Jump to content


Photo

HTML Email

- - - - -

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
jamesdisco

jamesdisco

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:O2 Orbit 2
If i sync with a cable to my comp i have the option of using HTML emails but when i change to sync over the air the option is greyed out and i can only use plain text. Anyone know how to fix this.

Thanks

James

  • 0

#2
monkeygadge

monkeygadge

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 255 posts
  • Location:Scotland
  • Devices:Touch Dual
thats easy! go to activesync on phone then options. you will see settings for server and computer. highlight email on either and select settings from right button. one setting is html email.

  • 0

#3
jamesdisco

jamesdisco

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:O2 Orbit 2
Thats the problem when i go to that screen its greyed out and says plain text it wont let me click on it and select HTML.

  • 0

#4
Neil5459

Neil5459

    NeilM

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,485 posts
  • Gender:Male
  • Location:Saffron Walden, Essex
  • Devices:HTC Titan, iPad 2 3G
  • Twitter:@Neilmell
You can only get HTML Email over the air if you connect via a Microsoft Exchange hosted email account. I think there are some other subscription based services that do it, but not in the built-in application

  • 0
NeilM: Site Moderator and Reviewer on SmartphoneGurus

Posted ImagePosted Image

Windows Mobile Specialist Certification


#5
jamesdisco

jamesdisco

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:O2 Orbit 2
Yup we are using exchange hosted account.

  • 0

#6
Neil5459

Neil5459

    NeilM

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,485 posts
  • Gender:Male
  • Location:Saffron Walden, Essex
  • Devices:HTC Titan, iPad 2 3G
  • Twitter:@Neilmell

Yup we are using exchange hosted account.


Is it Exchange 2003 SP2? Earlier versions won't do HTML to mobiles. If it is, has the administrator set the priviledges correctly to allow mobile HTML email?

  • 0
NeilM: Site Moderator and Reviewer on SmartphoneGurus

Posted ImagePosted Image

Windows Mobile Specialist Certification


#7
jamesdisco

jamesdisco

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:O2 Orbit 2
yep its 2003 SP2 we are getting mail as it arrives. i cant see any options in exchange to enable HTML tho.

  • 0

#8
Neil5459

Neil5459

    NeilM

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,485 posts
  • Gender:Male
  • Location:Saffron Walden, Essex
  • Devices:HTC Titan, iPad 2 3G
  • Twitter:@Neilmell
In that case it's beyond my knowledge base :(

If you don't get any response here, I'd try a shot of the question on 4WinMobile, as a number of my moderator colleagues over there have their own hosted Exchange servers, and can probably advise how to proceed.

  • 0
NeilM: Site Moderator and Reviewer on SmartphoneGurus

Posted ImagePosted Image

Windows Mobile Specialist Certification


#9
jamesdisco

jamesdisco

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:O2 Orbit 2

In that case it's beyond my knowledge base :(

If you don't get any response here, I'd try a shot of the question on 4WinMobile, as a number of my moderator colleagues over there have their own hosted Exchange servers, and can probably advise how to proceed.


Thanks Neil i'll have a trip over there.

  • 0

#10
Neil5459

Neil5459

    NeilM

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,485 posts
  • Gender:Male
  • Location:Saffron Walden, Essex
  • Devices:HTC Titan, iPad 2 3G
  • Twitter:@Neilmell

Thanks Neil i'll have a trip over there.


Sorry James- I misdirected you earlier :(

To get Push Email on WM6 you need Exchange Server 2003 SP2

To get HTML Push Email on WM6 you need Exchange Server 2007

  • 0
NeilM: Site Moderator and Reviewer on SmartphoneGurus

Posted ImagePosted Image

Windows Mobile Specialist Certification


#11
monkeygadge

monkeygadge

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 255 posts
  • Location:Scotland
  • Devices:Touch Dual
Yep, that's a good point - I did only changed the settings on my Graphite once I had a decent data tariff. That was after I updated my 4smartphone account to Exchange 2007.

  • 0
SPVE200>>MPX200>>MPX220>>XDA IQ>>XDA Graphite>>Touch Dual

#12
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,343 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Yus, Exchange 2007 is required.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#13
jamesdisco

jamesdisco

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:O2 Orbit 2
Thanks guys i was just about to update the thread as id found the answer, but as usual someone had beaten me to it.
I dont think we'll be moving to exchange 2007 anytime some unfortunately.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users