Jump to content


Photo

minimod Camera applet & driver

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
148 replies to this topic

#1
Pako777

Pako777

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 posts
  • Devices:i900 - the best :)
CameraX - Mod of the camera applet (PUIC2).
v. B
--- All that was in early versions and is switched on in leaking ---

** the capability of installation of a condition of a sound of the shutter "Vibro" is added at acquisition of a frame (Settings-settings-shutter sound-vibro (instead of Shutter_3))
** the time of representation of a placard is moderated "There is no file." (For want of a photo\video of files in a folder-collector) with 2sec. to 500ms
** microscopicly it is interchanged GUI under i8000 (I have started but have launched :(. Icons in Scenes and more accurate text in the running picture size) are interchanged
Copy applet+mui with change in a folder windows

v.A
Now at photo\video saving it will be placed in files with name YYMMDD_HHMMSS (spreading remains invariable), where YY - year (last 2 digits), MM - month, DD - day, HH - hour, MM - minute, SS - seconds of a kickoff of survey. For example:
090318_150106.mp4
090318_150535.jpg
090318_154029.3gp.


zylonite_camera.dll - Mod of the camera driver (IA2).
(archive as the module with enclosed dll)
v. A
- At shooting in a mode Quality-High JPEG-compression is established on a minimum level
- Parameters Contrast and Sharpness are increased by 1 point (for example, now value 0 will correspond to old value +1)

>>> this version is checked up on the Profile by default. Only that the given library should be stitched in structure of a firmware - replacement with a file will not work lack!!
>>> Also do not think, that the camera after that will start to snapshot as Canon EOS-1D Mark III . Given mod cosmetic character has more likely and in my opinion hardly improves a picture at shooting with parameters by default.

Attached Files


Edited by Pako777, 10 October 2009 - 04:54 AM.

  • 0

#2
Ryrzy

Ryrzy

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 438 posts
  • Devices:i8000

Would like to introduce minimod of the camera driver zylonite_camera.dll (the version of firmware IA2, archive as the module with enclosed dll)

ver. A
- At shooting in a mode Quality-High JPEG-compression is established on a minimum level
- Parameters Contrast and Sharpness are increased by 1 point (for example, now value 0 will correspond to old value +1)

>>> this version is checked up on the Profile by default. Only that the given library should be stitched in structure of a firmware - replacement with a file will not work lack!!
>>> Also do not think, that the camera after that will start to snapshot as Canon EOS-1D Mark III B) . Given mod cosmetic character has more likely and in my opinion hardly improves a picture at shooting with parameters by default.


nice :( will test 


is there a need to make cammera firmware upgrade witch *#2470#* code ?

  • 0

#3
Pako777

Pako777

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 posts
  • Devices:i900 - the best :)

is there a need to make cammera firmware upgrade witch *#2470#* code ?

no ..

  • 0

#4
alviner

alviner

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Devices:Samsung i900

Would like to introduce minimod of the camera driver zylonite_camera.dll (the version of firmware IA2, archive as the module with enclosed dll)

ver. A
- At shooting in a mode Quality-High JPEG-compression is established on a minimum level
- Parameters Contrast and Sharpness are increased by 1 point (for example, now value 0 will correspond to old value +1)

>>> this version is checked up on the Profile by default. Only that the given library should be stitched in structure of a firmware - replacement with a file will not work lack!!
>>> Also do not think, that the camera after that will start to snapshot as Canon EOS-1D Mark III :( . Given mod cosmetic character has more likely and in my opinion hardly improves a picture at shooting with parameters by default.


Hi Pako777,

Sorry for the noob question... How to use the file provided...?

Thanks in advance.

  • 0

#5
MickyMax

MickyMax

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts
  • Devices:HTC TyTn II / Omnia
Can you enable WDR by default ?

  • 0

#6
middiu

middiu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts

Would like to introduce minimod of the camera driver zylonite_camera.dll (the version of firmware IA2, archive as the module with enclosed dll)

ver. A
- At shooting in a mode Quality-High JPEG-compression is established on a minimum level
- Parameters Contrast and Sharpness are increased by 1 point (for example, now value 0 will correspond to old value +1)

>>> this version is checked up on the Profile by default. Only that the given library should be stitched in structure of a firmware - replacement with a file will not work lack!!
>>> Also do not think, that the camera after that will start to snapshot as Canon EOS-1D Mark III :( . Given mod cosmetic character has more likely and in my opinion hardly improves a picture at shooting with parameters by default.

nice!
how can we test if? is there somebody that can make a rom whit this driver??

bye bye

  • 0

#7
Pako777

Pako777

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 posts
  • Devices:i900 - the best :)

Sorry for the noob question... How to use the file provided...?

If simply to replace dll that camera.exe applet will not work. It is necessary the given module (the folder in archive) to place in an firmware at assembly by kitchen.

  • 0

#8
Pako777

Pako777

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 posts
  • Devices:i900 - the best :)

Can you enable WDR by default ?

I do not know, but most likely it is possible. Only in my opinion this function in half of cases "spoils" a picture.

  • 0

#9
shokka9

shokka9

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,499 posts
  • Gender:Male
  • Location:The moon
  • Interests:Everything
  • Devices:iPhone 5, HTC One
  • Twitter:@shokka9
i will try this tomorrow, busy tonight. But sounds impressive, thanks pako777 (and for your other tools)

I will cook this in IA2 ROM.

Good work dude.

  • 0

HTC One | Unlocked Bootloader | CWM | Root | S-OFF


#10
bobobird

bobobird

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 881 posts
  • Devices:i900

I do not know, but most likely it is possible. Only in my opinion this function in half of cases "spoils" a picture.


Agreed. In most cases pictures taken with WDR on are somewhat "washed out".


shokka - waiting... will hold off your "offical release" and try this one instead.

Edited by bobobird, 13 February 2009 - 08:34 PM.

  • 0

#11
sector

sector

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,296 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Samsung Omnia
Thanks Pako :(. Im including also on my next release.

  • 0
If you like my work buy me a beer :) !
Posted Image
WM 6.5/6.1 roms, Themes, Taskbar etc... :D

#12
chokia

chokia

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 638 posts
  • Devices:Redefined Everything
Will this increase the video record framerate to 30fps?

  • 0

#13
Pako777

Pako777

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 posts
  • Devices:i900 - the best :)

Will this increase the video record framerate to 30fps?

I already tried to change the given option - there very difficult procedure.. I yet have not understood as it works, but fps is interconnected to the resolution of a picture, therefore simple change fps conducts to distortion.

  • 0

#14
shokka9

shokka9

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,499 posts
  • Gender:Male
  • Location:The moon
  • Interests:Everything
  • Devices:iPhone 5, HTC One
  • Twitter:@shokka9
well, built into a ROM, works fine. To be i couldnt tell any diffrence, but i am in my house with low light.

Main point to realise here, is that the mod worked, the camera is as it should be which is a very good thing.

I am sure someone will put to the test. This is now available for download in my ROM thread.

Enjoy.

Thanks Pako777

Edited by shokka9, 14 February 2009 - 06:08 PM.

  • 0

HTC One | Unlocked Bootloader | CWM | Root | S-OFF


#15
buyukbang

buyukbang

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 92 posts
Good functionality, thanks! I always do this regularly after running camera app since it can't be saved. I think this improves image quality.
If anybody can find a way I wish to try this without cooking or reinstalling a new ROM.




- Parameters Contrast and Sharpness are increased by 1 point (for example, now value 0 will correspond to old value +1)


Edited by buyukbang, 16 February 2009 - 12:17 AM.

  • 0

#16
Pako777

Pako777

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 posts
  • Devices:i900 - the best :)
At the request custom_maker BARBOSS I made the following miniversion..

ver. B
- ver.A + by default
Contrast = +2
Saturation = +2
Sharpness = +1

Attached Files


Edited by Pako777, 16 February 2009 - 08:04 PM.

  • 0

#17
jamesjames_

jamesjames_

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

I already tried to change the given option - there very difficult procedure.. I yet have not understood as it works, but fps is interconnected to the resolution of a picture, therefore simple change fps conducts to distortion.


Well, what do you think? Is there any possibility of increasing fps after some developing? Or we are stuck with 15-20fps? I mean is there any hope at all?

  • 0

#18
tim1979

tim1979

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 111 posts
is there anyway to use the front camera to shoot photo?

  • 0

#19
shokka9

shokka9

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,499 posts
  • Gender:Male
  • Location:The moon
  • Interests:Everything
  • Devices:iPhone 5, HTC One
  • Twitter:@shokka9

At the request custom_maker BARBOSS I made the following miniversion..

ver. B
- ver.A + by default
Contrast = +2
Saturation = +2
Sharpness = +1


Which is better this or version 1?

I use in my ROMs, so very interested. In your opinion, which should i include in my builds Pako777?

I await your response bro.

  • 0

HTC One | Unlocked Bootloader | CWM | Root | S-OFF


#20
fenomeno83

fenomeno83

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 posts

I do not know, but most likely it is possible. Only in my opinion this function in half of cases "spoils" a picture.

it's better don't include this :(

in my opnion better default settings are sharpness +2 and brightness -1..can you try these?

Edited by fenomeno83, 17 February 2009 - 01:16 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users