Jump to content


Photo

Analysis of the leaked 1.79.482.3_ELL update

- - - - -

  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,366 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Here's my analysis of the leaked 1.79.482.3_ELL update (cheers drizzy for the files), which i'll be posting in update.zip format soon!

This is newer than the shipping builds, but older than the 'private leaked builds' i've been using and videoing.

HBOOT (SPL): 1.76.0005 (updated) still a S-ON version - no public S-OFF releases as yet
Radio: 63.18.55.06_6.35.05.15 (updated)
System: 1.79.482.3
Kernel: 2.6.27-a5504199
System languages: English only
Touch Input languages: English, French, Italian and Spanish

All in all this is a very minor update, but it is an update nonetheless. It does NOT include the new super-fast Rosie i've seen in later builds.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#2
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,366 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Updated radio in update.zip format now posted here.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#3
LCW

LCW

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:HTC Touch HD
I fleshed the updated Radio... and everything works fine...(can't tell the different yet)

Thanks for putting them in the update.zip format !!

Edited by LCW, 26 August 2009 - 09:19 AM.

  • 0

#4
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,366 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Added leaked HTC Generic 1.79.482.3 in update.zip form to my repository - I don't recommend using my rootpack on this version, I will post a rooted version shortly.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#5
Lox-

Lox-

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 38 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Caledonia
  • Devices:LG Optimus 2X
  • Twitter:@LoxKnc

System languages: English only
Touch Input languages: English, French, Italian and Spanish


I have upgrade my Hero to that 1.79.482.3, I did not wiped it and the upgrade of the new ROM and the new radio is done.

Now, my iHero is totally in french! As you said only English is included, I wonder how this can be possible??

Allthought I have read that all Rom are the same and include all languages, but at first boot, on my stock french hero, it asks to choose between French or English, not all languages.... Why?

  • 0
--
Lox
HTC Hero (FRA)

#6
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,366 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Interesting, will have to check this out!

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#7
Lox-

Lox-

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 38 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Caledonia
  • Devices:LG Optimus 2X
  • Twitter:@LoxKnc

Interesting, will have to check this out!

P


I went into regional settings and I still have the possibility to switch from french to english. Switching from one to the other and back works. I reset to factory settings and at first boot it asks me to choose between french and english. Choosing french works

I can make my french rom available (nandroid backup). I have made an update.zip of it but it seems to me language information is not in system.img or boot.img.

Edited by Lox-, 26 August 2009 - 01:34 PM.

  • 0
--
Lox
HTC Hero (FRA)

#8
Lox-

Lox-

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 38 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Caledonia
  • Devices:LG Optimus 2X
  • Twitter:@LoxKnc

I can make my french rom available (nandroid backup). I have made an update.zip of it but it seems to me language information is not in system.img or boot.img.


Here it is Hero-generic-1.76.405.6-FRA-nandroid.tar.bz2

  • 0
--
Lox
HTC Hero (FRA)

#9
Lox-

Lox-

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 38 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Caledonia
  • Devices:LG Optimus 2X
  • Twitter:@LoxKnc

Here it is Hero-generic-1.76.405.6-FRA-nandroid.tar.bz2


Thing I have noticed so far:

- Google maps is marked as upgradeable, but installing it make the maket unable to download apps (a reboot solved it)
- Market does not clear the "My downloads" list after a wipe out.

Edited by Lox-, 26 August 2009 - 02:29 PM.

  • 0
--
Lox
HTC Hero (FRA)

#10
Lox-

Lox-

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 38 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Caledonia
  • Devices:LG Optimus 2X
  • Twitter:@LoxKnc

- Market does not clear the "My downloads" list after a wipe out.


Oops wrote to fast after installing a bunch of apps, market wiped out my downloads list, keeping only installed apps.

  • 0
--
Lox
HTC Hero (FRA)

#11
panaros

panaros

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
Can I ask what is the ELL stands for?

  • 0

#12
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,366 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
No idea actually! :D

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#13
panaros

panaros

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
In most cooked winmo roms, we used to put ELL denoting that is a Greek rom. That is why I am asking.

  • 0

#14
Lox-

Lox-

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 38 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Caledonia
  • Devices:LG Optimus 2X
  • Twitter:@LoxKnc

In most cooked winmo roms, we used to put ELL denoting that is a Greek rom. That is why I am asking.


With that rom, 'adb shell reboot bootloader' gives 'reboot: Operation not permitted' witch was not the case with stock rom.

  • 0
--
Lox
HTC Hero (FRA)

#15
libya_phone

libya_phone

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
hi
i have version 2.73 can i downgrade version with your backup of franch?
plz help

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users