Jump to content


Photo

Connection issues

- - - - -

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
siksik6

siksik6

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 483 posts
  • Gender:Male
  • Location:Taunton, Somerset
  • Interests:Phones...duh :) Drinking, eating, and breathing mainly.
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@markdotpeters5
OK, so had my milestone from Expansys at launch, and loving it so far.

However yesterday afternoon - without me changing anything - o2 data connection stopped working. Checked it again when I got home, was working again so thought nothing of it.

Checked this morning in work, and not working again! Thought it might be my account, so tried a mate's o2 sim card which works fine on his device - not working.... so it looks to be my phone rather than O2.

I didn't set anything up when I first got the handset, just popped in the Sim and it all started working.

As I'm completely new to Android - anyone have any idea what settings I should be using, and what to try?

cheers

M

  • 0

#2
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,254 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Contract or PAYG?

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#3
siksik6

siksik6

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 483 posts
  • Gender:Male
  • Location:Taunton, Somerset
  • Interests:Phones...duh :) Drinking, eating, and breathing mainly.
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@markdotpeters5
Simplicity - not sure whether that comes up as contract / PAYG. I've tried putting the settings in manually that I found - I'm actually thinking it might be a problem with the handset as i'm getting periods of it working for a second, and then dying again. I'm getting twitter alerts, but havne't been able to browse all day :/

  • 0

#4
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,254 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Strange.

Try changing the APN to 'mobile.o2.co.uk' and the username to 'bypass'.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#5
siksik6

siksik6

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 483 posts
  • Gender:Male
  • Location:Taunton, Somerset
  • Interests:Phones...duh :) Drinking, eating, and breathing mainly.
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@markdotpeters5
Did that, had six new twitter alerts, but still can't load a web page ;) Tried two browsers just in case too.

Can I do a settings reset without doing a hard reset? Can't find one anywhere. I know about the soft reset, but that's just a reboot isn't it..

  • 0

#6
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,254 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
That's kinda odd, why would Twitter work and not the browser? ;)

Don't think so, the only reset of settings is a hard reset!

If Twitter (via Twidroid or similar) is working then it's not a hardware problem!

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#7
siksik6

siksik6

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 483 posts
  • Gender:Male
  • Location:Taunton, Somerset
  • Interests:Phones...duh :) Drinking, eating, and breathing mainly.
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@markdotpeters5
Getting tweets, but can't post one! ARGH!

  • 0

#8
siksik6

siksik6

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 483 posts
  • Gender:Male
  • Location:Taunton, Somerset
  • Interests:Phones...duh :) Drinking, eating, and breathing mainly.
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@markdotpeters5
Must be a local O2 issue - mate was having issues earlier too. Bought a 3 sim at lunchtime as wanted to change to them anyway, and hey presto - working beatifully.

So long O2!

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users