Jump to content


Photo

games for the Omnia i900.

* * * * * 8 votes

  • Please log in to reply
826 replies to this topic

#21
silencer22

silencer22

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts

Attached is my "Bouncing Ball" game(!) for SGH-i900 :wacko:

Switch to portrait mode and turn off auto-orientation before starting the program. Put the phone on the table and select "Sensor->Calibrate" if you want some basic auto-calibration, or just hit "Sensor->Turn On" to start the "game" ;) .

When the ball lays still on the right wall or on the bottom, the ball will continue jumping, but this is not a bug, it's a feature i'm too lazy to change :( .

Have fun tilting and swinging your Omnia around.


wow, u r the man...

any chance you can access the vibrator also??

  • 0

#22
speleomaniac

speleomaniac

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Devices:SGH-i900 GT-N7000

Can ou please tell me/us how you get the sensor working and what files you need for that (dll etc.).

there is a link to the source code how to get the sensor working in my first post. Actually you don't need any dll's for accessing the sensor. Some DeviceIoControl calls will do the job.

And can you also explain me how to program such a game. What software do you need for? Thanks man.

since i'm away from my home computer i'll post the BouncingBall source after a few days. (Visual Studio 2008 C++ Project).

any chance you can access the vibrator also??

will try to access vibrator functions when i'm back home.

  • 0

#23
speleomaniac

speleomaniac

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Devices:SGH-i900 GT-N7000

That's excellent, wondering if you can do something similar to what they have done for the Diamond.


The original thread found at xda.


wow that looks nice. will try it next week for omnia.

  • 0

#24
lastnikita

lastnikita

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 567 posts
  • Devices:Samsung Galaxy S

since i'm away from my home computer i'll post the BouncingBall source after a few days. (Visual Studio 2008 C++ Project).

Please, let us know what else we need to open those projects ! Is wm6 sdk needed ?
I tried to open using latest VS Express C++ and it tells me I need additionnal components.

  • 0

#25
mobilehappy

mobilehappy

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 263 posts
  • Devices:Omnia
RealmsPPC

  • 0

#26
samex

samex

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Please, let us know what else we need to open those projects ! Is wm6 sdk needed ?
I tried to open using latest VS Express C++ and it tells me I need additionnal components.


Yes, i have tried this too, but the same i become the failure that i need additional components? Have somebody a Solution?

This failure comes in HTCSensorSDK too.

  • 0

#27
dono

dono

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:omnia

Yes, i have tried this too, but the same i become the failure that i need additional components? Have somebody a Solution?

This failure comes in HTCSensorSDK too.


Same problem, need some extra components

How to??

  • 0

#28
speleomaniac

speleomaniac

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Devices:SGH-i900 GT-N7000

Same problem, need some extra components

How to??

I have only VS2008 and WM6 SDK Refresh installed on a VirtualBox running XP. Havent tried to open the projects in a former version of VS.
Creating an empty c++ project add the .cpp and .h files to the project should work imo.
I debugged some apps which use the vibrator to figure out how to access the vibrator. attached is a project which uses the same vibration pattern as in Dice.exe.
if anyone finds out what the structure passed to the 2nd parameter of function ImmVibePlayIVTEffectRepeat should be, please share ;)

Edit: Also have ActiveSync 4.5...

Attached Files


Edited by speleomaniac, 30 September 2008 - 10:01 PM.

  • 0

#29
samex

samex

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
I become the Failure :

The Project Consists entirely of Configurations that require support for platforms wich are not installed on this machine. The Project cannot be loaded.

--

I really want to work with the Projekt, i can open the .h files (C#/C++)

But this are not the real...

EDIT : Speleomaniac , can you Disable the Rotation of the Phone, during the Program is Started ?

When i rotate my Omnia, its Rotate the Complete Screen to?

know you a Function in C to Deactivate this?

Edited by samex, 30 September 2008 - 07:24 PM.

  • 0

#30
Massive Attack

Massive Attack

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 215 posts
  • Devices:Samsung Omnia i900

RealmsPPC


have tried this, i can fire the gun, but cant control the ship, you know how?

  • 0
Posted Image

Posted Image

I'm not suffering from insanity, I'm enjoying it.

#31
testerr

testerr

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 34 posts

http://speleomaniac....TCSensorSDK.dll - dll for emulating HTC apis. lacks events and so. don't expect it to run HTC games and apps yet ;)


do can you provide some examples of use this dll?

  • 0

#32
Olavoid

Olavoid

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
What can adjust the game's Diamond Teeter for the Omnia?

Edited by Olavoid, 01 October 2008 - 01:02 AM.

  • 0
..::PocketPT.Net::..Olavoid / Vasco Figo
history: Qtek S100, Htc P3300, Spv M500/Universal, Qtek S100, Nokia 9500, Qtek S200, Htc Dual, SGH i320, SHG i600, Qtek 9100, Htc X7500, LG KS20, Nokia N81...

Current
: 2 x SGH i780, SGH i320, HP Ipaq 2750, Nokia E61, HP Jornada 720, Sgh Omnia
Umpc: Acer One XP

#33
speleomaniac

speleomaniac

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Devices:SGH-i900 GT-N7000

do can you provide some examples of use this dll?


sorry i forgot to upload a partially working version of HTC dll's.
copy the 2 files from HTCEmu.zip into windows directory of your phone.

games and apps which seem to work (some can be played):
G-Invaders and Caver from ageye.de: http://www.ageye.de/....php?s=download
SensorMaze from http://forum.xda-dev...mp;d=1218101989
3D Model Viewer from http://forum.xda-dev...ad.php?t=428608
Diamond Cubes from http://forum.xda-dev...mp;postcount=33 (must have OpenGLES installed, can't confirm if it's working beacuse i don't have OpenGLES)
Kai's Bubble Level.Net.1.5 from http://classic.pocke.....Level.Net 1.5
Lightsaber from http://forum.xda-dev...ad.php?t=408147
Diamond Beer from http://www.palmtopma...d...0529&dev=12 (starts but nothing happens ;))

have fun playing.

Attached Files


  • 0

#34
testerr

testerr

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 34 posts

games and apps which seem to work (some can be played):


wow! I'm impressed!
I even don't imagine that porting HTC API for Omnia would be possible.
Many thanks for this!

I can't wait to test listed games.

  • 0

#35
speleomaniac

speleomaniac

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Devices:SGH-i900 GT-N7000

What can adjust the game's Diamond Teeter for the Omnia?


i managed to run the game on omnia, but because the resolution is not suitable for it, i can see only about 1/4 of the screen, and the game is not playable. but the tilt sensors and vibration when hitting walls work fine.

Edit: Diamon Teeter can be found here: http://forum.xda-dev...ad.php?t=427980
Edit 2:

Edited by speleomaniac, 01 October 2008 - 03:48 AM.

  • 0

#36
esian

esian

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:i900
speleomaniac you are the man!!!, great idea simulate htc dll.

Thanks you.

i managed to run the game on omnia, but because the resolution is not suitable for it, i can see only about 1/4 of the screen, and the game is not playable. but the tilt sensors and vibration when hitting walls work fine.

Edit: Diamon Teeter can be found here: http://forum.xda-dev...ad.php?t=427980
Edit 2:


  • 0

#37
PaSSoA

PaSSoA

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 280 posts
  • Devices:Samsung Omnia SGH-i900
Yup, this is great! Just tried sensormaze and the lightsaber games and it works fine.

Edit: Just tried "Diamond Beer from http://www.palmtopma...d...0529&dev=12 " and it works for me, though the graphics are a little off due to VGA res. In case it might help others, I installed CF3.5 and installed the games in My Storage.

Edited by PaSSoA, 01 October 2008 - 06:20 AM.

  • 0
Like the work I've done for you?

Then I would really appreciate it if you could help me out.

It will encourage me further and of course produce better work.


Posted Image

A dollar or any amount you could spare will be greatly appreciated.

#38
speleomaniac

speleomaniac

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Devices:SGH-i900 GT-N7000
Improved version of the BouncingBall "game".
Folder needs to be copied under \Program Files\. (hardcoded images ;) )

Tapping screen closes application.
Pressing action button does calibration.

Attached Files


Edited by speleomaniac, 01 October 2008 - 09:48 AM.

  • 0

#39
derrico666

derrico666

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Ahhhhhh damn... big thx on u, but the only game i want to play is light saber. and this one doesnt work for me!
Some LED Error message pops up, and closed. Frameworks is installed on storage, game too. frameworks on other installplaces, same error. Now im going to cry and scream and cry and scream the whole day. WHYYYYYYYYYYYYYyyyyyyyyyyyyyyyyy????

  • 0

#40
sjc22us

sjc22us

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Devices:Samsung Omnia i900
what is the latest version of .net compact framework because my omnia wont play the lightsabre grrr

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users