Jump to content


Photo

How to Flash your i900 Omnia phone

* * * * * 2 votes

  • Please log in to reply
287 replies to this topic

#61
Sea-Breeze

Sea-Breeze

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:samsung omnia i900,Nokia N82
  • Twitter:@Sea-Breeze

Install the ROM without any phone part, as JVHK2 phone part you have will force any other PDA ROM to recognize your regional settings, Language, ..Etc don't even have to install any Arabization application., have fun I've tested & works.

OOOh atlast some one replied thx morad so much am new with omnia and hope to upgrade to winmo6.5 as it is much finger friendly :D)))
i'll give it a try to a cooked rom rabena yostor :angry:)))

  • 0

#62
AlexGV

AlexGV

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Motorola Defy
  • Twitter:@alexgv99
Hi Sector.
I'm a newbbie in flashing Roms, and I need to know if is there a way to get the original ROM of my Omnia? I'm not sure if I'm being very clear, but what I want is to have an .exe file, like the cooked ROM, for restore purposes later.
Another question. My Omnia, from a brazilian company (VIVO) has VIHI3 version. Is there any problem to flashing it? The ROM I choosed was the 23041 one.
Thanks in advance for your time, and I'm sorry about my poor english.
AlexGV99 at gmail

  • 0

#63
knappbr

knappbr

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Location:Brazil
  • Devices:Omnia i900

Hello to all ok i read all about before i do any update, mod to the rom, heam i read for Vista because this f*ç%*%*ç%g OS is installed and i don't have any CD for XP i have HP machines here and thex don't give any CD for XP or Vista so.... if i read all correctly i can't upgrade my phoneon this f*ç%*ç%g vista right? i want to be sure before i do and i'm really newbie with ISO and especially the dowloaded ones... i don't trust them thanks for reply :) it's a really good site



Yesterday I was able to flash my Omnia i900 with WinMo 6.5 running Windows 7 and Windows XP VM :) ;
Wasn't hard at all.

Thanks Sector, great job!

:)

  • 0

#64
hoof-hearted

hoof-hearted

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:SAMSUNG OMNIA



Edited by hoof-hearted, 10 September 2009 - 08:45 AM.

  • 0

#65
hoof-hearted

hoof-hearted

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:SAMSUNG OMNIA

I am also trying to flash my omnia and it's not really working:

PDA Device Found!
-------------------------------------------------------------------------------------
PDA Device ready to download! 
Please Press Start Button if You want to download image now...
-------------------------------------------------------------------------------------
PDA 1 starts downloading...
Don't plug it out until the label becomes blue!!!
-------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------
Step 1. Eboot image Downloading
Downloading EBOOT...

and it remains at 0%
whats wrong there?


Hi, thanks to all the posters on this forum for some great advice and tips. I am having the same problem as above - I followed the instructions exactly and have even tried on another computer with the same result. Are there any specific settings you need to do to the phone first? Any help would be much appreciated.

  • 0

#66
azoo

azoo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts
  • Devices:Omnia I900
I installed vmware workstation and everything worked great, but when I installed I didnt made any shortcuts or folder in the start menu...So now I don't know how to run vmware again, and there is no .exe file to run the program in the folder where I installed it.

  • 0

#67
Downloaderz

Downloaderz

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 85 posts
  • Devices:Samsung Omnia i900
Nvm everything working fine now =)

Edited by Downloaderz, 11 September 2009 - 12:56 AM.

  • 0

#68
Crazy Dutch

Crazy Dutch

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:Samsung Omnia
-wrong topic- have moved it to the correct one.

Edited by Crazy Dutch, 11 September 2009 - 07:17 PM.

  • 0

#69
arcurad

arcurad

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Just look behind you
  • Devices:Omnia i900 & Nokia E63

I am reading and trying for weeks now. I read almost every topic and every forum about upgrading my ROM (Brandend Vodafone) from my Omnia i900(v).

It is already discussed that the code to get ride of the incorrect software version is not working. I did managed to get to the preconfiguration but I could not choose for Singapore (I think the countries named in the list are just the Vodafone networks in these countries). I thought I choose for New Sealand and it looked promising but after some hard resets etc etc I still couldn't go further with the updater.

I tried to install the Samsung modem and it told me the installation was succesfull but Nothing happens when I connect my Omnia (reset or not..I even tried Hard reset). I can't see a screen from the modem and in my Desktop PC (configuration) I can't see a modem or something linked to the Samsung Modem. I am using Windows XP and not Vista with the VMware.

Yes I shut down all the firewalls and I tried to shut down the virus program.

This is my Omnia:

PDA version: i900XKHG5/ARHG5
Phone version: i900BUHG5

Nothing on it anymore after a couple of hard resets..

Tried the hex editor also..
Thanks already.


i am also experiencing the same problem....i even went as far as reinstall windows xp on my PC, but then it still doesn't work...can someone help ?

  • 0

#70
Henrysx

Henrysx

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:Omnia i900
would this work on a vodafone branded i900?

  • 0

#71
Crazy Dutch

Crazy Dutch

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:Samsung Omnia

would this work on a vodafone branded i900?


I don't see why not. You should just follow the steps listed in this topic, and be fine all the way thru!.
I achieved a ROM update today on windows 7 ultimate x64 running vmware: xp prof. x86.

Tho I don't have vodafone, I don't see any reason why it shouldn't work.

  • 0

#72
Rafael Lopez

Rafael Lopez

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • Devices:Omnia i900
Man, this guide is absolutely AWESOME.

I flashed my Omnia with WM6.5 23047 by Sector from another thread. Really smooth. After doing it a couple times, taking all precautions it's even easier than I thought.

Fair warning though: sometimes it might be hard to input your internet connection settings back. For example, for my carrier (Vivo-BR), I needed to configure connections *and* GPRS authentication (something they don't tell you in over-the-phone support).

  • 0

#73
xcarl78

xcarl78

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:n97
Hi...i have big problem when trying to upgrade my firmware with official one (i900DZIA5_updater_vista). During downloading mode(2nd file downloading) suddendly failed. I'm trying to restart and turn on my phone but stuck in the 'samsung omnia' logo only. Trying to flash back but still stuck in downloading mode. Any solutions guys? :)

  • 0

#74
mamak_pancake

mamak_pancake

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
'sector' date='May 17 2009, 07:09' post='1013233']
HOW-TO FLASH I900 OMNIA TUTORIAL[/size][/b][/color]
=====

First of all for the newbies i would recommend to play a bit with the phone before upgrading. Get to know how your phone and current ROM works.

Please be patient and read again if you don't understand anything. Make sure that you know what you are doing.

I TAKE NO RESPONSIBILITY IF U DAMAGE YOUR DEVICE!

GOOD LUCK!

Important :
Those who then want to make you sure for the safest way of changing the ROM in OMNIA i900 should follow closely (in case) the following steps.
Make sure you:
  • Turned off any Firewall you have on the PC.
  • Not running the update in Safe Mode.
  • Not to perform any other work on your PC.
  • Make sure the phone is fully charged (important)
  • Do not update from a PC where you have limited rights. Eg. Internet Cafe, Work etc.
  • Prefer Laptop as if you have electricity dropped you will have some extra battery and wont harm your phone.
  • Use only one USB port for you Omnia update, the best one it works for you. Do not try multiple.
Steps used for updating under Windows XP (32 bit).[list=1]
[*]Make the Install Microsoft ActiveSync 4.5 (once)
[*]Make Install the Samsung Modem Driver XP (once)
[*]Reboot the PC.
[*]After the first 2 steps try to disconnect your Omnia from USB and connect it back on. Repeat it 1-2 times so the PC can recognize the phone.
Leave the phone connected for about 10-15 minutes. If it disconnects by itself most probably you have to repeat the procedure from 1st step.
It is advised to reboot your PC also.
[*]Make sure that have backup all your important stuff (contacts, pictures etc).
[*]Switch OFF the phone by holding the Power button for ~5 seconds.
[*]Run the updater. (Works the same way for Original or Cooked ROMs)
[*]Switch ON the phone again by holding the Power button.
[*]Press START and happy flashing. Do not move your phone or the USB wire as it might fail during flashing.
[*]Wait until the updater shows JOB DONE! DO NOT DISCONNECT BEFORE.
[*]Disconnect your phone.
[*]Leave the phone to reboot 2 times, calibrate screen and finish the start-up procedure.
[*]Enjoy the new firmware.



Hello Sector! hey everybody! help me please! my i900 omnia possibly turn to be brick now as Im trying flash it refer to the instruction above, and it stuck @13% progress until now( almost 1 hours @13% progress flashing.) and I was have a chance to take some snapshot for it before start flash it and while it in progress till it stuck since then.....please!! I beg you all, i know its too late to night now to post this, but please have a chance to reply it since you read this post . ok here they are some snapshot from my flashing process and hopefully you can help me to troubleshoot the problem and determine which part I've made the mistake. thanks Sector! thanks everybody! o'ya! I enclosed my snapshot on attachment file along with this post.



Attached Files


  • 0

#75
etaraz

etaraz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:Samsung Omnia
Hi Sector,

I was wondering if you could help me with what I'm trying to do. I have an Omnia, but my company gave me a Blackberry. I miss my Omnia and I have done tons of research to see if I could use BBConnect. Everywhere they say it would not work, but I found this thread on XDA that I would like to give it a try. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=294218. What I would like to try is to change the ROM version of my Omnia to 5.1.195 in order to try BBConnect version 2.1 and give it a shot. If you or someone could help me with the HEX Code to change and where to change it. For example in the XDA forum:
4F 3F A0 E3 02 30 83 E3 45 2F A0 E3 05 10 A0 E3 02 (Rom Version 5.2.318) to
C3 30 A0 E3 02 30 83 E3 45 2F A0 E3 05 10 A0 E3 01to (Rom Version 5.1.195)


Thanks in advance!

  • 0

#76
euthanasia2003

euthanasia2003

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:omnia i900

I am also trying to flash my omnia and it's not really working:

PDA Device Found!
-------------------------------------------------------------------------------------
PDA Device ready to download! 
Please Press Start Button if You want to download image now...
-------------------------------------------------------------------------------------
PDA 1 starts downloading...
Don't plug it out until the label becomes blue!!!
-------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------
Step 1. Eboot image Downloading
Downloading EBOOT...


Hi i had the same error massage and i had to disconnect my omnia now its with the repair people cos i couldnt get it to load or go into boot mode the power button was not even showing any light. If anyone has the solution plz let me know Thanks.
and it remains at 0%
whats wrong there?


  • 0

#77
euthanasia2003

euthanasia2003

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:omnia i900
Yes it remains at 0% and doesnt go any further so i had to disconnect the cable and now my phone wont even go into boot mode so i hope the service people are able to fix it i asked them today and they said they will try to find some software which will allow the boot mode to work then they will be able to fix it.

  • 0

#78
euthanasia2003

euthanasia2003

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:omnia i900
I dont think we will find a solution to the problem in this forum....:-(

Yes it remains at 0% and doesnt go any further so i had to disconnect the cable and now my phone wont even go into boot mode so i hope the service people are able to fix it i asked them today and they said they will try to find some software which will allow the boot mode to work then they will be able to fix it.


  • 0

#79
Spy 1

Spy 1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:samsung omnia i900
Do I download a rom before I try this ? and where can I get a good one ?? Or is the rom the updater ? I went to do a factory restore and my phone hang in the calibration screen and now I want to update it to a new rom maybe my phone will work again so what do I need to know besides the first post ....

  • 0

#80
Ant92

Ant92

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:Samsung Omnia i900
I am running Vista 32 bit so would i have to follow the
"Steps used for updating under VMWare for Windows Vista (32bit & 64bit) / Windows 7 (32bit & 64bit)."

OR should the "Steps used for updating under Windows XP (32 bit)." be fine?


Cheers,





  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users