Jump to content


Photo

ROM: TLR Kaiser 21.05.08 WinMo 6.1 - HTC FINAL based, CF 3.5 + more

- - - - -

  • Please log in to reply
120 replies to this topic

#81
sputnic

sputnic

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

If you used HardSPL on your device and your experiencing the pauses and laggy behavior that so many of us have gotten from the newer ROM's try this

http://forum.xda-dev...ad.php?t=396922

It fixed my issues. Also setting the touch screen sensitivity to 200 instead of 400 fixed the rest of my issues.


This did fix it, I no longer get ticked off that the buttons don't work all the time. None of the problems are there anymore. This fix required a re-flash, but I did a backup with sprite backup first and all is good now.
thanx alot.
:D

  • 0

#82
Foxhunter123

Foxhunter123

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Devices:Tytn 2
I have just installed Windows 6.1 from the official HTC download place and afterwards installed the suggested cameraupdate on the first page to 5.04 build 29195 with album - but should I then install the official camera fixes from HTC (from when it was 6.0) or are they implemented in 6.1???

Please help :-)

  • 0

#83
teefaf

teefaf

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Official is Official - not that that will make any difference when you blitz your Orange - its the HTC official - not the Orange official - so they won't support it...
TLR's is based on the "Official" (i think); but has some added applications and appto date support - check the 1st post to see what you get above the official ROM.. You will also (probably) get more community support here with TLR's ROM, and XDA Dev's for the official ROM - although this seems to be used as a base for other cooked ROM's rather than just installing the base ROM....
I have a T-Mobile Vario III (TMo Kaiser) - Works fine for me - if you do flash your phone - just make sure you follow the instructions so you don't brick your phone!

SF


SF - many thanks for your detailed response. I flashed it last week and so far haven't had any major issues. Wifi reception seems to be a bit worse than on my old phone, and it doesn't pick up my home network by default like it used to. I also haven't noticed any improvement in call quality/reception strength, which has been a big issue for me.

Anyway - thanks again - your help is much appreciated.

  • 0

#84
Skullface

Skullface

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:Vario III, D600
My AppToDate wont run. I click, the 'working' pie chart animation comes on and it stays, indefinatly. no further response, no error message. On Tmob, flext with WnW.

Any ideas.

  • 0

#85
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,228 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Oddness :D

Anyone else seeing this?

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#86
Shadowfixeruk

Shadowfixeruk

    Enthusiast

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPip
  • 154 posts
  • Location:Warwick, UK
  • Devices:HD2 - Yeah Baby!
  • Twitter:@jfduncan

Oddness
- Anyone else seeing this?


I find that both TLR apps (ie the ROM and Updates) are quite flakey in terms of being picked up by App2Date.
Sometimes they register - sometimes they don't (timeout?)
The other App2Date apps i have are
App2Date
CameraAware
NoData

Which all seem "more robust"

I don't get App2Date errors though....


edit : cos my browser doesn't like Modaco Quotes\Replies....

Edited by Shadowfixeruk, 20 June 2008 - 11:48 AM.

  • 0
Got a MobilePhone and a GPS? Make Money Click Here!

#87
TheLoanRanger

TheLoanRanger

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts
  • Devices:HTC TyTN II
Yes, I am moving the files to a different server to resolve this.

  • 0

#88
Skullface

Skullface

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:Vario III, D600
any idea about my problem of app to date not running? can i get an installer to try it fresh or something?

  • 0

#89
mwright

mwright

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 381 posts
  • Gender:Male
  • Location:North Essex
  • Devices:Samsung Galaxy S2
  • Twitter:@mwright_tw

There will be MORE 'additions' CABs than for the last ROM, i'm just a bit busy at work for the next 2 weeks. They're coming though!

Performance of this ROM is still perfect for me.

Any news on the addons yet?

  • 0

Posted Image
Support community cinema.
Visit the Electric Palace


#90
TheLoanRanger

TheLoanRanger

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts
  • Devices:HTC TyTN II
They should be online tomorrow.

  • 0

#91
chucky.egg

chucky.egg

    Did I say that out loud?

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,724 posts
  • Location:Kent, England
  • Interests:Sleeping
  • Devices:Desire S
  • Twitter:@chucky_egg
Just updated my new Kaiser to WM6.1 using this ROM.
Thanks very much!

  • 0

#92
M_Taylor40

M_Taylor40

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Durham, England
  • Devices:Vario 3
Hey everyone,
I've been running this ROM since it was released, and most of it works perfectly, but I have had issues with the slide out qwerty keyboard not responding or doing whatever it feels like! (Delete and backspace key randomly switching between the 2, some keys not work wen i first press them, spacebar seems to let me press it, it sits and waits til i press another key then puts it space in)
I'e tried using the updated HardSPL (3.29 i think) and I still have these issues. Is there anyone that can help me get this working as its starting to drive me crazy!
The older 6.1 TLR ROM worked perfectly but this one is just annoyin me now!
Apart from this issue, everythin else is working perfectly!
Please help me!
M_Taylor40

  • 0

#93
chucky.egg

chucky.egg

    Did I say that out loud?

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,724 posts
  • Location:Kent, England
  • Interests:Sleeping
  • Devices:Desire S
  • Twitter:@chucky_egg
I did mine just yesterday and (so far at least!) have no issues with it.

I used HardSPL 3.28 (3.28 was "generally" used for HTC ROMs, 3.29 for AT&T I read somewhere)
TLT 21.05.08
Did a Hard Reset after applying the new ROM (not sure it was reqd, but it was suggested somewhere)

  • 0

#94
M_Taylor40

M_Taylor40

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Durham, England
  • Devices:Vario 3
Thanks for the info Chucky.egg, I read that about them as well and I downloaded both 3.28 and 3.29, dunno y i used 3.29 lol.
Well I'm currently reflashing my phone, again...
I've downgraded the HardSPL to version 3.28 to see if that fixes my issues.
Hopefully this will the the last flash for a good few months!
I'll report back on what my phone is like in a couple of days or something so others hopefully dont have these issues as well!
M_Taylor40

  • 0

#95
tsutton

tsutton

    Need answers? Use the search feature. :)

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,225 posts
  • Gender:Male
  • Location:Near Norwich, UK
  • Devices:Galaxy S2/HD2 (Andriod)
  • Twitter:@tony_sutton
Anyone upgrading to this ROM have no problem with using GPS?

  • 0
- Tony Sutton
- My Ford Focus ST170 car | My Car's Dashcam Video

#96
M_Taylor40

M_Taylor40

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Durham, England
  • Devices:Vario 3
The GPS worked perfectly for me, had TomTom6, Google maps and Live Search all working correctly.
Only issues I had were cleartype in landscape mode (Thanks to HTC!) and the keyboard annoying me, which I should hopefully now have fixed.
M_Taylor40

  • 0

#97
DonVincenzo

DonVincenzo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Gender:Male
  • Location:London/Edinburgh, UK
  • Devices:Galaxy Nexus, Asus Transformer
Anyone else having UC issues with this ROM? I had to manually start SDAutoRun.exe before the UC happened...

  • 0

#98
chucky.egg

chucky.egg

    Did I say that out loud?

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,724 posts
  • Location:Kent, England
  • Interests:Sleeping
  • Devices:Desire S
  • Twitter:@chucky_egg

Anyone upgrading to this ROM have no problem with using GPS?


No problems at all here
Google Maps and CoPilot Live 7 both working nicely (haven't tried Live Search thing yet)

  • 0

#99
tsutton

tsutton

    Need answers? Use the search feature. :)

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,225 posts
  • Gender:Male
  • Location:Near Norwich, UK
  • Devices:Galaxy S2/HD2 (Andriod)
  • Twitter:@tony_sutton
M_Taylor40 & chucky.egg - thanks.

Mine died after the upgrade. Can't get it to work at all.

It does flash GPS. It does say "0 of 0 fix" in Cameraware but never get a fix at all, even when standing outside, in a open space land. :D

  • 0
- Tony Sutton
- My Ford Focus ST170 car | My Car's Dashcam Video

#100
chucky.egg

chucky.egg

    Did I say that out loud?

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,724 posts
  • Location:Kent, England
  • Interests:Sleeping
  • Devices:Desire S
  • Twitter:@chucky_egg
Have you tried installing Google Maps? free and easy way to test it (there are probably others too I guess!)
Do you need to tell CA that the GPS is built-in?

I also had problems with something, forget what, having told it to use COM4 for the GPS. The intermediate drivers worked. That may have been Google Maps

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users