Jump to content


Photo

Vario III with WM6.1 no longer working on 3G (fix found)

- - - - -

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
jchamier

jchamier

    Quite unimportant

  • MoDaCo Gold
  • PipPipPip
  • 213 posts
  • Gender:Male
  • Location:Farnborough, Hants
  • Interests:Wine, Women, Songs :)
  • Devices:iPhone 5s
Since the middle of last week, my Vario III (Kaiser) with HTC Windows Mobile 6.1 ROM has stopped being able to use 3G / HSDPA. I've put my SIM back in my older Vario II (with T-mobile UK 6.0 ROM) and it works perfectly as expected.

The Vario III works fine on 2G / GPRS, functioning as expected.

I've just completed a hard reset, and even upgraded the radio to version 1.70, but to no avail. Anyone else had issues, have T (UK) changed something?

I've tried my pre-pay SIM as well (this only gets 384kbps 3G normally) with the same effects. I've also tried disabling HSDPA; to no avail.

Perhaps its really T trying to get rid of me?!

Edited by jchamier, 07 April 2009 - 08:12 PM.

  • 0
My devices: Apple iPhone 4S on T-Mobile - Android: Amazon Kindle Fire

Previously: Android: Huawei U8800, ZTE Blade & Ancient: WM6.1: HTC Blackstone, WM6: HTC Kaiser, WM5: HTC Hermes

#2
jchamier

jchamier

    Quite unimportant

  • MoDaCo Gold
  • PipPipPip
  • 213 posts
  • Gender:Male
  • Location:Farnborough, Hants
  • Interests:Wine, Women, Songs :)
  • Devices:iPhone 5s

Perhaps its really T trying to get rid of me?!


I'm starting to think the 3G radio is broken. Wonder why it starts up, shows the 3G or H symbol on the top line (depending if HSDPA is enabled) and then about 10 seconds later goes to "No service".

:-(

  • 0
My devices: Apple iPhone 4S on T-Mobile - Android: Amazon Kindle Fire

Previously: Android: Huawei U8800, ZTE Blade & Ancient: WM6.1: HTC Blackstone, WM6: HTC Kaiser, WM5: HTC Hermes

#3
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,345 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Tried cleaning your SIM contacts? B)

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#4
jchamier

jchamier

    Quite unimportant

  • MoDaCo Gold
  • PipPipPip
  • 213 posts
  • Gender:Male
  • Location:Farnborough, Hants
  • Interests:Wine, Women, Songs :)
  • Devices:iPhone 5s

Tried cleaning your SIM contacts? B)


LOL, yeah, that trick don't work no more :-(

Guess I'm looking at buying a new phone. Can't decide if I want to wait for a Touch Pro2, or get a Touch HD unconnected. Suspect I'll be looking at a few months for a Pro2, but then I'm no longer using the phone as much as I was, I could stick with 2G for now.

  • 0
My devices: Apple iPhone 4S on T-Mobile - Android: Amazon Kindle Fire

Previously: Android: Huawei U8800, ZTE Blade & Ancient: WM6.1: HTC Blackstone, WM6: HTC Kaiser, WM5: HTC Hermes

#5
jchamier

jchamier

    Quite unimportant

  • MoDaCo Gold
  • PipPipPip
  • 213 posts
  • Gender:Male
  • Location:Farnborough, Hants
  • Interests:Wine, Women, Songs :)
  • Devices:iPhone 5s
Flashed back the original WM6.0 ROM, Radio and splash screen (left hard-SPL installed).

Seems to be working again on 3G.

Wonder why.

Anyway, I've got myself a Touch HD instead ;-)

  • 0
My devices: Apple iPhone 4S on T-Mobile - Android: Amazon Kindle Fire

Previously: Android: Huawei U8800, ZTE Blade & Ancient: WM6.1: HTC Blackstone, WM6: HTC Kaiser, WM5: HTC Hermes




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users