Jump to content


Photo

phonepad only producing numbers :(

- - - - -

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
dr_nick

dr_nick

    keep on tweaking!

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPip
  • 289 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lee on solent
  • Interests:electronics, home cinema, kite surfing, sailing, diving, travelling, photography, cookery, wine, reading, medicine
  • Devices:Orange HTC Desire
  • Twitter:@dr_nick
hi guys!

recently replaced my HD on insurance as i cracked the screen...

the usual >2day fiddling to get settings and apps right, but for some reason the SIPs phonepad and compact qwerty will only produce numbers and no letters ;)

i have been through the settings to no avail. i find full qwery a real pain to uuse :D

anyone else had this problem or (better) know a fix?

cheers!

dr_nick

  • 0

#2
rameses

rameses

    Kaiser Chief (not!)

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 416 posts
  • Gender:Male
  • Location:Leeds UK
  • Devices:Samsung Galaxy S3
I've had it happen a few times when using the default SIPS. It usually clears up with a soft reset, which isn't particularly handy. I've never had the problem using a third party SIP like Fingerboard or a different PhonePad type SIP. I found a few that I like on the XDA site.

  • 0

Goodbye WinMo! Hello Android :o - It's about time I updated this!


#3
Shuflie

Shuflie

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,294 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belfast
  • Devices:HTC One X
  • Twitter:@Shuflie
It happens when you use a tweaking program to enable T9 input, this breaks something and XT9 works well without the tweak.

  • 0
Posted Image

#4
dr_nick

dr_nick

    keep on tweaking!

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPip
  • 289 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lee on solent
  • Interests:electronics, home cinema, kite surfing, sailing, diving, travelling, photography, cookery, wine, reading, medicine
  • Devices:Orange HTC Desire
  • Twitter:@dr_nick

It happens when you use a tweaking program to enable T9 input, this breaks something and XT9 works well without the tweak.



thanks shuflie!

disabled the HDTweak T9 tweak (and noticed its "this does not work with all ROMs" caveat), and soft reset...

and it works again!


(its always something simple) ;)

as always, thanks to the community for solving my probs!

kind regards

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users