Jump to content


Photo

LG Gt540 rom updates from LG

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
835 replies to this topic

#81
emonidi

emonidi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:Prophet
I upgraded to v 10E and I do not see much of a change. Hopefully the promised and so much awaited Froyo will come soon for the Optimus.

  • 0

#82
rls1987

rls1987

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:lg gt540
  • Twitter:@rls09

Updates found so far

V10A CPW UK Open http://csmg.lgmobile..._00/V10A_00.kdz

V10A O2 UK http://csmg.lgmobile..._00/V10A_00.kdz

V10A Australia http://csmg.lgmobile..._00/V10A_00.kdz

V10A ERA POL http://csmg.lgmobile..._00/V10A_00.kdz

V10C Polish http://csmg.lgmobile..._00/V10C_00.kdz

V10D Orange UK http://csmg.lgmobile..._00/V10D_00.kdz

V10D German http://csmg.lgmobile..._00/V10D_00.kdz

V10E German http://csmg.lgmobile..._00/V10E_00.kdz

V10D Baltic http://csmg.lgmobile..._00/V10D_00.kdz

V10E Baltic http://csmg.lgmobile..._00/V10E_00.kdz

http://www.mediafire...5eewpdb6vy7rp6v ideal for firmware flashing
so http://csmg.lgmobile...W/GT540/ANEUBK/ should be European I think, scratch that...

found a full list using this http://csmg.lgmobile...i...&country=GB

3 I'm interested in are:
GT540 ANEUAP NEU/EUROPE OPEN
GT540 ANEUBK NEU/EUROPE OPEN
GT540 ANEUWP NEU/EUROPE OPEN

as they should get the official 2.1 first
http://csmg.lgmobile...notice_list.jsp tells you the latest updates

http://csmg.lgmobile...o_csmg_noti.jsp




i put V10E Baltic on my gt540 and every time i start my phone its says mms error force close can i change it to its old firmware V10A O2 UK and in doin this will it stop me from getting android 2.2 update?

  • 0

#83
Ev1lM0nk3y

Ev1lM0nk3y

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 111 posts

Updates found so far

V10A CPW UK Open http://csmg.lgmobile..._00/V10A_00.kdz

How do we know this is Carephone warehouse Open



Cheers Bud

Edited by Ev1lM0nk3y, 19 July 2010 - 06:13 PM.

  • 0

Posted Image


#84
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,228 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Samsung i9305
  • Twitter:@meritez


Updates found so far

V10A CPW UK Open http://csmg.lgmobile..._00/V10A_00.kdz


How do we know this is Carephone warehouse Open
Cheers Bud

GT540 AGBWBK GBW/CARPHONE WAREHOUSE(UK_OPEN)

is on this list: http://csmg.lgmobile...i...&country=GB

  • 0

#85
Ev1lM0nk3y

Ev1lM0nk3y

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 111 posts

GT540 AGBWBK GBW/CARPHONE WAREHOUSE(UK_OPEN)

is on this list: http://csmg.lgmobile...i...&country=GB


Cheers Bud

Edited by Ev1lM0nk3y, 22 July 2010 - 09:23 AM.

  • 0

Posted Image


#86
Iodak

Iodak

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:LG GT540

  • 0

#87
Batkoto

Batkoto

    Who's the Man

  • MoDaCo Gold
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney
  • Devices:LG Optimus 4x HD, Optimus L7

I upgraded to v 10E and I do not see much of a change. Hopefully the promised and so much awaited Froyo will come soon for the Optimus.


No Froyo is coming to GT540, only Éclair which will happen late August, if not pushed back to September

  • 0

#88
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,228 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Samsung i9305
  • Twitter:@meritez

http://csmg.lgmobile..._00/V10F_00.kdz

TELE2

Croatia


DZ_GT540AT-01-V10f-219-02-JUN-03-2010+0

from 3rd June 2010, 2 days newer than

DZ_GT540AT-00-V10e-BAL-XXX-JUN-01-2010

which is a week newer than

DZ_GT540AT-00-V10e-EUZ-XX-MAY-24-2010+0

extracted using dzextract

got

system_OPEN_GB.mbn_0
system_OPEN_GB.mbn_1
system_OPEN_GB.mbn_2

system file does not state Tele2 branded

Edited by hecatae, 21 July 2010 - 12:14 AM.

  • 0

#89
Iodak

Iodak

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:LG GT540

DZ_GT540AT-01-V10f-219-02-JUN-03-2010+0

from 3rd June 2010, 2 days newer than

DZ_GT540AT-00-V10e-BAL-XXX-JUN-01-2010

which is a week newer than

DZ_GT540AT-00-V10e-EUZ-XX-MAY-24-2010+0

extracted using dzextract

got

system_OPEN_GB.mbn_0
system_OPEN_GB.mbn_1
system_OPEN_GB.mbn_2

system file does not state Tele2 branded


I tried to instal V10F but it crased vhile copying files

i lost half day to get fone to work again,only emergency mode and when i tried to flash USB DEVICE NOT RECOGNISED...
modem drivers from android sdk (SP) solved problem
i returned to V10E baltic, works fine

so i cant tell you is it branded or not, i hope not

TELE2 started selling GT540 last week in croatia

http://csmg.lgmobile...o_csmg_noti.jsp

sorry for bad english

  • 0

#90
TheLostSwede

TheLostSwede

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 139 posts
  • Location:A little green island
  • Devices:LG GT540
Doesn't work for me either, dunno what LG is doing with their firmwares, but there seem to be different firmwares for different handsets from different regions or something.

Edited by TheLostSwede, 21 July 2010 - 08:07 AM.

  • 0

#91
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,228 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Samsung i9305
  • Twitter:@meritez
the 01 after gt540at suggests customised, and the 219-02 is the MCC+MNC of Tele2 Croatia

21901 = HTmobile - Croatia
21910 = VIPnet - Croatia


Edited by hecatae, 21 July 2010 - 08:35 AM.

  • 0

#92
Batkoto

Batkoto

    Who's the Man

  • MoDaCo Gold
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney
  • Devices:LG Optimus 4x HD, Optimus L7

the 01 after gt540at suggests customised, and the 219-02 is the MCC+MNC of Tele2 Croatia


01 means if SIM lock is applied or not

if it is 01, ROM is SIM lock ready, but doesnt mean it is SIM locked.
00 means ROM is not SIM lock ready and will not be SIM locked

  • 0

#93
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,228 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Samsung i9305
  • Twitter:@meritez

01 means if SIM lock is applied or not

if it is 01, ROM is SIM lock ready, but doesnt mean it is SIM locked.
00 means ROM is not SIM lock ready and will not be SIM locked


thank you, shame I can only find that out after decrypting

  • 0

#94
Ev1lM0nk3y

Ev1lM0nk3y

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 111 posts
Another Firmware found

O2 Ireland


http://csmg.lgmobile..._00/V10A_00.kdz

  • 0

Posted Image


#95
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,228 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Samsung i9305
  • Twitter:@meritez
successfully updated to v10f

  • 0

#96
RottenFoxBreath

RottenFoxBreath

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 323 posts

successfully updated to v10f

Anything special or different about it from stock o2 UK .10A?

  • 0
Posted Image

#97
Ev1lM0nk3y

Ev1lM0nk3y

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 111 posts

successfully updated to v10f



The date on it is older than CPW Open

Croatian
DZ_GT540AT-01-V10f-219-02-JUN-03-2010

CPW Open
DZ_GT540AT-00-V10a-234-XX-JUN-24-2010


So wonder what the changes are in A to F


I've just tried to update and it crashes at 55%

Attached File  crash.JPG   203.61KB   63 downloads

UPDATE: Got it working i used KDZ_FW_UPD

Attached File  crash2.JPG   55.07KB   78 downloads

Edited by Ev1lM0nk3y, 22 July 2010 - 01:11 PM.

  • 0

Posted Image


#98
Iodak

Iodak

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:LG GT540

successfully updated to v10f


Is it branded TELE2?

  • 0

#99
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,228 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Samsung i9305
  • Twitter:@meritez

Is it branded TELE2?


no it's not

  • 0

#100
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,228 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Samsung i9305
  • Twitter:@meritez

The date on it is older than CPW Open

Croatian
DZ_GT540AT-01-V10f-219-02-JUN-03-2010

CPW Open
DZ_GT540AT-00-V10a-234-XX-JUN-24-2010
So wonder what the changes are in A to F
I've just tried to update and it crashes at 55%


UPDATE: Got it working i used KDZ_FW_UPD


V10F is the latest, V10a CPW newer released but that's because the CPW Customisation part took longer to be released with V10a

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users