Jump to content


Photo

I780 + Locked GPS

- - - - -

  • Please log in to reply
78 replies to this topic

#21
craighome

craighome

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

What you guys thinking to the i780?

Thanks


Did you find the correct GPS settings, I'm keen to try getting tomtom and google maps working on mine. Explanation of how to set it up appreciated. Thanks

  • 0

#22
J273

J273

    Addict

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPip
  • 925 posts
  • Location:UK - Burton on trent
  • Interests:Phones / computers / Cars
  • Devices:WHITE IPHONE 3GS
  • Twitter:@J273
for tomtom to work...ive heard you need an app called GPSGATE which creates a virtual comm port thats visable to tomtom.

I believe thats the only way to get tomtom working.

  • 0
Flickr
Iphone / Asus p750 / Samsung I780

#23
vbijelovic

vbijelovic

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
Hi guys!

I am really loving the phone - its so thin and light, and the battery does a day comfortably (I didn't expect this to be the case). I am wondering if anyone (Paul in particular) has also got one - and any tips/cooked ROM/unlocking suggestions?

  • 0

#24
mickliq

mickliq

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
vbijelovic,

Cool pics but it seems like the 320 x 320 resolution is totally wasted?!? I only see 3 rows of Icons in the Programs screens...so everything is just larger but otherwise the same as a 240 x 240 screen (blech!).

I guess inside a browser or something like Outlook you actually get to use that Real Estate. I also didn't realize the display isn't as big as the glass (where the Orange screened on logo is looks like part of the display when it's not lit)...disappointing.

  • 0

#25
J273

J273

    Addict

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPip
  • 925 posts
  • Location:UK - Burton on trent
  • Interests:Phones / computers / Cars
  • Devices:WHITE IPHONE 3GS
  • Twitter:@J273
This is the first handset i believe though to use the 320 x 320 res

So as soon as apps support and make use of the 320 x 320 its not going to be any different to 240 x 240 say on the treo 750.

Edited by J273, 29 February 2008 - 05:44 PM.

  • 0
Flickr
Iphone / Asus p750 / Samsung I780

#26
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,368 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Don't have mine yet... :D

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#27
Metoo

Metoo

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 503 posts

This is the first handset i believe though to use the 320 x 320 res

So as soon as apps support and make use of the 320 x 320 its not going to be any different to 240 x 240 say on the treo 750.

That's the whole point why this sucks though - despite WM6 promising "hi res" support at OS level, the fact you have a 320x320 screen is for 99% of the time completely ignored by the OS and its core applications.

OK, a minority of apps like IE and Googlemaps can use it internally, but you still can't claim the space back from those huge status bars, and for most stuff you do, the OS is just pretending it's 240x240. So you might as well just have a crappy Treo 750. Talk about a wasted opportunity.

That just shows how dumb MS and WM are. Any sane person would expect a 320x320 screen to be able to display at least the same number of lines of text (or icons) vertically as a bog standard 320x240 display - but with the advantage of less wrapping. And definately more than a 240x320 landscape or 240x240 square screen.

Only the noddy land of MS, could we have ended up with a video standard that has third MORE pixels available than QVGA, which shows a third LESS data on the screen!

Still, I suppose it looks good on the spec sheet, which to most marketeers and their victims, is all that counts!

Edited by Metoo, 29 February 2008 - 07:05 PM.

  • 0

#28
vbijelovic

vbijelovic

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
Hey J273,

I take it you have now got yout i780! :-) What do you make of it? Have you had any luck unlocking or modifying it? I tried using RealVGA on it - very nice! Paul, how about you? Have you got yours yet? Really love the fact that its such a slim, good looking phone that has everything in it... J273, when you get your GPS running, can you please let me know the settings for GPS test, as mine is no longer running at COM4 and 4800 baud as before, and won't recognise it in automatic mode. Thanks

  • 0

#29
J273

J273

    Addict

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPip
  • 925 posts
  • Location:UK - Burton on trent
  • Interests:Phones / computers / Cars
  • Devices:WHITE IPHONE 3GS
  • Twitter:@J273
Yup finally got one

Glad i did now as ive heard the sim free model has been delayed again until april.

I love it and think its probably the best winmo device ive had.....Mines the sim free model so is already unlocked.

Ive also got GPS working and works fine with google maps.....the settings i use are:

External gps settings

gps program port : com8
gps hardware port : com9
Access : Manage GPS automatically (ticked)


I also use it with tomtom....but for tomtom to work you need an app called GPSGATE ...once you install that just run the wizard and it detects the GPS hardware and creates a virtual comm port.

Once you have gps running ...run tomtom and then in the gps settings use Other NMEA device and select the new port that was just created with GPSGATE.



I do have one slight problem with it though, which is when i answer a call its still ringing on the other end for at least a few seconds until it connects......The same also for when im ending a call....i press the hang up button but its still connected on the other end...very weird.

Do you have the same with your orange rom?

Edited by J273, 07 March 2008 - 08:31 PM.

  • 0
Flickr
Iphone / Asus p750 / Samsung I780

#30
vbijelovic

vbijelovic

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
Thanks for reply - yes, same problems with ROM detected but happen intermittently... most annoying! We can loo forward to the cooked ROMs even more eagerly hehe but it is the BEST phone I have had so far ;-)

Yup finally got one

Glad i did now as ive heard the sim free model has been delayed again until april.

I love it and think its probably the best winmo device ive had.....Mines the sim free model so is already unlocked.

Ive also got GPS working and works fine with google maps.....the settings i use are:

External gps settings

gps program port : com8
gps hardware port : com9
Access : Manage GPS automatically (ticked)
I also use it with tomtom....but for tomtom to work you need an app called GPSGATE ...once you install that just run the wizard and it detects the GPS hardware and creates a virtual comm port.

Once you have gps running ...run tomtom and then in the gps settings use Other NMEA device and select the new port that was just created with GPSGATE.
I do have one slight problem with it though, which is when i answer a call its still ringing on the other end for at least a few seconds until it connects......The same also for when im ending a call....i press the hang up button but its still connected on the other end...very weird.

Do you have the same with your orange rom?


  • 0

#31
berniesuen

berniesuen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Samsung I780
Hi Bros! I'm from Hong Kong and just bought a I780 (not from Samsung's official dealer). I have just read all the above but not sure that whether the GPS is only working with Google Map.
Second, nearly all HK users of this this phone dont know how to hard-reset the phone if both keypad and screen do not have response (those goods to HK is without user-manual)!!
Thanks thanks for help!!!! :D

  • 0

#32
sili

sili

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:London

Hi Bros! I'm from Hong Kong and just bought a I780 (not from Samsung's official dealer). I have just read all the above but not sure that whether the GPS is only working with Google Map.
Second, nearly all HK users of this this phone dont know how to hard-reset the phone if both keypad and screen do not have response (those goods to HK is without user-manual)!!
Thanks thanks for help!!!! :D

How much does the i780 cost in Hong Kong?

  • 0

#33
berniesuen

berniesuen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Samsung I780

How much does the i780 cost in Hong Kong?



It costs HK$ 4,880 (app. US$ 626) via the unofficial telecom distributors.

  • 0

#34
vbijelovic

vbijelovic

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
Has anyone had any luck with finding information about putting different ROMs on the phone? I am sure that unfortunately Paul hasn't yet got his phone, otherwise it would be sorted! ;-) J273 - how are you finding the phone? I am still having trouble getting my GPS working again (thanks for the detailed instructions though!)

Edited by vbijelovic, 17 March 2008 - 02:48 PM.

  • 0

#35
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,368 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Got mine now, can't get the bloody GPS to work at all tho, and still wish it had a proper dpad, then it would rock!

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#36
J273

J273

    Addict

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPip
  • 925 posts
  • Location:UK - Burton on trent
  • Interests:Phones / computers / Cars
  • Devices:WHITE IPHONE 3GS
  • Twitter:@J273
Set GPS Program port to COM8.
hardware port to COM9

If your using tomtom your going to need gpsgate

  • 0
Flickr
Iphone / Asus p750 / Samsung I780

#37
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,368 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
I've left it as is (GPD1, COM9) and assume that Google Maps should work.

Weirdly, CamerAware seems to get no data, if I can get it running i'll rustle up a 320x320 skin to make it i780 compatible.

I see there is an app in the Windows dir to turn on 'Assisted GPS' too... (Orange i780 this is).

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#38
J273

J273

    Addict

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPip
  • 925 posts
  • Location:UK - Burton on trent
  • Interests:Phones / computers / Cars
  • Devices:WHITE IPHONE 3GS
  • Twitter:@J273
On my vanilla model

Ive got an app in the settings menu called Enhanced GPS.

Is this not on the orange handset.

Edited by J273, 19 March 2008 - 03:34 PM.

  • 0
Flickr
Iphone / Asus p750 / Samsung I780

#39
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,368 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Nope...

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#40
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,368 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Should there be any sort of flashing LED etc to indicate the GPS is working?

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users