Jump to content


Photo

B7610 Sense 2.5.2016 ROM Build 23668

* * * * * 3 votes

  • Please log in to reply
453 replies to this topic

#401
Intellected

Intellected

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Omnia Qwerty
Can someone please help me with getting "Connected Home" working on this fine rom.
I already tried to install a .cab I had laying around but that didnt work for me :)

  • 0

#402
Banbu

Banbu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts

hey all dear friends:
i am working on sense.....i got it little more faster and smoother...without any OC being used

i will upload a small cab and picture in evening......and u can test it out more......currently testing it.....:)
here it is :
1. disable sensef
2. install this cab.....it will ask u for soft rest before completion tap no and after that it will again say to restart...then do a restart......and after soft reset re-enale sense
i got this cab some time back in modoco....dont knw exactly where

HI man, i used your cab, and now i cant used any jpg as the homeWallpaper... it just show the black background... how can i change the home Wallpaper..
by the way, i can change the starmenu's background...

  • 0

#403
Alek_J

Alek_J

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Devices:Samsung GT-B7610 OmniaPRO
Is there anything that can be done to make Sense use mp3 files as alarm sounds? Only useless soud files (like clicks etc) are available unless you download something and convert it to wav which is not very handy.
I remember WM 6.5.x had some cool alarm melodies but in this rom they are all gone.

  • 0

#404
watme

watme

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
Can anyone give me the link for the samsung setting cab? i cant find it. please help, have alot of problem of my phone already

  • 0

#405
watme

watme

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
Can help please? i need that setting to change my telco gprs provider, it used other company gprs and i cant even access my gprs now. very ridiculous

  • 0

#406
boyong

boyong

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • Devices:Samsung B7610, i780

Can anyone give me the link for the samsung setting cab? i cant find it. please help, have alot of problem of my phone already



Can help please? i need that setting to change my telco gprs provider, it used other company gprs and i cant even access my gprs now. very ridiculous


I think you are not searching throughly. The link you are looking for is already posted in this thread. Look at post #243.

  • 0

#407
h354

h354

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:OmniaPro

Is there anything that can be done to make Sense use mp3 files as alarm sounds? Only useless soud files (like clicks etc) are available unless you download something and convert it to wav which is not very handy.
I remember WM 6.5.x had some cool alarm melodies but in this rom they are all gone.

I had the same problem but I find out that if you change the sound in default wm alarm application, it appear in Sense alarm. In WM alarm you can choose whatever you want (wma, mp3, wav)

  • 0

#408
EmoneyCashmoney

EmoneyCashmoney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Samsung Omnia 2

B7610 Sense 2.5.2016 ROM v1.2 Build 23668

Well here is what you're waiting for :D


Thanks to the following people:

wes58
Gary Crutcher
Rapid81
Ajeshm
All all ROM testers

What's new in this Sense ROM?

This New Sense ROM is the result of almost a week of modifying files, drivers and trying different things in the hope of running a faster and smoother Sense UI, with or without overclocking. Hope that this ROM will satisfy avid Sense users out there. :P

about:

- ROM based in B7610JE2 and WM 6.5.3 Build 23668

- It is a MEGAlite Rom (what this? read post #2 here: http://www.modaco.com/index.php?s=&sho...&p=1251073)

- Sense UI offers 15 Tabs (Home,People,Messages,Mail,Internet,Calendar,Stocks,Photos & Videos,Music,Weather,Documents,Twitter,Facebook,Call History,Manila TV) with Landscape Mode on most tabs

- Third Party Apps included to help you customize Sense and optimize the ROM's performance:

Arkswitch
Advance Config
Shell Sense Switcher
Background Wizard
CleanRAM
Capsure
Data Controller
Home Screen Jump
Easy Set S3Clock
Omnia 2 Messaging Manager
JWMD Icon Changer
Gyrator 2
Opera Mobile 10
OzIM
PIM Backup
Pocket RAR
Total Commander
PHM Registry Editor

- all necessary tweaks


Download MEGAlite Sense ROM HERE:
http://www.megaupload.com/?d=Y3EM3E1P

Download FULL Sense ROM HERE:
http://www.megaupload.com/?d=XF3BV4IO

While downloading please Read: How to Optimize Sense Performance below

For Samsung Apps and Sense Addons read and download here http://www.modaco.com/index.php?s=&sho...t&p=1326406

Anyway

I'm having a Hong Kong trip next week, you can make my trip memorable by
donating :P (no pressure intended :) )

Like my ROMs?


There are many ways to say thank you, one way is by clicking below

<form action="https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr" method="post">
<input type="hidden" name="cmd" value="_donations">
<input type="hidden" name="business" value="[email protected]">
<input type="hidden" name="lc" value="US">
<input type="hidden" name="item_name" value="Daskalos ROMs">
<input type="hidden" name="currency_code" value="USD">
<input type="hidden" name="bn" value="PP-DonationsBF:btn_donateCC_LG.gif:NonHosted">
<input type="image" src="http://www.modaco.com/https://www.paypal.com/en_US/i/btn/btn_donateCC_LG.gif" border="0" name="submit" alt="PayPal - The safer, easier way to pay online!">
[img]http://www.modaco.com/https://www.paypal.com/en_US/i/scr/pixel.gif[/img]
</form>
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HOW TO OPTIMIZE SENSE PERFORMANCE


From testing the ROM, you can have 3 ways to optimize Sense performance, I have group them to 3 LEVELS, choose the level that best suits you. :D
(When you see Optional, it means you don't have to do it necessarily, but doing so will help)
LEVEL 1


At this setup, you will have a Sense that is fast enough without much tweaking (see Sense Video 7-7-10 below)

- Set Performance to Auto (this ROM is in auto already)
- (Optional) Disable My Location Service
- Disable Weather Animation on Home Tab
- (Optional) Disable Weather, People, and Documents Tab
- (Optional) Disable Tabs you don't use

Pros: A fast Stable ROM great for Daily use
Cons: ......
Verdict: Ok

Level 2

At this setup, Sense will be given some more boost

- (Optional) Do Level 1 Setup
- Set Performance to HIGH
- (Optional) Set Performances Settings in Advanced Config to Advised

Pros: Sense is much faster and all apps too
Cons: Reduced battery life (though not dramatically); Using advised settings in Advanced config "Performances" might consume more RAM
Verdict: Ok, Advisable
Level 3


At this setup you will havea blazing fast Sense,(see Sense video 7-10-10) though be informed of the cons below.
This is what me and the testers talking about when we mention "the Tweak"

- Set Performance to Normal (not High,Low or Auto)
- Run Easy Set S3Clock (if you don't know how to use S3Clock read here:http://www.modaco.com/content/b7610-omnia-pro-b7610-modaco-com/311584/easy-set-s3clock/) and set speed to 1Ghz (1Ghz?!?!...yup...actually you can set it 'til 1158Mhz)

Some of you might say "I thought S3Clock will only work when performance is set to Auto or High?" and "It will freeze device when set to 950Mhz to 1Ghz"...

So what is in this ROM, that will let you go up to 1Ghz speed?
Hmmm, maybe there's something special in this ROM :D

Pros: The fastest sense you can imagine, it isn't that battery consuming...
Cons:

I call Level 3 set up as the "Fake OC" .Strangely, not all apps will recognize (and run) at the 1Ghz speed. For example, even though Sense will be fast, benchmarking tools, like the one in SK Tools, will just measure a speed as of only about 600Mhz. Yup weird.
Some apps, like Samsung Camera, will crash and if you connect device to anything that will make battery charge (like obviously, the charger or connecting it to your PC) and try to turn off device by using the power button (long press end key) the device will freeze.

Verdict:
Unless you charge it, turn it off and launch the camera while you are in this setup, it is Stable. A work around will be instead of using 1Ghz+, you can choose 900Mhz to 950Mhz (most apps, including the camera, will still work and not crash at these speeds).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FULL AND MEGAlite
About

- WM 6.5.3 Build 23668
- Based on Official B7610 JE2

Full (No Sense)

http://www.megaupload.com/?d=61WAZLI2


Megalite


Download Here:
http://www.megaupload.com/?d=FP2PWPID

Sense 23668 ROM (with improved Sense 2.5.2016)

-Available Tabs:

Home
People
Messages
Mail
Internet
Calendar
Stocks
Photos & Videos
Music
Weather
Documents
Twitter
Facebook
Call History
Manila TV

Download Here:

Still loading: Need Testers
NEW TEST SENSE 2


7-10-10 Update:


Great News!

A faster and smoother Sense on B7610 (with Animated Weather on Home Tab) is possible after all :lol: Here is the new test vid

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/gfzHW-YXp6I&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/gfzHW-YXp6I&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7-7-10

Hello there, I've been experimenting on Sense, hoping to make it faster, and here's the result...

Here's a short test build showing it's performance in Auto (performance setting) and Overclocked (at 900Mhz)

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/x_G7_kEYpZQ&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/x_G7_kEYpZQ&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Hoping to release it soon


  • 0

#409
watme

watme

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
You have thought i didnt search but the download for megaupload is suck at 11/264mb, it couldnt go more and the estimated time keep increase.. please help man.. i need this setting to go out tomorrow,, if not i will be in trouble..

  • 0

#410
adrianopedro

adrianopedro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:i780
Hello,

First, I would like to congratulate daskalos for all the work.
Work that should be done by Samsung, to whom we have paid for our B7610.

Apart from that, I have been reading and reading this forum for months, but could only upgrade my phone to the latest original ROM.
I couldn't be without phone, and the originals are always a guaranty. Nut now that i'm on vacations I've decided to test one of yours and tried this one.

In terms of aspect it is great, but got blocked in the first optimization...
How do I set the Performance???

On the original ROM I go to "Power Settings" but in this one I don't see that option...


Thank you,
Regards,
AP

  • 0

#411
daskalos

daskalos

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,297 posts
  • Devices:LG Expo,Samsung Omnia i900
  • Twitter:@E1i077

Hello,

First, I would like to congratulate daskalos for all the work.
Work that should be done by Samsung, to whom we have paid for our B7610.

Apart from that, I have been reading and reading this forum for months, but could only upgrade my phone to the latest original ROM.
I couldn't be without phone, and the originals are always a guaranty. Nut now that i'm on vacations I've decided to test one of yours and tried this one.

In terms of aspect it is great, but got blocked in the first optimization...
How do I set the Performance???

On the original ROM I go to "Power Settings" but in this one I don't see that option...
Thank you,
Regards,
AP


what version did you flash? full or megalite?

  • 0
Like my ROMs?

There are many ways to say thank you, one way is by clicking below









Posted Image

#412
boyong

boyong

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • Devices:Samsung B7610, i780

Hello,

First, I would like to congratulate daskalos for all the work.
Work that should be done by Samsung, to whom we have paid for our B7610.

Apart from that, I have been reading and reading this forum for months, but could only upgrade my phone to the latest original ROM.
I couldn't be without phone, and the originals are always a guaranty. Nut now that i'm on vacations I've decided to test one of yours and tried this one.

In terms of aspect it is great, but got blocked in the first optimization...
How do I set the Performance???

On the original ROM I go to "Power Settings" but in this one I don't see that option...
Thank you,
Regards,
AP


You should install first the samsung settings. Check out post #243 to download.

  • 0

#413
Alek_J

Alek_J

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Devices:Samsung GT-B7610 OmniaPRO

I had the same problem but I find out that if you change the sound in default wm alarm application, it appear in Sense alarm. In WM alarm you can choose whatever you want (wma, mp3, wav)

Thank you, it works! It did not cross my mind.

  • 0

#414
schoelzi

schoelzi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Can someone halp me plz.

either i'm totally blind, or i cant send smsm from this screen...
is there a send butten hidden somewhere or is it just not possible reply?

Posted Image

  • 0

#415
Pakoe

Pakoe

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
Yeah, it's above the pin button. Just press it and wait, you'll see...

  • 0

#416
Hoessepoes

Hoessepoes

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:B7610
i've flashed the light Rom :) many thanks to daskalos!

I would like to read/write Arabic with it...is there anything for it?

Thnx...!

  • 0

#417
Boertje1991

Boertje1991

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
Hey guys,

I've been using this ROM (megalite version) for a while now and I really like it :)
However, in Google Maps it won't find my location with GPS. It does give me a general area based on my connection, but it just keeps looking for satellites.
What settings do you use? Or what am I doing wrong here?

Thanks :D

  • 0

#418
demon1221

demon1221

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • Devices:omnia PRO
hi daskalos,
is there a new sense rom in the making? ,one that is more stable and less glitchy (htc mail/text client,phone canvas )
and with samsung settings menu plz

love your roms btw and waitin for a fresh one preffereble a 6.5 or is a 6.5.3 more stable in this area?

Edited by demon1221, 09 August 2010 - 08:01 PM.

  • 0

#419
boyong

boyong

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • Devices:Samsung B7610, i780

Hey guys,

I've been using this ROM (megalite version) for a while now and I really like it :)
However, in Google Maps it won't find my location with GPS. It does give me a general area based on my connection, but it just keeps looking for satellites.
What settings do you use? Or what am I doing wrong here?

Thanks :D


Maybe you're just not getting a satellite fix of your location. I'm using the full sense rom and google maps with GPS works for me, although I'm using Garmin Mobile XT first to get a satellite fix and after exiting Garmin, I can use the GPS on google maps. Enabling the GPS XTRA helps a lot in getting a satellite fix.

  • 0

#420
Riaviano

Riaviano

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
yo guys,

can someone help me out?
i've installed the phonecanvas (HTC sense dialpad), but it actually don't work good enough.
if i made a call to someone in my phonelist, it doesn't recognize the ID-caller who i'm calling at that moment?

i've tried to uninstalled it, but nothing helps...

it's very annoying now..

thx...

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users