Jump to content


Photo

Problems with Windows live

- - - - -

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
gavboy

gavboy

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 95 posts
  • Location:London
Had a strange problem with Windows live. I've previously had it working perfectly. I don't use messenger that much but I love having my hotmail integrated into my phone's inbox.

Recently I noticed that it had stopped syncing. I tried forcing it a few times (ie. clicking on send/receive) but it instantly came back with 'Sync failed'. My first go at fixing it (after trying a soft reset) was to switch account, assuming that I could effectively just reload all my messages without reinstalling. However, once it had wiped all my current messages, it wouldn't let me sign in again. I entered my password, clicked next and nothing happened.

Right, I thought, a reinstall is needed. So I dug out the installation exe and ran it. However, I kept getting a message saying something like 'Installation of windowslive.cab was unsuccessful' with no further details.

I didn't want to hard reset but it looked like it was my only option. So having done a full hard reset, I tried installing and got the same problem - 'Installation unsuccessful'.

This is so frustrating. It was working perfectly before and now I can't even install the damn app. I was starting to wonder if Orange had somehow updated my phone without me knowing to block Windows Live, but as so many other people don't have a problem it can't be that.

I saw the thing about the 30 day trial and wondered if it was connected, but again I thought I can't be the only one.

Help please! I want my hotmail back!

Cheers!

  • 0

#2
tsutton

tsutton

    Need answers? Use the search feature. :)

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,225 posts
  • Gender:Male
  • Location:Near Norwich, UK
  • Devices:Galaxy S2/HD2 (Andriod)
  • Twitter:@tony_sutton
Are you able to log on to Hotmail OK via http://www.hotmail.com ?

  • 0
- Tony Sutton
- My Ford Focus ST170 car | My Car's Dashcam Video

#3
gavboy

gavboy

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 95 posts
  • Location:London

Are you able to log on to Hotmail OK via http://www.hotmail.com ?


Yes.

  • 0

#4
jokerjoke

jokerjoke

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:htc v1615

Had a strange problem with Windows live. I've previously had it working perfectly. I don't use messenger that much but I love having my hotmail integrated into my phone's inbox.

Recently I noticed that it had stopped syncing. I tried forcing it a few times (ie. clicking on send/receive) but it instantly came back with 'Sync failed'. My first go at fixing it (after trying a soft reset) was to switch account, assuming that I could effectively just reload all my messages without reinstalling. However, once it had wiped all my current messages, it wouldn't let me sign in again. I entered my password, clicked next and nothing happened.

Right, I thought, a reinstall is needed. So I dug out the installation exe and ran it. However, I kept getting a message saying something like 'Installation of windowslive.cab was unsuccessful' with no further details.

I didn't want to hard reset but it looked like it was my only option. So having done a full hard reset, I tried installing and got the same problem - 'Installation unsuccessful'.

This is so frustrating. It was working perfectly before and now I can't even install the damn app. I was starting to wonder if Orange had somehow updated my phone without me knowing to block Windows Live, but as so many other people don't have a problem it can't be that.

I saw the thing about the 30 day trial and wondered if it was connected, but again I thought I can't be the only one.

Help please! I want my hotmail back!

Cheers!


Yeap got the same problem, I even tried going to the live site, apparently they have some new live system were it hooked up to the web site and runs the same crap. To be honest I prefer having the client on the phone.

Wonder whats going on? I reckon they "updated" it so you now have to go to the site.

  • 0

#5
msiviter

msiviter

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
  • Location:Epsom
I've got the same problem on my Niki and my Trinity. Is there a fix?

  • 0

#6
gavboy

gavboy

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 95 posts
  • Location:London
I found a different version on XDA developers and it works now.

  • 0

#7
tomesy

tomesy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 43 posts

I found a different version on XDA developers and it works now.


Can you tell me what version you installed please (ideally link to the cab), I'm having the same problem and it's driving me mad.

Also got problems with POP3 - see this thread if anyone has ideas.
http://www.modaco.co...8/Email-Issues/

  • 0

#8
creamhackered

creamhackered

    Enthusiast

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • Devices:HTC TyTN II

I found a different version on XDA developers and it works now.

Please let me know what version you installed as I am having similar problems.

Thanks

  • 0
Posted Image

#9
gavboy

gavboy

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 95 posts
  • Location:London

Please let me know what version you installed as I am having similar problems.

Thanks



I tried Windows Live 10[1].6.33.0600 and it seems to work pretty OK. The auto-synching seems to work sporadically to be honest. Sometimes I have to do a manual sync.

Google the above and you should find it pretty quickly. (I'm not sure if I'm meant to add links to this sort of stuff)

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users