Jump to content


Photo

I8000NXXJA5 - 2010/03/30 Singapore latest JA5 official rom

* * * * * 2 votes

  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#61
doremo

doremo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Gender:Male
  • Location:Johor
  • Devices:HTC Desire S

I am being honest. According to Quattro Formaggi Samsung Mobile Firmware Downloader (access to Samsung server),
the JA5 version I'd uploaded was the latest for Singapore.

It contained JA2 CSC file that come with all Singapore network operators profile and the same Chinese Display/Inputs too, that make it at least a little bit different from secany JA5 which only come with multiple European language CSC, with nothing for Singapore network operators.

For upgrade with Samsung New PC Studio case, I'm not sure as I've never use it to upgrade my Omnia2.
Below the screenshot for Samsung Mobile Firmware Downloader.


How can you connect to the fus server??? when i try to connect, keep prompt out " locked by administrator"

  • 0

#62
NewForce

NewForce

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 379 posts
  • Gender:Male
  • Location:Singapore

How can you connect to the fus server??? when i try to connect, keep prompt out " locked by administrator"

Not sure what's go wrong.

My PC running Quattro Formaggi Samsung Mobile Firmware Downloader program on an old Vista 32bit OS with no problem, yesterday.
Today I try on a WinXP PC, having the same problem like yours. Finally Samsung Server Admin has lock the access? :P

Edited by NewForce, 04 April 2010 - 03:34 AM.

  • 0
sent from my Samsung Galaxy TAB

#63
hostet

hostet

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts

Not sure what's go wrong.

My PC running Quattro Formaggi Samsung Mobile Firmware Downloader program on an old Vista 32bit OS with no problem, yesterday.
Today I try on a WinXP PC, having the same problem like yours. Finally Samsung Server Admin has lock the access? :P


Download the newer version of the Samsung Mobile Firmware Downloader here. This verson address the "Locked by Admin" issue.

Edited by hostet, 04 April 2010 - 04:53 AM.

  • 0

#64
NewForce

NewForce

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 379 posts
  • Gender:Male
  • Location:Singapore

Download the newer version of the Samsung Mobile Firmware Downloader here. This verson address the "Locked by Admin" issue.

hostet, Thanks for pointing that out.
Now I've know, got the older version on WinXP PC.

  • 0
sent from my Samsung Galaxy TAB

#65
jangzc

jangzc

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Samsung Omnia2

Just re-assign the "Button2 Hold" app in "Settings > General settings > Button > Assign a program" will do.


Thanks NewForce, for your quick advise.

Cheers

  • 0

#66
NewForce

NewForce

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 379 posts
  • Gender:Male
  • Location:Singapore

Thanks NewForce, for your quick advise.

Cheers

jangzc, You're welcome! :P

  • 0
sent from my Samsung Galaxy TAB

#67
AlfCheesey

AlfCheesey

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:Samsung Omnia II GT-i8000
Can anyone who has flashed their phone with this firmware, can you please tell me whether the compass is still working in the phone?

I'm having problems getting the compass to work (even the pre-installed compass at Windows\CompassTestMode.exe.

I would be really grateful if someone could please test this and see if the compass is still working.

  • 0

#68
hostet

hostet

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts

hostet, Thanks for pointing that out.
Now I've know, got the older version on WinXP PC.



No problem!!! :P

  • 0

#69
hostet

hostet

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts

Can anyone who has flashed their phone with this firmware, can you please tell me whether the compass is still working in the phone?

I'm having problems getting the compass to work (even the pre-installed compass at Windows\CompassTestMode.exe.

I would be really grateful if someone could please test this and see if the compass is still working.


I did not install this version so I can;t say if it is due to this firmware. You may want to try firmware other than JA5 as this firmware have several issues. Try to install either JB1 or JC1 with retaining the CSC and Phone. Anyway I have a Singapore Omnia 2 i8000. So far so good.

  • 0

#70
wanttobuylaptop

wanttobuylaptop

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:Samsung i8000

I did not install this version so I can;t say if it is due to this firmware. You may want to try firmware other than JA5 as this firmware have several issues. Try to install either JB1 or JC1 with retaining the CSC and Phone. Anyway I have a Singapore Omnia 2 i8000. So far so good.


what are the issues with this firmware?
mine is
pda:IJ9
csc:IJ2
phone:IJ1

is this one ok?
i am thinking of flashing this one...if this is a better firmware...new to winmo..

  • 0

#71
DunKnow

DunKnow

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 posts
  • Devices:Omnia II

what are the issues with this firmware?
mine is
pda:IJ9
csc:IJ2
phone:IJ1

is this one ok?
i am thinking of flashing this one...if this is a better firmware...new to winmo..


IJ9 firmware is too old already haha, it is pretty buggy, hmm currently, i have updated my phone to the files given at the first post. Then i go ahead to reflash to just JC1 for the pda part, JC1 is way way faster than JA5.

  • 0
Never give up till my phone is happy

#72
hostet

hostet

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts

what are the issues with this firmware?
mine is
pda:IJ9
csc:IJ2
phone:IJ1

is this one ok?
i am thinking of flashing this one...if this is a better firmware...new to winmo..


Hi,

As per DunKnow, JC1 is the fastest as compared to J9. If you want some new look with you omnia 2 and a faster phone, upgrade to JC1. Just upgrade the phone part and you may want to leave the phone part and csc alone. Phone part is the one that brick the phone.

Edited by hostet, 06 April 2010 - 12:57 AM.

  • 0

#73
wanttobuylaptop

wanttobuylaptop

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:Samsung i8000

Hi,

As per DunKnow, JC1 is the fastest as compared to J9. If you want some new look with you omnia 2 and a faster phone, upgrade to JC1. Just upgrade the phone part and you may want to leave the phone part and csc alone. Phone part is the one that brick the phone.


mmm...u mean just upgrade the pda part alone rite?
also, is JC1 official rom for singapore samsung?

Edited by wanttobuylaptop, 06 April 2010 - 04:06 AM.

  • 0

#74
wanttobuylaptop

wanttobuylaptop

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:Samsung i8000
flashed JA5...
overall...still a bit lag...
dont really feel any improvement tho...
tomolo gonna try the GPS...


ya...only thing i feel improve..
the samsung menu / cube is good now..
although with spb shell...i dont really use them...

Edited by wanttobuylaptop, 06 April 2010 - 04:37 PM.

  • 0

#75
AnYhOw

AnYhOw

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 posts
  • Location:Singapore
  • Devices:Samsung GT-I8000 Omnia 2
  • Twitter:@Bernard_9
May I know what was the languages included inside this rom? (Like Chinese or Korea language?)

  • 0

#76
NewForce

NewForce

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 379 posts
  • Gender:Male
  • Location:Singapore

May I know what was the languages included inside this rom? (Like Chinese or Korea language?)

It's English, with Chinese display & input ability. ;)

  • 0
sent from my Samsung Galaxy TAB

#77
Kira Y

Kira Y

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 129 posts
  • Devices:Omnia i900
Hi guys, I'm going to buy an Omnia 2 soon.......
Just want to confiirm, izzit the flashing method is same with i900 Omnia flashing method?
I'm using i900 Omnia since 11/2008, wish to upgrade to i8000 Omnia 2,
And advices or suggestions?

  • 0

#78
waverider77

waverider77

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
Hi guys, do you have a step by step guide for flashing the ROM for omnia 2?

  • 0

#79
Kira Y

Kira Y

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 129 posts
  • Devices:Omnia i900

Hi guys, do you have a step by step guide for flashing the ROM for omnia 2?


Hi, Pls check this site.... http://www.modaco.co...om-feb-10-roms/

  • 0

#80
Neo Wonge

Neo Wonge

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
yeah ... successfully installed this rom ... i have also installed lite rom from twu2 ... so far no prob

:huh:

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users