Jump to content


Photo

Omnia 2: Tweaks, Flash Guide, Suggested Programs, FAQ

* * * * * 10 votes

  • Please log in to reply
570 replies to this topic

#21
Baveto

Baveto

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Devices:Omnia II
I want to hiding or disable START or PROGRAMS from start menu, can someone help me how to do that..?

Attached Files


Edited by Baveto, 21 October 2009 - 06:05 AM.

  • 0

#22
tacchan23

tacchan23

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,289 posts
  • Devices:Samsung i8000 Omnia 2

I've just try the tweak to disconnect the hsdpa which worked on my Omnia i 900 but here, on my new Omnia 2 it doesn't work !!

Hklm\com\commgr\planner\settings :

Dword => cachetime = > put what you want !
String => suspendresume~gprs ! => gprs_bye_if_device_off

Soft reset.

Have a soluce friends ??!


You mean you want to Enable/Disable HSDPA?
If so, there is option in Samsung Setting - Network Settings - HSDPA/HSUPA

  • 0

#23
tacchan23

tacchan23

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,289 posts
  • Devices:Samsung i8000 Omnia 2
I am reading the documentation of SASHIMI... it really looks like a powerfull tool for people who likes to Flash ROM often and need to reinstall everything.

  • 0

#24
tacchan23

tacchan23

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,289 posts
  • Devices:Samsung i8000 Omnia 2
Added the small/useless guide below... any suggestions appreciated!
When I come back from a short trip on Sunday I'll try to make a small list/review of my suggested/preferred programs.

Small guide/memo on what to do after Flashing a new ROM
(this is just a small list I made for myself to make it easier to remember what to do/install every time, so of course it refers to my most used programs and settings but maybe the general layout could be usefull to someone else too):

A) Hard reset + eeprom re-init by dialing *2767*3855#
:) Disable WidgetPlus: Samsung Settings - Display and Light - Items on Today
C) Disable sound/vibro on touch: Sound Settings - Touch Alert - None
D) Review/modify all Samsung Options
E) Soft Rest to recognise the SIM and set Data Connection Info automatically
F) Fill Device Name for registering products

0) ConnManager (or any programs NoData style to prevent unwanted data usage)
1) Resco file explorer (modify the settings, the layout and disable the Recycle Bin option)
2) SKtools:

disable/enable Samsung Dialer - TuneUp/Phone Edition/OEM Dialer skin
problem with caller id - TuneUp/Phone Edition/Call ID match
sms sent notification - TuneUp/Phone Edition/Do not show "Message sent" bubble
TuneUp/Security/Disable warning when installing non-certified applications
TuneUp/Other/PowerOff-PowerOn sound

3) tweaks registry (manually or installing the Cabs): IMPORTANT - unhide WM settings and review all settings
4) Net Framework 3.5
4) SPB Mobile shell or PointUI+PointSense
5) ComicReader
6) AllReader+ (import preferences)
7) SDkcert & Taskbar
8) AE Button+
9) MDict
10) S2U2 (edit/import preferences, customize looks)
11) ReRemind
12) MagiCall (edit/import lists)
13) Backup software
14) SPB screenshot
15) ThumbCal (edit settings)
16) GoogleMaps (cab in Windows folder, if not already installed)
17) WKtask (not sure if it produce a conflict with the remapping of Volume buttons)
18) Garmin
19) Opera Mini

Edited by tacchan23, 21 October 2009 - 10:06 AM.

  • 0

#25
Lancez

Lancez

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Los Angeles, California, U.S.A
  • Interests:My Devices:
    Galaxy Nexus
    Samsung I9100
    Samsung S8600 Bada
    Samsung I8000
    Samsung I900
    Sony Ericsson X10a
the GPS part, set baud rate at 38400, garmin got locked on in 30 sec.

  • 0

#26
tacchan23

tacchan23

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,289 posts
  • Devices:Samsung i8000 Omnia 2

the GPS part, set baud rate at 38400, garmin got locked on in 30 sec.


30seconds for first fix after installing Garmin? also after soft reset?
I'll try the 38400 baud rate later today when I go out :)

  • 0

#27
superdarkyaya

superdarkyaya

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 167 posts
  • Location:METZ, France
  • Interests:Samsungplayeraddict.com Moderator.
  • Devices: Omnia 2 !

You mean you want to Enable/Disable HSDPA?
If so, there is option in Samsung Setting - Network Settings - HSDPA/HSUPA

Yes i know that my friend !!
No, i just want my hsdpa connection is cuting AUTOMATICLY after, for exemple, 1 minute, or 2 minutes. With my Omnia i900, my tweak worked so nice but not with the O 2...........

I test another tweaks and i will rreport it here if i found ok !!!

(sorry for my poor english All !!)

  • 0

Omnia II Addict !!!!!

www.PDAphoneaddict.com Moderator.


#28
tacchan23

tacchan23

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,289 posts
  • Devices:Samsung i8000 Omnia 2

Yes i know that my friend !!
No, i just want my hsdpa connection is cuting AUTOMATICLY after, for exemple, 1 minute, or 2 minutes. With my Omnia i900, my tweak worked so nice but not with the O 2...........

I test another tweaks and i will rreport it here if i found ok !!!

(sorry for my poor english All !!)


You want to close your HSDPA connection to go back to Edge? if so, maybe you could check this application here: http://forum.xda-dev...ad.php?t=478519 (never tried it really, saved the link just in case for future uses^^)

  • 0

#29
superdarkyaya

superdarkyaya

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 167 posts
  • Location:METZ, France
  • Interests:Samsungplayeraddict.com Moderator.
  • Devices: Omnia 2 !

You want to close your HSDPA connection to go back to Edge? if so, maybe you could check this application here: http://forum.xda-dev...ad.php?t=478519 (never tried it really, saved the link just in case for future uses^^)

I answer myself !!!!!!!

My first tweak (post #14) is oki !! Wonderful !! :)

If you want tacchan23, you can add it in your topic !!! :(

The hsdpa is cutting automaticly after 1mn without activity (if you change the CacheTime to 60 )........ Fantastic fot exemple when you update your meteo by hsdpa or gprs..
Opera is cutting automaticly when you quit it !!! Nice for the battery !!

Enjoy All folks !!

Edited by superdarkyaya, 21 October 2009 - 05:04 PM.

  • 0

Omnia II Addict !!!!!

www.PDAphoneaddict.com Moderator.


#30
tacchan23

tacchan23

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,289 posts
  • Devices:Samsung i8000 Omnia 2

I answer myself !!!!!!!

My first tweak (post #14) is oki !! Wonderful !! :)

If you want tacchan23, you can add it in your topic !!! :(

The hsdpa is cutting automaticly after 1mn without activity (if you change the CacheTime to 60 )........ Fantastic fot exemple when you update your meteo by hsdpa or gprs..
Opera is cutting automaticly when you quit it !!! Nice for the battery !!

Enjoy All folks !!


Sorry, not really sure what you mean^^
What you wanted to do is to disable the data connection (be it Edge or 3g) after xx minutes of inactivity?
if so: Samsung Settings - General Settings - Wireless Manager - Menu - Data con. Settings - No packet for

Or you wanted to disable just HSDPA and go to Edge? if so, is this what your reg tweak does?

  • 0

#31
superdarkyaya

superdarkyaya

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 167 posts
  • Location:METZ, France
  • Interests:Samsungplayeraddict.com Moderator.
  • Devices: Omnia 2 !

Sorry, not really sure what you mean^^
What you wanted to do is to disable the data connection (be it Edge or 3g) after xx minutes of inactivity?
if so: Samsung Settings - General Settings - Wireless Manager - Menu - Data con. Settings - No packet for

Or you wanted to disable just HSDPA and go to Edge? if so, is this what your reg tweak does?

Yes you're right !!
But my solution is automatic !!! For geeks without brain and without fingers !! Lol ! xD !!

Test my tweak and so, you will understand.......Put the Dword value to 60 :)

This is an automatic data disconnection..............

Edited by superdarkyaya, 21 October 2009 - 08:07 PM.

  • 0

Omnia II Addict !!!!!

www.PDAphoneaddict.com Moderator.


#32
Lancez

Lancez

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Los Angeles, California, U.S.A
  • Interests:My Devices:
    Galaxy Nexus
    Samsung I9100
    Samsung S8600 Bada
    Samsung I8000
    Samsung I900
    Sony Ericsson X10a

30seconds for first fix after installing Garmin? also after soft reset?
I'll try the 38400 baud rate later today when I go out :)



yes, on cold start. google map and garmin xt.

  • 0

#33
tacchan23

tacchan23

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,289 posts
  • Devices:Samsung i8000 Omnia 2

yes, on cold start. google map and garmin xt.


I tried it yesterday but couldn't get a fix in 7minutes... will try again today:)
I wonder why there are so many different reports about gps°_°

  • 0

#34
Lancez

Lancez

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Los Angeles, California, U.S.A
  • Interests:My Devices:
    Galaxy Nexus
    Samsung I9100
    Samsung S8600 Bada
    Samsung I8000
    Samsung I900
    Sony Ericsson X10a

I tried it yesterday but couldn't get a fix in 7minutes... will try again today:)
I wonder why there are so many different reports about gps°_°



did u get xtra downloaded first?

  • 0

#35
tacchan23

tacchan23

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,289 posts
  • Devices:Samsung i8000 Omnia 2

did u get xtra downloaded first?


yes, i'll try again today.

@all: see u on sunday when i come back from short trip^^

  • 0

#36
Lancez

Lancez

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Los Angeles, California, U.S.A
  • Interests:My Devices:
    Galaxy Nexus
    Samsung I9100
    Samsung S8600 Bada
    Samsung I8000
    Samsung I900
    Sony Ericsson X10a

yes, i'll try again today.

@all: see u on sunday when i come back from short trip^^



enjoy

  • 0

#37
mightymouse1045

mightymouse1045

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Devices:omnia II
sorry didn't know how to delete a post

Edited by mightymouse1045, 22 October 2009 - 02:17 PM.

  • 0

#38
mightymouse1045

mightymouse1045

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Devices:omnia II

Small guide/memo on what to do after Flashing a new ROM
(this is just a small list I made for myself to make it easier to remember what to do/install every time, so of course it refers to my most used programs and settings but maybe the general layout could be usefull to someone else too):)


Hi Tacchan23 (Your a legend!!!),

Comments suggestions (updated):

* The hard reset - everywhere i see it, everyone says just that "do a hard reset". Maybe link to your instructions or something so people don't think it means only turning the phone off...
* I noticed in your previous thread you said you combine spb mobile shell with iPhoneToday but it is not listed. You installing that or you just leave it with spb mobile shell now? If not any reason why before i go and install iPhoneToday?
* The startup time for spb mobile shell is shocking. I timed it and from when i see the windows mobile today screen (and can use the phone), it takes another 20 to 30 seconds to load spb mobile shell - any way to speed this up at all?

P.S. You should setup a donation link like those other forums if possible coz this is good work man, I am sure people wouldn't mind slipping some money your way for your efforts :P

Edited by mightymouse1045, 22 October 2009 - 02:19 PM.

  • 0

#39
Tylwith

Tylwith

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 258 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Devices:Xperia X1i, omnia 2

I will make a cab when i come home it was on my todo list anyway


Sorry was to tired yesterday finish to worked at 11pm so i made the cab to remove the stratup shutdown sounds of the O2

  • 0

#40
superdarkyaya

superdarkyaya

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 167 posts
  • Location:METZ, France
  • Interests:Samsungplayeraddict.com Moderator.
  • Devices: Omnia 2 !

Sorry was to tired yesterday finish to worked at 11pm so i made the cab to remove the stratup shutdown sounds of the O2

my friend, try this cab :)

it was made for my omnia i900 but it work on the O2 !! (install in "my device" of course !!)

Attached File  No_Sutdown___.cab   23.06KB   70 downloads

Enjoy !

Edited by superdarkyaya, 22 October 2009 - 09:36 PM.

  • 0

Omnia II Addict !!!!!

www.PDAphoneaddict.com Moderator.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users