog boxes.

I would like to know this as well, if we can program a shortcut key or something, cause currently its really tedious and takes forever just to write a new text.

  • 0

#43
mobelby

mobelby

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Devices:Wizard
Can you just configure wm5 new menu (freeware) for the blackjack II ?

I have been using it with my wizard to great effect to send a text very quickly to people. You can even configure it to have a shortcut send text to a specific person.

My advice would be to configure the right soft button on the start page to a menu button with this utility and have the menu include an "sms to joe bloggs" - that way you should be sending that text pretty darned quickly

Here is the web page

http://www.saman-cz.com/ppc/index.html

Edited by mobelby, 25 May 2008 - 09:50 AM.

  • 0

#44
mobelby

mobelby

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Devices:Wizard
An update to my post and suggstion for what you can do.

First, download and install the wm5 new menu beta version for smartphone from here:

http://www.saman-cz....M5NewMenuSP.CAB

2. Download Right Tweaker from here:

http://www.smartphon...ht-tweaker.html

What these two programs together do is let you replace the right soft key on your phone with a new menu key that activates a new menu as soon as you hit that key. Items that can be included in the new menu are an "sms to x" ie an sms to your favourite contact.

Remember to follow the instructions with right tweaker and note where the executable is for the installed WM5New Menu (\Program Files\saman\WM5NewMenu\WM5NewMenu.exe) to ensure this works

NB Both programs are freeware

  • 1

#45
.sCREAm.

.sCREAm.

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:BlackJack II
I know I probably should have done a search first but ohwell if it is a repost then so be it, i couldnt find this info anywhere else and had to find it out on my own so i figured id share. :D

First of all this is to set your default custom ringtones directory to your storage card instead of your device.

I used CeRegistry Editor to do this. (just do a google search or click here)

Once you have found and installed CeRegistry (on your PC) follow these steps:

1: Connect Blackjack II via USB and make sure that Microsoft Activesync is on.
2: Click on Connection>Connect or press F1.
3: Double click HKEY_LOCAL_MACHINE.
4: Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\ControlPanel\Sounds\CustomSounds\RingTones
5: In here you should see a registry that looks something like:
Name............Type..........Data
abDirectory....REG_SZ....\My Documents\My Sounds

Change "\My Documents\My Sounds" to the correct directory of your sounds on your storage card.

Mine reads:
Name............Type..........Data
abDirectory....REG_SZ....\Storage Card\My Documents\My Sounds

and works just fine.

Hope this helps.
If further help is needed just PM me.
Cheers.

Edited by .sCREAm., 22 June 2008 - 01:31 AM.

  • 1
Posted Image

#46
Daddeo

Daddeo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:BlackJackII

Add some tips but Please discuss outside of this post...lets keep this thread clean.


1) Press and hold HOME button to bring up Task Manager

2) Press and Hold Camera Button to ZOOM IN on screen
2a) While in Zoom Mode...Press and tap action button (center of dpad) to pop up a list of automatic movements to autoate reading movement....strange feature.

3) Press and Hold CV Button to bring up Power Manager

4) Press and Hold MAIL button to turn off screen

5) Press and Hold END key to lock device

6) Tap Power Button to bring up Quick List


Whats the RPM gauge (thats what it looks like to me) that pops when you use the camera button to zoom in and then press the start key?

Edited by Daddeo, 03 July 2008 - 07:34 PM.

  • 0

#47
Daddeo

Daddeo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:BlackJackII

Whats the RPM gauge (thats what it looks like to me) that pops when you use the camera button to zoom in and then press the start key?


Figured it out..it's an accelerator for below...

"2) Press and Hold Camera Button to ZOOM IN on screen
2a) While in Zoom Mode...Press and tap action button (center of dpad) to pop up a list of automatic movements to autoate reading movement....strange feature

  • 0

#48
robsbj2

robsbj2

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Blackjack2

Glad you found this, but the exact instructions didn't work for me.

Once you've navigated to your previously locked letter in HKLM/software/samsung/keyrun (V, M, C, etc..) delete the AppPath, AppTitle, AND Argument strings. Now set the Order value to 0 (I'm pretty sure you can actually leave this value alone, but i just set it to 0)

The letter you just edited has now been unlocked and removed from the Settings>Key Settings>FN Key Settings menu.

Just add back the letter with any program you want and launch away from the home screen!

I have C set to Calculator
G to Google Maps
A to Alarms
E to File Explorer
O to Opera

etc...

Good luck!


One thing I noticed when i originally did this a few months ago is when u reorder apps, they will begin to take the order slots that were once vacant. Anything in the order slots of 1-5(i believe it may be 1-6) are hard locked in the reg and you can not change them in the Key setting, but you can always go back into the registry and delete them out.

Does anyone who has the ability to do this, have a min to get me the information under the B(for Bluetooth) as i accidentally deleted this out and this is a short cut key i do use. I would appreciate it.

Side Note: I got the BT App location in my previous post.

Edited by robsbj2, 09 July 2008 - 07:28 PM.

  • 0

#49
Jesseb

Jesseb

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:BJII
Anyone know how to set up repeating notification?

My old RAZR would keep notifing me when I missed a SMS, call or Voice mail. With the BJII the only way to know if you missed something (like in a noisy environment) is to constantly check the thing.

  • 0
Posted Image

#50
andy_sutton

andy_sutton

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts

Anyone know how to set up repeating notification?

My old RAZR would keep notifing me when I missed a SMS, call or Voice mail. With the BJII the only way to know if you missed something (like in a noisy environment) is to constantly check the thing.


Try PhoneAlarmSP at: http://www.pocketmax...oneAlarmSP.html

Try Don't Forget at: http://thinkabdul.co...bration-or-led/

Both will remind you at whatever interval you want. Both are good, I prefer PhoneAlarm because of the added features for homescreen plugins.

  • 0

#51
Hodaka

Hodaka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:Blackjack II
I didn't see this here, although it's probably elsewhere in the forum.. if you press and hold a key for a few seconds, it will insert the alternate character just like if you used the Fn key first. (i.e. hold the "E" key down for a few seconds and it will insert "1")

  • 0

#52
derekdru

derekdru

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:i617
Does anyone know how to do pageup/down? On my Blackjack I they were the T/V buttons on the keyboard.

  • 0

#53
lumachado

lumachado

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

I would really like to figure out a way to get to the text message option quicker. As for right now I have to hit the message button, go to messages, hit menu, new, then down to text message. Is there any way to make those five steps into one?

In a completely unrelated topic, can I rearrange the main menu? I know you can change it from preset to preset but I'd like to be able to change the order.


I´ve found this at http://www.quicklybo...ackjack-part-2/

Create New Text Messages with Speed Dial: There are always those couple people in your phone that you text all the time .. Creating a new Text message on the Blackjack II can be annoying (Going to Messages, New Text Message, Add Recipients, Search for your recipient, Select recipient … not to mention all the load time between those steps).
Here’s what you do:

1. Go to “Contacts”
2. Select the Contact (Center D-Pad button)
3. Highlight “Send text message”
4. Click “Menu” (Right soft key)
5. Select “Add Speed Dial” (Second from the bottom)
6. Change keypad assignment to the desired Speed Dial number
7. Select “Done” (Left soft key)

When you’re on the home screen, hold down the corresponding Speed Dial number key (you don’t need to press Fn) . This will open up the standard “Call Search” screen, keep holding the Speed Dial number key down. After 2 seconds a blank Text Message will open with the correct recipient already added.

Note, if you use a two-digit Speed Dial number (Ex. 24), from the home screen, type in the first number (Ex. 2) and then press and hold the second number (Ex. 4) until the new Text Message screen appears.

This same technique can be used to add Speed Dial to Call or E-mail; In Step 3, highlight the function you want to add Speed Dial to.

  • 0

#54
soundoctor

soundoctor

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Blackjack 2
in reply to the battery indicators...
First, the only "correct" indicator is the one inside the power management section (the battery BAR) (hold down the CV key).
The OTHER software approaches such as the "system info" software are simply wrong. Also the 3 or 4 different 1 pixel tall indicators that are available are also "wrong"; they will all show 100% even when the "battery BAR" is at about 70%.

Plug in your charger (or USB cable). Watch the battery BAR every couple of minutes.
Keep your eye on the LED. When it turns green, check the battery bar again.

NOW unplug the charger, wait a few seconds and plug it in again. Do this procedure a few times and you will "bump up" the battery to its fullest charge.

Then there is the procedure which MAY work where you let the battery drain, and then charge and "bump" it a few times. If this does not seem to work then I suggest it's time to get a new battery. If you get a little over a year out of your battery you are doing quite well, IMO.

As long as I went this far, of course it is suggested you turn off any apps you are not using; also I suggest turning off Active Sync unless you are actually using it. In order for it to NOT come on again you will have to disable the automatic clock update:
Start > Settings > Date & Time > auto Update OFF.
The phone will grab the correct time the next time you initiate a call anyway.

  • 0

#55
kc2bya

kc2bya

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Blackjack II
I've had my Blackjack II for a couple of months now. Although its a great phone I have a couple gripes I'd like to get resolved if I can:

1) I have a voice recording for each notification (text message, email, etc.) It randomly sets my text message notification to vibrate, rather than the sound file I have it set on, and I can't get the IM notification sound file to work at all.

2) It has a maddening "feature" of adjusting appointment times when I cross a timezone boundary. I flew from Baltimore to Minneapolis recently. Before leaving I entered my flight times and numbers into the calendar as appointments. My return flight from MSP was set an hour earlier than I had set it since I was in Central time zone rather than Eastern where I started.

Any help would be appreciated.

  • 0

#56
troychen

troychen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Another tip.
Use a registry editor and go to hkey_local_mach.../software/samsung/keyrun/

Than choose a letter like V and than press values on lower left of the screen.
Now choose AppPath and write down the path of the app you want to replace.

Like for those that don't want to launch att's video when pressin FN+V. When you make the changes you will press the FN+V and lauch whichever app you picked. Some of the letters have a key that will say ARGUMENT. Make sure you clear the words if there are any. You can also click on AppTitle to change the name of your new app.

ANOTHER TIP.

If you like to SPEED up the BJ2 download a app called OMAP Clock.
Your device has to be software unlocked (use/search for: SDA_ApplicationUnlock does a great job) and than run the app. Choose 288mhz, anything higher will freeze the unit. Usually the BJ2 rides on 252mhz, switching it to 288 makes a nice difference! I tested coreplayer (plays movies) and it scrored nicely on 288. Also I was able to watch and listen to a movie with BT headset without to much slowness like whne its on 252/260. Applications run faster as well, very cool app.


Hi I went through your procedure and were able to delete AT&T's pre-set keys. However, whatever new keys I defined, it all showed 0, instead of the function text, next to the key letter. Also these keys I defined now become not editable. What went wrong? thanks.

  • 0

#57
D0kk3n

D0kk3n

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Try PhoneAlarmSP at: http://www.pocketmax...oneAlarmSP.html

Try Don't Forget at: http://thinkabdul.co...bration-or-led/

Both will remind you at whatever interval you want. Both are good, I prefer PhoneAlarm because of the added features for homescreen plugins.



The Alarm will do that.

  • 0

#58
sccrplaya407

sccrplaya407

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:United States
  • Devices:Blackjack 2, Razr V3i

Anyone know how to set up repeating notification?

My old RAZR would keep notifing me when I missed a SMS, call or Voice mail. With the BJII the only way to know if you missed something (like in a noisy environment) is to constantly check the thing.



I would try LEDAlerts, it does cost some money, but I bought it and couldn't be happier. It allows you to cusomize the color of the LED ( such as I have Green for emails, light blue for SMS, yellow for voicemail, red missed call and so on) a great little app that is well worth the money I believe.

http://www.qorefunctions.com/ (this is the site to go to, also a few other apps)

Hope this helps

  • 0
I always sweat when I watch COPS....

#59
chridder

chridder

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:blackjack II (I617T)

-For T9 text (now that I've gotten used to the Qwerty, as opposed to the T9 on the ol' Razr!): Settings, More, Key Settings, Text Input...there we go.



G'Day,
Does anyone out there know if there is a way to switch between 'T9' and 'regular' text input 'on the fly' i.e. if you are composing a message, can you swith between the input methods with a shortcut key or do you have to navigate through the phone settings (as above) to change it?
With my old phone, I used to just hold down the * or # key to swap.

  • 0

#60
rr1165

rr1165

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

I have exactly the same issue.



This reply is to obviously to an old post, but the reason for this condition - bad software. The company tech I showed and explained this situation to told me to exchange the phone - the software was bad. I did - was five days away from my warranty running out - and the new i617 Blackjack II charges fully with the same battery I used with my previous i617 Blackjack II.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users