Jump to content


Photo

Kick ass Omnia skins for SPB Mobile Shell

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
280 replies to this topic

#21
moosemilk

moosemilk

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:Samsung Omnia
;) Still having no joy with this , installed 3 times now. Everything appears to be there but when I go to the SPB skins menu under tools it offers all the skins I have activated , I select one and it then goes through 3 screens re clocks and buttons etc but no change happens after that.

Should I be seeing something in the mobile shell programme?

  • 0

#22
jonboyuk

jonboyuk

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 340 posts
  • Gender:Male
  • Location:South West, UK
  • Devices:Samsung Omnia i900
You sure your options.ini is correct? No italian in it?

Try downloading the new version (released yesterday) 1.3. May fix your problems ;)

Jon

  • 0

#23
psionandy

psionandy

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 450 posts
  • Gender:Male
  • Location:Liverpool, England
  • Interests:Mobile tech.. gadgets.. Liverpool FC
  • Devices:Note 2 and Ascend G300 CM10 R2
  • Twitter:@psionandy
Oh My.... Oh My... Oh My....


This is pretty amazing. I've been using SPB Mobile shell on my kaiser, but this really is something else ;)

  • 0

 Psion Revo+ -> Psion 5MX -> Sony ClieT675-> Palm T2-> Sharp Zaurus 5500 -> AximX50V-> MDA Compact-> Vario II ->Vario III ->Samsung Omnia ->T-Mobile Pulse -> Huawai-G300 -> Nook HD+ ->Samsung Galaxy Note II


#24
willo

willo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
Guys, I seem to be abit stuck with this. I have copied the skins over to the Omnia and run the 'Mortscipt.exe' which appears fine, but when I try to run Install_QVGA.mscr it keeps saying it can't find SPB Mobile Shell 2.1 which is installed in Program Files.

Looked in the Option.ini and the path to SPB is \program files\spb mobile shell so it should pick it up.

Any suggestions?

  • 0

#25
B12

B12

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:i900 Omnia
Hi all ...
This is amazing stuff ... only I have a small question
does anyone know how to boot straight into the spbMenu and bypass the today screen
For me I have to select it using the right hand soft key and the way I see it is these skins should replace the start screen

Also when I press my end call button it goes right back to the today view and again I think it should go back into the skin main screen


My terminology is probably all wrong but does anyone know what I mean and can help ?

B12

Edited by B12, 13 September 2008 - 09:21 PM.

  • 0

#26
Octopus1968

Octopus1968

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Devices:Samsung Omnia Pro

Hi all ...
This is amazing stuff ... only I have a small question
does anyone know how to boot straight into the spbMenu and bypass the today screen
For me I have to select it using the right hand soft key and the way I see it is these skins should replace the start screen

Also when I press my end call button it goes right back to the today view and again I think it should go back into the skin main screen


My terminology is probably all wrong but does anyone know what I mean and can help ?

B12


Search for spwatcher on the Internet, this app will call SPB Mobile Shell every time the Today Screen is called. Activate it in "settings\personal\today\items, if it is not already activated after installation.

Make sure, that you are running spbwatcher on an english system (with spb mobile shell in "program files"), otherwise you must create a folder "program files\spb mobile shell\" and copy menulauncher.exe into this folder.

  • 0

#27
pcbinternet

pcbinternet

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
Hello, installed as per the instructions and menus appear in the tools menu, albeit with a windows icon as though no program is associated with them, when i click them the various option windows come up and thats it, nothing changes, can anybody help please? Thanks

  • 0

#28
tropolite

tropolite

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 84 posts
  • Location:South Australia
  • Devices:Omnia II i8000
Yep...

I concur - these skins Rock!!

Just got my Omnia back from being in Singapore getting fixed for 5 weeks. Flashed it to HH3 added my SPB and installed the skins.
Mmm. Sweet!

And folks - it's worth buying the SPB shell when you can install these skins. There are many options you can change with each skin.

DO IT DO IT DO IT... and you'll luv ur Omnia more n more... ;)

  • 0

#29
flo0364

flo0364

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Guys, I seem to be abit stuck with this. I have copied the skins over to the Omnia and run the 'Mortscipt.exe' which appears fine, but when I try to run Install_QVGA.mscr it keeps saying it can't find SPB Mobile Shell 2.1 which is installed in Program Files.

Looked in the Option.ini and the path to SPB is \program files\spb mobile shell so it should pick it up.

Any suggestions?



same problem to me , don't run " install WQVGA "

cannnot findSpb Mobile Shell version2.1

  • 0

#30
broughs

broughs

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 89 posts
  • Location:Scotland
soft reset and then run again - worked for me

Stu

  • 0

#31
Ingvarr

Ingvarr

    Professional

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 785 posts
  • Devices:Motorola Milestone
I wish there will be a skin that would constraint the height of grid lists (like all programs, settings, etc).

Currently its 3x3 grid stretched over the whole (big) screen height - this is just a waste of space, and, most importantly, not finger friendly as its hard to reach the top row with finger of the same hand holding the device. Original grid design was made for non wide screen devices.

Edited by Ingvarr, 16 September 2008 - 10:06 AM.

  • 0

#32
DavidC

DavidC

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 59 posts
Has anyone got a link to spwatcher.cab ? I'm struggling to find it on google ;)

  • 0

#33
gavinfabl

gavinfabl

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 238 posts
pm your email . I will send.

  • 0
My tech blog http://http://www.gavinsgadgets.co.uk - massive HTC One review

Current Devices HTC One, Nokia Lumia 620, BB Curve - Previous Note 2, iPhone 5, Samsung S3, Note, iPhone 4S

#34
chesterfield

chesterfield

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Devices:i900
Playing with these now, and I have to say they certainly are great - although I do think they may slow it down a little, may be in my head though.

Anyway - one question that is bugging me - how do I change from digital to analogue clock? ;)

Apparently you go to tools, spbskins and in othe options you set it, but when I do that I dont get to set the clock, it takes me through the whole skin install process, Ive tried cancelling at the digital clock screen but that doesnt work either.

its supposed to be this:

Posted Image

But I dont get the analogue clock option, just all options again...

Edited by chesterfield, 16 September 2008 - 03:38 PM.

  • 0

#35
chesterfield

chesterfield

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Devices:i900
Problem fixed, cant display the analogue clock when the today screen is set to professional... Needs to be set to classic.

  • 0

#36
flo0364

flo0364

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
soft reseted, still not work ;)

  • 0

#37
moosemilk

moosemilk

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:Samsung Omnia

soft reseted, still not work ;)



I had a similar problem so removed spb and the skins then reloaded and hey presto it worked

  • 0

#38
flo0364

flo0364

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
already do it for 3 times. do i need another program to work whith ? spb mobile shell for ex ?

if is so, can someone tell me where i can found it ?


thanks a lot

Edited by flo0364, 16 September 2008 - 05:22 PM.

  • 0

#39
Aslam Jahan

Aslam Jahan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:samsung i900
Does anyone know how to change the background image?

Thanks

  • 0

#40
omnia newbie

omnia newbie

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 97 posts
  • Devices:Omnia
my working well .. with the skin...but installed in storage card...however, few problems.. if anyone can provide solutions..
1. navigation icon.. is empty !... (I do have Garmin installed in storage card)
2. games icon also is empty! (also installed in storage card directory)
3. how to remove spb skins, after installed.. without removing the whole program..


many thanks to original site supporter.. here is the answer from those people.. great support too!!

to add links into these two lists (Navigaton and MyMenu), select the Programs Page / Settings Button

Choose the Spb Mobile Shell icon. The Spb Settings should appair. Select the Tab "Advanced" on the bottom and click on "Menu...". From the menu tree, select the Navigaton folder (or My Menu) and click on "Menu" (at the bottom right corner). Now you can Add a Link (to an installed program) or a File (photo, video..... select it navigating on your devide folders). It's all. You can organize these menu adding also Sub-Menus and insert into them links following the previous steps.

Same steps to remove skins from the Tool\SpbSkins subfolder.



Regards,



Miki

Edited by omnia newbie, 18 September 2008 - 07:57 AM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users