Jump to content


Photo

06/Jan - Installing the patched recovery image on your device

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
156 replies to this topic

#141
zorm

zorm

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 163 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Samsung Galaxy Note GT-N7000

Hello,

I am succeed to update recovery image to version 1.6.2. But in the Recovery screen, I got the message:

*****************************
Build: RA-hero-v1.6.2
E: Can't read MISC:
(No sapce left on device)
E: Can't read MISC:
(No sapce left on device)
E: Can't read MISC:
(No sapce left on device)
*****************************

Are there anything wrong?

Try this thread from xda. From what I recall when this came up previously, there was a bug in the old nandroid backup code which could lead to some sort of corruption of misc. Iirc the solution was to flash a copy of misc from before then. If necessary, one can lift a usable copy from a suitable stock ROM. E&OE.

  • 0

#142
bhry23

bhry23

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:HTC Hero
help please. i get the following error when doing the fastboot command:

D:\Android\root\1.2-hero-recovery>fastboot-windows boot recovery-RA-hero-v1.5.2.
img
downloading 'boot.img'... FAILED (remote: not allow)

  • 0

#143
42turkeys

42turkeys

    Creator of OpenRUU

  • Members
  • PipPipPip
  • 298 posts
  • Location:Lancashire, UK
  • Devices:Rooted HTC Hero

help please. i get the following error when doing the fastboot command:

D:\Android\root\1.2-hero-recovery>fastboot-windows boot recovery-RA-hero-v1.5.2.
img
downloading 'boot.img'... FAILED (remote: not allow)

It dosen't work on newer heros, use www.roothtchero.co.uk

Paul: Please add a note about this on your post!

Edited by 42turkeys, 05 June 2010 - 03:16 PM.

  • 0
OpenRUU - A Script to flash HTC ROMs on Mac or Linux!

My n00b, all-in-one guide to rooting the HTC Hero!

Android: There's a Hack for That :)

#144
bhry23

bhry23

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:HTC Hero
@42turkeys thanks!

i managed to flash the amon ra 1.5.2. but now i can't get into the recovery at startup when doing the hold home button. the screen gets stuck at the "hero" screen.

any ideas?

*** Edit:

installed the 1.5.3.1 instead and got it to work.

now to get some custom ROMS! thanks guys!

Edited by bhry23, 05 June 2010 - 05:12 PM.

  • 0

#145
Dung Le

Dung Le

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:HTC Hero
Thank you for answer. I will check the thread and find out the solution.

Try this thread from xda. From what I recall when this came up previously, there was a bug in the old nandroid backup code which could lead to some sort of corruption of misc. Iirc the solution was to flash a copy of misc from before then. If necessary, one can lift a usable copy from a suitable stock ROM. E&OE.


  • 0

#146
davecas48

davecas48

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:G2 Hero - T-Mobile

Sounds like you can't load the recovery img yet just like the new t-mobile Rom over here in the u.k.


So, I have the same problem - is there a solution? I am desperate to root my G2, so that I can tether my wi-fi... Please help!!!

  • 0

#147
vicked

vicked

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:HTC Hero
Hello there!

Sorry for the noob question, but i need to get back my original recovery image on my phone. Can anyone help, what must i do for that?

  • 0

#148
Dr. dre

Dr. dre

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 526 posts
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Devices:HTC Sensation XE, Nexus 7

Hello there!

Sorry for the noob question, but i need to get back my original recovery image on my phone. Can anyone help, what must i do for that?


Just Install an official HTC RUU(ROM Upgrade Utility), Download it from HTC Support

  • 0

#149
vicked

vicked

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:HTC Hero

Just Install an official HTC RUU(ROM Upgrade Utility), Download it from HTC Support


Thanks mate! I will try it soon :)

  • 0

#150
silvrblue

silvrblue

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:HTC Hero
The USB port on my hero dont work, (only works for charging) how can i apply this?

  • 0

#151
Stigweard

Stigweard

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:HTC Hero
*edit*

Edited by Stigweard, 23 July 2010 - 04:49 PM.

  • 0

#152
sean singh

sean singh

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:HTC hero GSM
Hi,

Is it possible to use this method to install a custom recovery on a hero which already has an older version of a custom recovery ?

My hero has a recovery which reads ClockWorkMod recovery v2.0.1.3 and the reason I want to change it is that its very bad at restoring backups. It will not restore a backup created within itself and throw up an error "MD5 mismatch". Although the backup is made with the same recovery nandroid in the same sd card.

I have also tried downgrading the ROM using RUU_Hero_HTC_WWE_2.73.405.5_WWE_release_signed_NoDriver.exe without and with using a goldcard but still in both cases it gave me a signature error.

I currently have a stock rom 2.73.405.66 and am trying this on a win7 pc.

BTW I also tried simply flashing a 2.73.405.5 rom directly but it doesn't work (with a wipe). gives me the following error -

E:Can't symlink /system/bin/bugreport
E:Failure at line 4:
symlink dumpstate SYSTEM:bin/bugreport
Installation aborted.

Anyway, I would just appreciate if anyone can tel em if I can use the method stated in this thread to just flash a new recovery on my hero the way it is now.

Thanks,

Sean.

  • 0

#153
icthius

icthius

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Hi everyone,
When I try to run the batch file for a Sprint HTC hero, I get the attached messages:
Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation.  All rights reserved.

C:\Windows\system32>cd c:hero
The system cannot find the path specified.

C:\Windows\system32>cd c:\1.2-hero-recovery

c:\1.2-hero-recovery>install-recovery-cdma-windows.bat

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows push asroot2 /data/local/
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows shell chmod 0755 /data/local/asroot2
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows shell /data/local/asroot2 /system/bin/sh
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows shell mount -o remount,rw -t yaffs2 /dev/bloc
k/mtdblock3 /system
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows shell cd /system/bin
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows shell cat sh  1>su
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows shell chmod 4755 su
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows push recovery-RA-heroc-v1.5.2.img /sdcard/
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows shell flash_image recovery /sdcard/recovery-R
A-heroc-v1.5.2.img
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>
Any idea why?

  • 0

#154
eddablin

eddablin

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Devices:HTC Hero
Hi guys.

This method seems to be the only way that works for me. I don't know why. Can anyone re-upload the file on the first page please. Thanks

Hi everyone,
When I try to run the batch file for a Sprint HTC hero, I get the attached messages:

Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation.  All rights reserved.

C:\Windows\system32>cd c:hero
The system cannot find the path specified.

C:\Windows\system32>cd c:\1.2-hero-recovery

c:\1.2-hero-recovery>install-recovery-cdma-windows.bat

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows push asroot2 /data/local/
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows shell chmod 0755 /data/local/asroot2
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows shell /data/local/asroot2 /system/bin/sh
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows shell mount -o remount,rw -t yaffs2 /dev/bloc
k/mtdblock3 /system
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows shell cd /system/bin
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows shell cat sh  1>su
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows shell chmod 4755 su
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows push recovery-RA-heroc-v1.5.2.img /sdcard/
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>./adb-windows shell flash_image recovery /sdcard/recovery-R
A-heroc-v1.5.2.img
'.' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

c:\1.2-hero-recovery>
Any idea why?


  • 0

#155
tomaspusuchy

tomaspusuchy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:HTC Hero
Hi
I'm trying to flash the hero but in step 2 I get this:

H:\recovery>fastboot-windows boot recovery-RA-hero-v1.5.2.img
downloading 'boot.img'... FAILED (remote: not allow)

any idea what this means?

thanks
Tom

  • 0

#156
shabaz1978

shabaz1978

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
I had root the phone with super one click method but in my G2 touch hero T-mobile but i cant download the boot imge when i use your way i get this error
"fastboot boot cm-hero-recovery.img
downloading 'boot.img'... FAILED (remote: not allow)
plus also used the falshherc that not work too so can you please tell me a way to do this and have custom rom with this dmmn phon i dont mind try any thing cuz i beocme not care to break it lol

  • 0

#157
sinplicity

sinplicity

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:T-Mobile G2 Touch (HTC Hero)

GSM Hero (a Hero with a SIM card - e.g. the European Hero) on WINDOWS

adb-windows shell reboot bootloader (wait for device to reboot into bootloader)
fastboot-windows boot recovery-RA-hero-v1.5.2.img (wait for device to boot into recovery)
install-recovery-gsm-windows.bat


Thank you for the clarity and simplicity of this post. After hours of bending my head around the process needed to get my Hero out of Cupcake and into Eclair (at least), this set me on my way sweetly. I'm finally rocking something that the Android Market can see, at least.

You rock.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users