Jump to content


Photo

HowTo: Cook a B7610 ROM

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
ronald-mcdrive

ronald-mcdrive

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 81 posts
  • Location:The Netherlands
  • Devices:B7610
Hello boys and girls! :D

Here is the long awaited kitchen which i use cooking B7610 ROMs.
I created this kitchen with some help of other users from modaco, so first i like to thank them:

Wes58 http://www.modaco.com/user/420700/
Rodrigofd http://www.modaco.co...5282/rodrigofd/
KSTAN http://www.modaco.com/user/538416/

And all the other users on Modaco who i forgot!

Link to the kitchen with a small guide how to use it: http://www.mediafire.com/?uzzm5kymgjl

The guide is small, so if there are any users who wants to help, i've also inlcude a docx so you can extend is and upload it back to the forum ;)

  • 0

#2
da_mafkeez

da_mafkeez

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ede
  • Devices:Samsung OmniaPro
thanx for this ronald ;) i will have a look at it. im a complete fool with cooking so, it can take a while when i complete a rom :D

  • 0

#3
Tarqon

Tarqon

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 89 posts
  • Devices:Omnia PRO B7610
Thank you all so much for putting this together. ;) Fantastic news.

  • 0

#4
Ajacied410_NL

Ajacied410_NL

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sweetlakecity (NL)
  • Devices:LG GC900 + Omnia Pro B7160
Thanks Ronald for the kitchen and guide.'.your doing a great job!

Now let the rom's begin ;) (sorry not funny but im all olympic minded at this moment)

  • 0

#5
jero1ste

jero1ste

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:B7610
THX!

  • 0

#6
ttrevelian

ttrevelian

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 97 posts
  • Devices:Samsung B7610
thanks, this is very nice

  • 0

#7
jakaka

jakaka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Location:All around you
  • Devices:B7610
I get this fault when i use 1_dump.bat

Attached Files


Edited by jakaka, 25 February 2010 - 10:53 AM.

  • 0
I was there, I saw everything, hence I know everything.

Second phone: Nokia 1208 - flashlight with additional phone function.

#8
laurenze88

laurenze88

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 122 posts
  • Devices:B7610

I get this fault when i use 1_dump.bat


me2

  • 0

#9
ronald-mcdrive

ronald-mcdrive

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 81 posts
  • Location:The Netherlands
  • Devices:B7610
Just click OK. I also have this error and i created several good ROMs.

  • 0

#10
Sheep82

Sheep82

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
thnx dude!

edit: AVG says its a virus? can this be right?

Edited by Sheep82, 25 February 2010 - 08:32 PM.

  • 0

#11
ronald-mcdrive

ronald-mcdrive

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 81 posts
  • Location:The Netherlands
  • Devices:B7610

thnx dude!

edit: AVG says its a virus? can this be right?


What file is a virus? I don't think ti's a virus i had no problems

  • 0

#12
laurenze88

laurenze88

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 122 posts
  • Devices:B7610

What file is a virus? I don't think ti's a virus i had no problems



Kaspersky is also giving a warning

Trojaans c:\Kitchen\mtty.exe

  • 0

#13
ronald-mcdrive

ronald-mcdrive

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 81 posts
  • Location:The Netherlands
  • Devices:B7610

Kaspersky is also giving a warning

Trojaans c:\Kitchen\mtty.exe


I'm using newest version of NOD32, and no virus alerts so i think it is safe.
Also i think this file is not needed to create B6710 ROMs, so you can also remove the file.

  • 0

#14
Sheep82

Sheep82

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts

What file is a virus? I don't think ti's a virus i had no problems

AVG says that htcrt.exe is a Win32/CryptExe trojan.....
propably just a faulty report

  • 0

#15
spirit30

spirit30

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Devices:Samsung Omnia Pro B7610
Thx Ronald. I will try 2 download n hv a look on it.

  • 0

#16
laurenze88

laurenze88

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 122 posts
  • Devices:B7610
Dear Ronald, Thanks for your upload! Its verry nice, but when i come to the step rebuilding the rom, someting go's wrong
When i am at the steps into dos it look likes the NEW_rom_dump.bin doesnt come.

So far it is going well till the step: change the vallue of the rom after that i guess it has te make some new_rom_dum.bin or someting?

Do you know whats going wrong in this progress?

Thanks allot!

Edited by laurenze88, 04 March 2010 - 03:43 PM.

  • 0

#17
ronald-mcdrive

ronald-mcdrive

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 81 posts
  • Location:The Netherlands
  • Devices:B7610

Dear Ronald, Thanks for your upload! Its verry nice, but when i come to the step rebuilding the rom, someting go's wrong
When i am at the steps into dos it look likes the NEW_rom_dump.bin doesnt come.

So far it is going well till the step: change the vallue of the rom after that i guess it has te make some new_rom_dum.bin or someting?

Do you know whats going wrong in this progress?

Thanks allot!


Check if you have temp\imgfs-new.bin
Also please quote the step where it went wrong, so i can give you better support.

  • 0

#18
laurenze88

laurenze88

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 122 posts
  • Devices:B7610

Check if you have temp\imgfs-new.bin
Also please quote the step where it went wrong, so i can give you better support.


Goodmorning here are my steps:

1 Install the kitchen
1.Extract the kitchen on a drive you like, but don’t use spaces in the path.
No problems
2.I use c:\kitchen
No problems

2 Extract the ROM from your device
1.Copy tools\dskdump.exe to your storage card and run it, keep your phone on and wait a few minutes until you get a message that the ROM is dumped.
No problems
2.Copy the output (rom_dump.bin) of the tool from your storage card to the root of the kitchen
No problems

3 Dump the extracted ROM
1.Open Command Prompt in the root of your kitchen.
No problems
2.Type without the quotes “1_dump.bat rom_dump.bin”
No problems
3.Wait and check for errors..
No problems (only the fault runtime error)
4.At the ending you will have some dumped files and folders (if you didn’t receive any errors)
No problems

But when i look into this folders:

Folder/file Description
Dump Empty folder from the dump process
OEM All OEM files, here you will add your customizations
This folder is emty All OEM files are in the SYS Folder
SYS SYS files of WM
ROM XIP dump
Removed Move all your deleted files to this folder when customizing a ROM, you can also create back-up of files here.
So if i Delete: Skymarket. I have to move this files to the folder Removed?!
boot.bin ?
imgfs.bin IMGFS file from rom_dump.bin
msflsh.bin ?
rom_dump.bin Your original dump file (OS.NB)
XIP.bin XIP file from rom_dump.bin

4 Now you can customize!!
1.On the internet are enough resources to help you. Check Modaco and XDA and Google is your best friend!
But this time i do no customs, I change notting in the rom, and go to the next step

5 Package (rebuilding ROM)

1.Open Command Prompt in the root of the kitchen
No problems
2.Type: ”2_packOS.bat”
No problems
3.This will run BuildOS, click on the green play button and wait, fix errors before continue!
No problems
4.If BuildOS is ready (done) close it, the script will continue
No problems
5.For more information on this step, see comments in the: 2_packOS.bat
problems!!!

The first step buildOS
No problems - complete so I close the program, and go back to the command (dos)

The next step:
Creating imgfs-new.bin in \temp folder please wait
If not exist: Copy your imgfs file [rom_dump.bin] to \ROM\ and Rename it to imgfs.src
Druk op een toets om door te gaan

In the \ROM\ I have the file imgfs.src so I should enter it?

I will do that afther this enter it has to create imgfs-NEW.bin or is this wrong?

In the folder \Temp i cant found a imgf-NEW.bin

The next step I have to change the file size
I will do that with 010 editor

So that should be good? no problems?
druk op een toets om door te gaan

The next thing ill see is the OS ROM Partition TOOL v1.48
Here its giving a ERROR: Can Not open the source Uncompress file

the next step ill have to do is Open rom_dump.bin.new with 010 and delete the last FF (to free some space)
Cant find this file? were should it be? I think the progress is allready wrong at the point that it "should create imgf-new.bin'
So i cant do this step

So thats all? Realy dont understand because i didn't do anyting in the rom!? what went wrong? Tried it on serveral computers (4 pc's)

Thanks for the support


Added Prom printscreen

Attached Files


Edited by laurenze88, 05 March 2010 - 08:57 AM.

  • 0

#19
laurenze88

laurenze88

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 122 posts
  • Devices:B7610
I really hope you could help me!:(:(

  • 0

#20
laurenze88

laurenze88

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 122 posts
  • Devices:B7610
... could somebody please help me(A) thanks allot

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users