Jump to content


Photo

Best radio/phone ROM for i900 at the moment?

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
316 replies to this topic

#21
hinder

hinder

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:samsung omnia
Is flashing the phone part same as flashing the sistem part?
Maybe any topic alredy exists with info on how to flash your phone part?

tnx

  • 0

#22
ketr

ketr

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Location:Pisa
  • Devices:omnia i900
hi everyone..i have phone XIIB2 version ..what do you know about this one?

- you think i should flash to JJIA1 or JCIC2? They are better according to you?
- flashing the phone part is the same of pda part flash? (XP, launch exe, turn off, turn on, start and wait?)
- every phone part can be used by other countries users or not? (i'm italian can i flash to JJIA1 without any problems?)

thank you and sorry for my poor english..

  • 0

#23
ketamdaco

ketamdaco

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts
Hi Guys :D
I'm using QB06 ROM (radio/phone DXIA2) from Qbus. its old but for me quite cute.
But since I heard that JJIA1 best radio/phone.
Is it possible for me only to upgrade the JJIA1 ? and how to flash it?
Thanks....

  • 0

#24
X-pro

X-pro

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 451 posts
  • Devices:Galaxy i9000

Hi Guys :D
I'm using QB06 ROM (radio/phone DXIA2) from Qbus. its old but for me quite cute.
But since I heard that JJIA1 best radio/phone.
Is it possible for me only to upgrade the JJIA1 ? and how to flash it?
Thanks....


I've flashed JJIA1 under xp and no problems. Just like an ordinary flash, but there's always the risk of a useless phone after. It didn't erase pda part.
Phone purchased in denmark

  • 0

#25
ketamdaco

ketamdaco

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts

I've flashed JJIA1 under xp and no problems. Just like an ordinary flash, but there's always the risk of a useless phone after. It didn't erase pda part.
Phone purchased in denmark


Thanks X-Pro for the reply, I bought my phone from Singapore.
But when You said there is a risk of bricks the phone, I feel shaking :D to do it.

So I need more information if it is possible to combine DXIA5 PDA with JJIA1 Radio/Phone? please help... I really want to upgrade my Phone part only.
thanks

  • 0

#26
X-pro

X-pro

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 451 posts
  • Devices:Galaxy i9000

Thanks X-Pro for the reply, I bought my phone from Singapore.
But when You said there is a risk of bricks the phone, I feel shaking :D to do it.

So I need more information if it is possible to combine DXIA5 PDA with JJIA1 Radio/Phone? please help... I really want to upgrade my Phone part only.
thanks


Like I said, it just updates the phonepart and leaves the pda alone. Flashing always involves a risk. Everything works fine but I only have tested for a day, but for route 66 to start up without injektion, 30 sek :D

Before something does go wrong, try to call a repair center and see how much they take to bring it back to life. If you are not willing to pay that, don't flash.

I've flashed under xp with NO firewall and without stupid little programs running in background. The flash seems to stop but DO NOT remove before it states "job done"

Edited by X-pro, 18 February 2010 - 02:03 PM.

  • 0

#27
ketamdaco

ketamdaco

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts

Like I said, it just updates the phonepart and leaves the pda alone. Flashing always involves a risk. Everything works fine but I only have tested for a day, but for route 66 to start up without injektion, 30 sek :D

Before something does go wrong, try to call a repair center and see how much they take to bring it back to life. If you are not willing to pay that, don't flash.

I've flashed under xp with NO firewall and without stupid little programs running in background. The flash seems to stop but DO NOT remove before it states "job done"


One more X-Pro :D
Do I have to hard reset first before flash the radio? cause my omnia now full of applications.
Thank you

  • 0

#28
cenzo

cenzo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 86 posts
  • Location:MELBOURNE
  • Devices:Omnia i900
Just Flashed JJIA1 :D
Was on PUIE1 and it was giving me the shits.

I did not hard reset befor flashing.
will test and report back tomorrow.


Thank you Bruno Adler for the link :D

  • 0

#29
ketamdaco

ketamdaco

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts

Just Flashed JJIA1 :D
Was on PUIE1 and it was giving me the shits.

I did not hard reset befor flashing.
will test and report back tomorrow.
Thank you Bruno Adler for the link :D


I'm waiting for your test result Bro...thanks for the info.

  • 0

#30
ketr

ketr

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Location:Pisa
  • Devices:omnia i900
hi everyone..
hi tried JJIA1 phone part rom and i have very very slow gps fix (sometimes no gps fix at all..) from XBIC1 now i would like to try ZHIE1 or JCIC2 or PUIE1.. i would like fast gps and good battery, no matter about 3G..which do you think i should try first?

can anyone post .exe phone part of ZHIE1 and PUIE1?
thanks

Edited by ketr, 19 February 2010 - 11:18 PM.

  • 0

#31
ketamdaco

ketamdaco

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts
Hi Guys....
did any one know if DXIA1 is equivalent with JJIA1?

  • 0

#32
rodrigo.cbg

rodrigo.cbg

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brasil
  • Devices:omnia i900
So guys, I have one question: when they cook some ROM and say "...based on XID1 phone part" is better to have the same phone part or I can use these ones suggested here? And more one: is the JJIA1 for i900 too? or just for i900L?
thx!

Edited by rodrigo.cbg, 20 February 2010 - 02:27 AM.

  • 0

#33
maboo23

maboo23

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
XB1C1 is better for me. Thant JJIA1

  • 0

#34
taiter

taiter

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:samsung i-900 Omnia
:D I always had WIFI connection issues (the typical only working for a minute or two but still showing connected) with the standard phone part, and the same with PUIE1 after i flashed to it, then i flashed to JJIA1 (with out hard reset as i had read a while back) 3 days ago and have had perfect wifi since :lol: :lol: i use nick's 23102 classic an the battery life is at least a third better, signal is more stable both 2/3g, haven't tried gps yet but i know it works on this rom quite well, its been raining quite heavily here :D
ADD: GPS works fine (with google maps) + stereo bluetooth works well too, and battery lasting possibly twice as long

Edited by taiter, 20 February 2010 - 10:19 AM.

  • 0

#35
X-pro

X-pro

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 451 posts
  • Devices:Galaxy i9000

One more X-Pro :lol:
Do I have to hard reset first before flash the radio? cause my omnia now full of applications.
Thank you



No you don't have to, it should not effect the pda part. Just follow normal flashing protocol :D
If something goes wrong pm me and I can give you a flash with phonepart and pda included or just search the forum :D

  • 0

#36
ketamdaco

ketamdaco

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts

No you don't have to, it should not effect the pda part. Just follow normal flashing protocol :D
If something goes wrong pm me and I can give you a flash with phonepart and pda included or just search the forum :D



Ok X-Pro please send it to me. Thanks

for information my hp is Omnia i900 with rom from QBUS (QB06 Lite) win 6.1 PDA DXIA5 and radio DXIA2.
so it posible to combine DXIA5 and JJIA1 rite?

  • 0

#37
cenzo

cenzo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 86 posts
  • Location:MELBOURNE
  • Devices:Omnia i900

I'm waiting for your test result Bro...thanks for the info.

after one day of heavy use. gps, gprs, wifi, text and calls the phone has preformed well.
though i still think it may need a few charge cycles to know for sure regarding battery.
overall not complaing and am happy with preformance. :D

  • 0

#38
ketamdaco

ketamdaco

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts

after one day of heavy use. gps, gprs, wifi, text and calls the phone has preformed well.
though i still think it may need a few charge cycles to know for sure regarding battery.
overall not complaing and am happy with preformance. :D


Hi Cenzo and X-Pro....
Finally I flash my omnia and it successful. but why the radio version is i900LJIIA1 not JJAI1.
Is ok? or I have wrong version of radio part?
Thanks

  • 0

#39
Selim YUKSEL

Selim YUKSEL

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
its correct :D dont worry

  • 0

#40
ketamdaco

ketamdaco

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts

its correct :D dont worry


Thanks Bro :D

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users