Jump to content


Photo

malezRecovery image 0.6.2 + easy installer

* * * * * 4 votes

  • Please log in to reply
565 replies to this topic

#21
bellanano

bellanano

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 162 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer Liquid S1

there's one way to restore 1.6, flash with acer 1.6 donut rom, the baseband is restored.
Then fastboot superboot and recovery of 1.6
enter recovery and perform restore

Yes, i knew that, but i was referring to do a restore without reflashing standard 1.6 rom :(

  • 0

#22
drigerott

drigerott

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 306 posts
  • Devices:Acer liquid
only acer tool che change baseland...

than if you have eclair... to restor an 1.6 rom you must flash donut .BIN before restore with nandroid..

  • 0
Posted Image



for my ROM B70P, themes and guides if you want ;) offer me a coffè ;)

#23
Angio

Angio

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 255 posts
  • Gender:Male
  • Location:CA
  • Interests:Engineer
  • Devices:HTC One V, S and X
  • Twitter:@HTCOneSeries

Yes, i knew that, but i was referring to do a restore without reflashing standard 1.6 rom :(

you can restore back to 1.6 but nothing will work, to change the baseband you need to downgrade the firmware using the acer tool, its not recommended that you backup from 2.1 to 1.6 can cause hardware issues.... but good luck

STICKY PLEASE!!!!

  • 0

#24
Piter1225

Piter1225

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 709 posts
  • Location:Poland
  • Devices:O2X, SGS
  • Twitter:@piter1225

STICKY PLEASE!!!!


+1

I already sent tweet to Paul, but as I read, he will be offline for some time, he goes on holiday or sth like that

  • 0


Posted Image



#25
Mr.r9

Mr.r9

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 140 posts
  • Devices:Acer Liquid
Just did my first backup, screwed a bit with the system. It didn't go well, so I restored and it went perfectly :(

Mods, STICKY PLEASE!!!!

  • 0

#26
malez

malez

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,423 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer Liquid - Galaxy S2
  • Twitter:@malez2000
I was asked to include bart script in recovery.

That's done but it won't be included in next release (script will be present but not included in menu).

Next release will include :
- Recovery will be 1.6 AND 2.1 compatible.
- modified nandroid so it can backup ext partition on sdcard (used with apps2sd). So ext2 on sdcard will be backed up and restored too.
- Busybox will be updated to 1.15.3.

I still have to test before releasing. Will continue on monday.

Hard work as I am still unable to recompile the recovery menu and have to hexedit files !

Edited by malez, 26 February 2010 - 07:08 PM.

  • 0
If you enjoy what i do, i would really apprecite that you place a little gift
Posted ImagePosted Image Follow me on twitter http://twitter.com/malez2000Posted Image

LCR-F(royo)
malez recovery 0.6.1

#27
nferro

nferro

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • Location:Portugal
  • Devices:Acer Liquid
  • Twitter:@ferro
How are you repacking this? did you compiled any special mkbootimg?

  • 0

#28
skitbra8934

skitbra8934

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
  • Devices:acer liquid
i get a "error enabling root" ???

  • 0

#29
malez

malez

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,423 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer Liquid - Galaxy S2
  • Twitter:@malez2000

i get a "error enabling root" ???


Could you provide me the log file please : root system, copy log to sdcard, enable ums, provide recovery.log at root of scard. I will check (I am currently doing it). What is you system version (rom number and baseband)

  • 0
If you enjoy what i do, i would really apprecite that you place a little gift
Posted ImagePosted Image Follow me on twitter http://twitter.com/malez2000Posted Image

LCR-F(royo)
malez recovery 0.6.1

#30
malez

malez

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,423 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer Liquid - Galaxy S2
  • Twitter:@malez2000

i get a "error enabling root" ???


I tested all fonctions provided in the recovery main menu and they all work in reco 0.2

  • 0
If you enjoy what i do, i would really apprecite that you place a little gift
Posted ImagePosted Image Follow me on twitter http://twitter.com/malez2000Posted Image

LCR-F(royo)
malez recovery 0.6.1

#31
bellanano

bellanano

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 162 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer Liquid S1
malez, when you say, 1.6 and 2.1 compliant, you intend that i can perform a restore from an old backup made with lickonn recovery too?

  • 0

#32
malez

malez

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,423 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer Liquid - Galaxy S2
  • Twitter:@malez2000

malez, when you say, 1.6 and 2.1 compliant, you intend that i can perform a restore from an old backup made with lickonn recovery too?


Yes you can. But don't frorget that a specific system may not work if you have not the good baseband.

  • 0
If you enjoy what i do, i would really apprecite that you place a little gift
Posted ImagePosted Image Follow me on twitter http://twitter.com/malez2000Posted Image

LCR-F(royo)
malez recovery 0.6.1

#33
bellanano

bellanano

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 162 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer Liquid S1

Yes you can. But don't frorget that a specific system may not work if you have not the good baseband.


Ok, so if i want to restore 1.6 backup from a 2.1 system, i always need to reflash acer rom with Acer download tool.
Thanks for your job!

  • 0

#34
malez

malez

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,423 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer Liquid - Galaxy S2
  • Twitter:@malez2000

Ok, so if i want to restore 1.6 backup from a 2.1 system, i always need to reflash acer rom with Acer download tool.
Thanks for your job!


yes you have to downgrade the baseband with acer tool first. Then reinstall my recovery and restore.

  • 0
If you enjoy what i do, i would really apprecite that you place a little gift
Posted ImagePosted Image Follow me on twitter http://twitter.com/malez2000Posted Image

LCR-F(royo)
malez recovery 0.6.1

#35
Raymond Chen

Raymond Chen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Location:-
  • Devices:Acer Liquid
My rom info is as below image. It's rooted.
After flashing the recovery image and reboot, I still cannot see the recovery menu. Just boot like usual.
Could you tell me the details about "enable ums" and get recovery log? thanks.
Posted Image

  • 0

#36
malez

malez

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,423 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer Liquid - Galaxy S2
  • Twitter:@malez2000

My rom info is as below image. It's rooted.
After flashing the recovery image and reboot, I still cannot see the recovery menu. Just boot like usual.
Could you tell me the details about "enable ums" and get recovery log? thanks.
Posted Image


To be sure you are trying to boot into recovery, boot in normal mode, plug your phone to computer, and type in a shell "adb reboot recovery". You can also install quickboot from market and you will be able to boot in any mode without your computer.

If you are sure that you made the good thing to enter recovery mode, your can try an alternate img file i will send you by PM. Tell me if it works.
I don't know AAP_FET rom. In what country do you live ?

  • 0
If you enjoy what i do, i would really apprecite that you place a little gift
Posted ImagePosted Image Follow me on twitter http://twitter.com/malez2000Posted Image

LCR-F(royo)
malez recovery 0.6.1

#37
m4ss

m4ss

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • Devices:acer liquid
Works perfectly the apps2sd ?
How much at max can we "enlarge" our free space with sd ? (ext2 -> max 512mb??!)
Can we use this apps2sd also with android 1.6 altought 2.1 ?

Sorry for these question, but I need to know that.

Bye

  • 0

#38
Raymond Chen

Raymond Chen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Location:-
  • Devices:Acer Liquid

To be sure you are trying to boot into recovery, boot in normal mode, plug your phone to computer, and type in a shell "adb reboot recovery". You can also install quickboot from market and you will be able to boot in any mode without your computer.

If you are sure that you made the good thing to enter recovery mode, your can try an alternate img file i will send you by PM. Tell me if it works.
I don't know AAP_FET rom. In what country do you live ?


Thanks for your malezRecovery_0.2_dep1.img. My country is Taiwan.
No matter I use "adb reboot recovery" or "quickboot", it's just boot normally.
Do you have other idea?

  • 0

#39
malez

malez

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,423 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer Liquid - Galaxy S2
  • Twitter:@malez2000

Thanks for your malezRecovery_0.2_dep1.img. My country is Taiwan.
No matter I use "adb reboot recovery" or "quickboot", it's just boot normally.
Do you have other idea?


So your phones must have some specific things I don't know. In this thread http://android.modac...-recovery-mode/ Umka said he finaly managed to flash recovery after an update via acerTool. Maybe you can try. Actually you can't install any recovery I thing. I will pm you the original img file to see if you can enter recovery with it.

  • 0
If you enjoy what i do, i would really apprecite that you place a little gift
Posted ImagePosted Image Follow me on twitter http://twitter.com/malez2000Posted Image

LCR-F(royo)
malez recovery 0.6.1

#40
goa200

goa200

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 336 posts
thanks for the update malez.
however i get error running nandroidbackup from the recovery but it works if i run it from the shell.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users