Jump to content


Photo

Moto Q9h & WiFi ... Possible by REG Hacking?

- - - - -

  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
Panthro

Panthro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:Qtek 8310/Imate SP5
However ... some MORE FUEL to the fire. I'm determined! There is some company with some lube posting on every possible place on the web about sending in your device & for $80US (up from originally 60US within 4days) to enable WiFi but ONLY on the Q9h. When I posted concerns of applications being wiped or lost, 2-3days after on their site somebody found a new posting about backing up your data BEFORE sending it in (ho-hum, the lameness of a ill-equiped personnel of a business) . So it got me thinking. <_<

THIS is what I found today ...

If ANYONE has a WiFi enabled WM6 Professional HTC device ... can you PLEASE post your default Registry settings in the following:

(BTW, I'm using PHM Editor )


HKEY_Classes_ROOT > WiFi > CLSID (values): Default: Valuedata: {EDF83936-F42FA-43e2-A278-DB67EF7E90B8 (value type REG_SZ)

HKEY_CURRENT_USER > ControlPanel > WiFi >
EapolParam1 >
EapFlags (value)> Value data: 0 (value type: REG_DWORD)
EapType (value)> Value data: 25 (value type: REG_DWORD)
EapolParam2
EapFlags (value)> Value data: 0 (value type: REG_DWORD)
EapType (value)> Value data: 13 (value type: REG_DWORD)

HKEY_LOCAL_MACHINE > ControlPanel > WiFi
Timeout (value) > Value data: 0 (value type: REG_DWORD)

NOTE; Under the following I ALSO have these listings:
HKEY_LOCAL_MACHINE > Comm >
WiFi > Comm > ScanInterval (value)> Value data: 60 (decimal) (type:
REG_DWORD)
also (amongst: AutoCFG, AutoInterval, DefaultGateway, EnableDHCP, Subnetmask, and UseZeroBroadcast, I have the following)
(HKEY_LOCAL_MACHINE > Comm >)
RNDISFN1 > Parms > TcpIP > IpAddress > Value Name: IpAddress > Value
data: 169.254.2.46 (value type: REG_SZ)

Findings FIRST posted here by Prom1 = Me (3rd time posting tonight though)

  • 0

#2
Panthro

Panthro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:Qtek 8310/Imate SP5
Common. Nobody wants to take a look at this information and see IF its possible?

The chipset T.I. OMAP 2415 DOES support WiFi, even built in.

  • 0

#3
Panthro

Panthro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:Qtek 8310/Imate SP5
Can I get a free BUMP!

  • 0

#4
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,226 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
I have a UK (WiFi enabled) Q9H arriving tomorrow, I already have a AT&T Q9H. Watch this space :(

I'll tell you if it can be done. Unlikely, but you never know!

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#5
nickcornaglia

nickcornaglia

    Blackjack'd

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,251 posts
  • Gender:Male
  • Location:Mt Laurel, NJ USA
  • Devices:iPhone5
  • Twitter:@nickcornaglia
Watches Thread.....

  • 0
-Nick

#6
celicaguy18

celicaguy18

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:Motorola q9 global
This is an interesting topic because I saw that it could have it... I have those same values, I hope this is found soon!

Edited by celicaguy18, 14 January 2008 - 03:46 AM.

  • 0

#7
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,226 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
My Q9H isn't here yet...

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#8
BillB

BillB

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Moto Q9h
Slightly OT, but would it be possible to hack the AT&T Q9 version to work on the European UMTS frequency?

Edited by BillB, 16 January 2008 - 09:55 PM.

  • 0

#9
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,226 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
No...

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#10
micaels

micaels

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts
  • Location:Gothenburg, Sweden.
  • Interests:PDA, Phones, Computers.
  • Devices:Motorola Q9h
Paul,
Had any success with wifi on the non enabled units?

  • 0
Current mobile devices: IPOD Classic 160GB, HTC Advantage, Nokia E61i, Motorola Q9h, Nokia N95 8GB, HP IPAQ 614
Laptop: HP Pavilion 6275ea
Acessories: Huawei E220, Novatell Wireless XU870 and X950D express cards.

#11
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,226 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Still waiting for my Euro Q9H, should be here tomorrow!

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#12
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,226 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
OK, so it's here, and it doesn't have WiFi! Clearly i've got confused somewhere down the line :)

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#13
chrisjaffe

chrisjaffe

    Lovin' the Gator Nation

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Devices:HTC Fuze
So is the dream dead? :)

There was mention in another post here that there is software that will allow you to see if there is a wifi chip. Anyone know what software it was referring to? That would at least be a start...

  • 0

#14
celicaguy18

celicaguy18

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:Motorola q9 global
I have been trying with writing some registry hacks... so far no luck :) I must say don't try this if you are a novice!! You can screw up you phone!!! Trust me, luckly i was able to fix my mistake...

  • 0

#15
nottoosmart

nottoosmart

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
OK guys, Im coming over here from xda-developers as I have a Q9h coming on the way. I do have an HTC Wizard and I am also a former chef for the HTC Wizard. So here are the reg entries we got for the WiFi. Hope this helps.

[HKEY_CLASSES_ROOT\Wi-Fi]
[HKEY_CLASSES_ROOT\Wi-Fi\CLSID]
@="{EDF83936-F42A-43e2-A278-DB67EF7E90B8}"

[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\WiFi]
[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\WiFi\EapolParam2]
"EapFlags"=dword:00000000
"EapType"=dword:0000000d

[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\WiFi\EapolParam1]
"EapFlags"=dword:00000000
"EapType"=dword:00000019

[HKEY_LOCAL_MACHINE\ControlPanel\WiFi]
"Timeout"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\ControlPanel\WiFi\Ethernet]
"DestId"="{436EF144-B4FB-4863-A041-8F905A62C572}"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\RNDISFN1]
"ImagePath"="rndisfn.dll"
"Group"="NDIS"
"DisplayName"="Remote-NDIS Host"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\RNDISFN1\Parms]
"RebindOnResume"=dword:00000000
"BusType"=dword:00000000
"BusNumber"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\RNDISFN1\Parms\TcpIp]
"Subnetmask"="255.255.255.0"
"EnableDHCP"=dword:00000000
"AutoCfg"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\TNETWLN1]
"Wireless"=dword:00000001
"ImagePath"="tnetwln.dll"
"Group"="NDIS"
"DisplayName"="SDIO WLAN Wireless Adapter"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\TNETWLN1\Parms]
"HTCPreloadStatus"=dword:00000000
"HTCResumeWifiAfterReset"=dword:00000000
"InstanceNumber"=dword:00000000
"HTCPreloadWifi"=dword:00000001
"HTCAutoOffWifiTime"=dword:00004e20
"dot11SupportedRateMaskG"=dword:00000008
"LEAPEnabled"=dword:00000001
"dot11ElpType"=dword:00000002
"PrivacyMode"=dword:00000002
"RateFallBackThreshold"=dword:00000080
"HTCPowerSaveTimeout"=dword:0000003c
"HTCPowerSaveRxDataThreshold"=dword:00000002
"HTCPowerSaveTxDataThreshold"=dword:00000001
"HTCPowerMode"=dword:00000000
"dot11ShortPreambleInvoked"=dword:00000001
"dot11DesiredTxRate"=dword:00000000
"dot11SupportedRateMask"=dword:00000001
"ResetOnResume"=dword:00000001
"Testmode"=dword:00000000
"PAType"=dword:00000001
"Sysintr"=dword:00000023
"BusType"=dword:00000000
"BusNumber"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\TNETWLN1\Parms\Tcpip]
"AutoCfg"=dword:00000001
"EnableDHCP"=dword:00000001
"DhcpRetryDialogue"=dword:00000008
"DhcpMaxRetry"=dword:00000015

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\WWAN1]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\WWAN1\Parms]
"BusNumber"=dword:00000000
"BusType"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\WWAN1\Parms\Tcpip]
"DontAddDefaultGateway"=dword:00000000

  • 0

#16
GraemeCR

GraemeCR

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:Moto Q q9
A quick look at my AT&T Q9h Registry shows some different values, but more or less the same information, however.....

The following are NOT present

[HKEY_LOCAL_MACHINE\ControlPanel\WiFi\Ethernet]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\TNETWLN1]


***********

This one is ADDED under WWAN1 (No "\Parms" here)

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\WWAN1-wap.cingular-1]
("\Parms" etc present.)


**********

For what it's worth ......

  • 0

#17
celicaguy18

celicaguy18

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:Motorola q9 global
Sorry I tried adding those keys and still nothing...One thing... in DWord you can't put a letter in there only #'s... Not to sure where to go from here though... Nice try!

  • 0

#18
Gargoyle117

Gargoyle117

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:Moto Q9h
The Q9h does not have WiFi. They did have a WiFi version ready to ship out the door, but they canceled it. I'm not entirely sure why, but it may have had something to do with sales frigures of the Q9h and projected sales for the WiFi version. From what I hear, it drains the battery like mad.

The European version of the Q9h does not have GPS (as far as I can tell).

The US version of the Q9h does have GPS.

That and banding are the singificant differences between the Euro and US versions.

  • 0

#19
imagoodguy

imagoodguy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:q9
Unfortunately registery hacks etc wont help....current models do not have built in wifi chipset. Upcoming version will be world phone (CDMA / GSM /WiFi) see specs below

Manufacturer: Motorola

Hardware Family: SmartPhone

Type: QWERTY Tablet

Connectivity: Bluetooth 2.1+EDR including A2DP, USB 2.0 High Speed, 802.11 b/g, MicroSDIO, 2.5mm Head Set Jack

Media: MicroSD

Operating System: Windows Mobile 6.1 Std

Input:

Battery: 1480 mAh

CPU: MSM6800/TI2420

Memory: 128MB

Flash: 256MB

Display: 2.5”, 320x240, 262K TFT

Modes/bands: CDMA 800/1900, GSM 800/900/1800/1900 MHz, CDMA EVDO Rev A, GPRS Class 12



Hardware



* Size: 117 x 65 x 12.6mm

* Weight: ~135g (target)

* Special Features: World phone, Biometrics Finger Print Recognition, Embedded 802.11 b/g, Unified Media Player

* Chipset/Memory: MSM6800/TI2420, 256MB Flash/128MB RAM, MicroSD (up to 32GB)

* Display: 2.5” 320x240 TFT 262k (Landscape)

* Audio: AAC, AAC+, eAAC+, MIDI, MP3, WAV, WMA, WMV, QCELP, Real, Dual Stereo Speakers, Speakerphone

* Camera: 2MP Fixed Focus

* Video: H.263, H.264, MPEG4, Real Video, WMV, Video Out

* Connectivity: Bluetooth 2.1+EDR including A2DP, USB 2.0 High Speed , Over –the-Air (OTA) ActiveSync, 802.11 b/g, MicroSDIO, 2.5mm Head Set Jack, Firmware OTA (FOTA)

* Side keys: Volume/Scroll Up, Volume/scroll Down, Select, Back

Attached File  350px_Napoleon.JPG   31.86KB   135 downloads

  • 0

#20
dwboston

dwboston

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:Dell Streak

Unfortunately registery hacks etc wont help....current models do not have built in wifi chipset. Upcoming version will be world phone (CDMA / GSM /WiFi) see specs below

Manufacturer: Motorola

Hardware Family: SmartPhone

Type: QWERTY Tablet

Connectivity: Bluetooth 2.1+EDR including A2DP, USB 2.0 High Speed, 802.11 b/g, MicroSDIO, 2.5mm Head Set Jack

Media: MicroSD

Operating System: Windows Mobile 6.1 Std

Input:

Battery: 1480 mAh

CPU: MSM6800/TI2420

Memory: 128MB

Flash: 256MB

Display: 2.5”, 320x240, 262K TFT

Modes/bands: CDMA 800/1900, GSM 800/900/1800/1900 MHz, CDMA EVDO Rev A, GPRS Class 12



Hardware



* Size: 117 x 65 x 12.6mm

* Weight: ~135g (target)

* Special Features: World phone, Biometrics Finger Print Recognition, Embedded 802.11 b/g, Unified Media Player

* Chipset/Memory: MSM6800/TI2420, 256MB Flash/128MB RAM, MicroSD (up to 32GB)

* Display: 2.5” 320x240 TFT 262k (Landscape)

* Audio: AAC, AAC+, eAAC+, MIDI, MP3, WAV, WMA, WMV, QCELP, Real, Dual Stereo Speakers, Speakerphone

* Camera: 2MP Fixed Focus

* Video: H.263, H.264, MPEG4, Real Video, WMV, Video Out

* Connectivity: Bluetooth 2.1+EDR including A2DP, USB 2.0 High Speed , Over –the-Air (OTA) ActiveSync, 802.11 b/g, MicroSDIO, 2.5mm Head Set Jack, Firmware OTA (FOTA)

* Side keys: Volume/Scroll Up, Volume/scroll Down, Select, Back

Attached File  350px_Napoleon.JPG   31.86KB   135 downloads


That's a CDMA phone that you've linked to. Maybe the "EV" in the screenshot and the CDMA in the specs should have given it away.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users