Jump to content


Photo

B7610 Sense 2.5.2016 ROM Build 23668

* * * * * 3 votes

  • Please log in to reply
453 replies to this topic

#81
fier03

fier03

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bassano of the Grappa
  • Devices:Samsung B7610 Omnia Pro
after testin your full rom:

still wi-fi issue evei if rom is je2 based,guess it is not an original rom problem because with original jc2 i never had issue..

calling problem that was reported on sense rom that the phone show the picture and number of the first called contact after power on even if you're calling other contacts..

any idea on solutions?

  • 0

#82
daskalos

daskalos

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,297 posts
  • Devices:LG Expo,Samsung Omnia i900
  • Twitter:@E1i077

after testin your full rom:

still wi-fi issue evei if rom is je2 based,guess it is not an original rom problem because with original jc2 i never had issue..

calling problem that was reported on sense rom that the phone show the picture and number of the first called contact after power on even if you're calling other contacts..

any idea on solutions?


-what issues are you having with the wifi? From all testers, you are the only one who reported that....

-The "phone show the picture and number of the first called contact" bug is not the problem of this version of Sense or the ROM, the problem is within the HTC Phone Canvass. There is no real solution for this yet, and I think the only way to solve this is to report this bug on whoever made the Phone Canvass

  • 0
Like my ROMs?

There are many ways to say thank you, one way is by clicking below









Posted Image

#83
xbongx

xbongx

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 120 posts
  • Location:Iligan City
  • Devices:B7610, Nokia E71, HP iPAQ6965

after testin your full rom:

still wi-fi issue evei if rom is je2 based,guess it is not an original rom problem because with original jc2 i never had issue..

calling problem that was reported on sense rom that the phone show the picture and number of the first called contact after power on even if you're calling other contacts..

any idea on solutions?


HTC phone canvas is not good so i guess id use the samsung pad 6.5.x from daskalos.. if u have install the canvas, i guess u have to reflash it coz i cant uninstall it on my experience

What i did to make the wifi works well is, i flash it with both the csc and pda so they will both mixed up while pluging-in or loading both files in rom.
You see i also upgraded my phone part so ive flash all over it PDA,CSC and PHONE but my csc i remain it as there is no update on my country. ( i dump my csc before flashing it all)

Edited by xbongx, 12 July 2010 - 11:56 AM.

  • 0

#84
tjeerdos

tjeerdos

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 300 posts
  • Devices:b7610
have tested the rom with fast sence. all went wel.
landscape works to.
just make sure you wait untill there is no animation when you go to landscape or back.
otherwise you have a realy little sence.

manila is realy realy fast. and with working manila TV. just had to install this cab -> http://forum.xda-dev...mp;d=1277399449 for dutch channels

I'm realy happy with this rom.................


thanks daskalos!

greetzz tjeerd

  • 0

#85
ajeshm

ajeshm

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Devices:B7610
Hi Daskolas,
The New Sense ROM is fast and stable. Only the available memory (RAM) is very less may be due to I use too many of apps.

. Navigation through the Sense Tab is faster after s3clocking to 1Ghz compared to other ROM with sense installed.
. No problem with Wifi or any other application.
. The sense is faster even when the flipping clock and weather is enabled on Home Tab.

My only concerned area is the available Memory as my available memory sometimes goes down to 16mb after long use. I have installed the samsung phonepad, samsung camera, samsung xt9 keypad and S2U2 which would be the highest memory eater. After a fresh boot with all these apps installed and enabled I get 40mb free RAM and goes down to 18-20mb after 1 day use.

In your Experiment 34, I used to get 40mb free all the time with the Sense enabled and all these apps enabled. If you could tweak this ROM the same way as Exp 34 at the same time not removing any functionality that would be the bestest ROM ever for 7610.

  • 0

#86
fier03

fier03

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bassano of the Grappa
  • Devices:Samsung B7610 Omnia Pro

-what issues are you having with the wifi? From all testers, you are the only one who reported that....

-The "phone show the picture and number of the first called contact" bug is not the problem of this version of Sense or the ROM, the problem is within the HTC Phone Canvass. There is no real solution for this yet, and I think the only way to solve this is to report this bug on whoever made the Phone Canvass


the issue is that wi-fi does not turn on and i need to soft reset to make it work,and the phone issue s not due to canvass phone because i do not use it,i have the issues in full rom not the sense one..

p.s. i have not flashed the jc2 .eb0,could be this the problem??but it looks stange...

Edited by fier03, 12 July 2010 - 12:04 PM.

  • 0

#87
xbongx

xbongx

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 120 posts
  • Location:Iligan City
  • Devices:B7610, Nokia E71, HP iPAQ6965

Hi Daskolas,
The New Sense ROM is fast and stable. Only the available memory (RAM) is very less may be due to I use too many of apps.

. Navigation through the Sense Tab is faster after s3clocking to 1Ghz compared to other ROM with sense installed.
. No problem with Wifi or any other application.
. The sense is faster even when the flipping clock and weather is enabled on Home Tab.

My only concerned area is the available Memory as my available memory sometimes goes down to 16mb after long use. I have installed the samsung phonepad, samsung camera, samsung xt9 keypad and S2U2 which would be the highest memory eater. After a fresh boot with all these apps installed and enabled I get 40mb free RAM and goes down to 18-20mb after 1 day use.

In your Experiment 34, I used to get 40mb free all the time with the Sense enabled and all these apps enabled. If you could tweak this ROM the same way as Exp 34 at the same time not removing any functionality that would be the bestest ROM ever for 7610.


if you are getting lower ram i think somehow about 30 below and ending task everything.. just use cleanRam it is precooked in daskalos senseRom, you will save 8-15mb when done..

have you seen the #78 page? as of the 3rd photo? that is my ram on the first boot steady for 15minutes, on 4rth photo it displays nothing i dont know what is behind that

Edited by xbongx, 12 July 2010 - 12:22 PM.

  • 0

#88
daskalos

daskalos

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,297 posts
  • Devices:LG Expo,Samsung Omnia i900
  • Twitter:@E1i077

the issue is that wi-fi does not turn on and i need to soft reset to make it work,and the phone issue s not due to canvass phone because i do not use it,i have the issues in full rom not the sense one..

p.s. i have not flashed the jc2 .eb0,could be this the problem??but it looks stange...


Oh I thought you are talking about the test Sense ROM :)
I will check those later...can you describe about the contacts?

  • 0
Like my ROMs?

There are many ways to say thank you, one way is by clicking below









Posted Image

#89
fier03

fier03

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bassano of the Grappa
  • Devices:Samsung B7610 Omnia Pro

Oh I thought you are talking about the test Sense ROM :)
I will check those later...can you describe about the contacts?


well the issue is that the firs call after power on the phone shows the right picture and number on the calling screen,but when you call other contacts the screen show the same picture and number of the first call but you call the right number.if i soft reset the phone the first call shows right details again,and the others always the details of the first call.but in effect you call the number you dial

Edited by fier03, 12 July 2010 - 12:46 PM.

  • 0

#90
shivatink

shivatink

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • Devices:samsung galaxy s i9000
  • Twitter:@shivatink
oooh man the problem is on phone canvas... no solution for that now just use the samsung dial pad for now....

  • 0

#91
daskalos

daskalos

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,297 posts
  • Devices:LG Expo,Samsung Omnia i900
  • Twitter:@E1i077

well the issue is that the firs call after power on the phone shows the right picture and number on the calling screen,but when you call other contacts the screen show the same picture and number of the first call but you call the right number.if i soft reset the phone the first call shows right details again,and the others always the details of the first call.but in effect you call the number you dial


I reflashed the full ROM to check the bug you reported, but all is ok, there is no such bug like you reported, well I'll be testing this ROM for some hours to see if I will experience the caller bug you experienced

  • 0
Like my ROMs?

There are many ways to say thank you, one way is by clicking below









Posted Image

#92
xbongx

xbongx

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 120 posts
  • Location:Iligan City
  • Devices:B7610, Nokia E71, HP iPAQ6965

I reflashed the full ROM to check the bug you reported, but all is ok, there is no such bug like you reported, well I'll be testing this ROM for some hours to see if I will experience the caller bug you experienced


i know that bug its really the htc canvas, maybe he install and uninstall it bcoz it happens to me before i can handle to uninstall but still it remains on registry or a little file in device even im using a default winponpad..

and also dask can you include this? Attached File  DataController.CAB   159.73KB   40 downloads as it is very usefull also to avoid some unwanted/unattended 3G/GPRS Data connection. Im just on prepaid use, i only do a unlisurf for sometimes :) and also on purpose of this is some people wanna see my phone and they might run something apps that connects directly on network i cant avoid that :D

ON Attached File  Screen002.png   48.72KB   11 downloads OFF Attached File  Screen001.png   48.53KB   10 downloads

Edited by xbongx, 12 July 2010 - 03:04 PM.

  • 0

#93
freq437

freq437

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
  • Devices:samsung b7610
  • Twitter:@freq437

I reflashed the full ROM to check the bug you reported, but all is ok, there is no such bug like you reported, well I'll be testing this ROM for some hours to see if I will experience the caller bug you experienced



Hi Daskalos,

I have no wifi problem with full ROM, except for the battery life.

  • 0

#94
shivatink

shivatink

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • Devices:samsung galaxy s i9000
  • Twitter:@shivatink

there is also a video on it, its ryt below the sense b7610 JE2 line...


ya the video shows how good the rom even it has been overlocked to 1gz thanks for the video

  • 0

#95
daskalos

daskalos

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,297 posts
  • Devices:LG Expo,Samsung Omnia i900
  • Twitter:@E1i077

Hi Daskalos,

I have no wifi problem with full ROM, except for the battery life.


Try to disable 3G band when you are not using it

  • 0
Like my ROMs?

There are many ways to say thank you, one way is by clicking below









Posted Image

#96
xbongx

xbongx

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 120 posts
  • Location:Iligan City
  • Devices:B7610, Nokia E71, HP iPAQ6965
battery life on b7610 is 2 days maximum for an everyday user as in regular user for txting and calling, i have 40minutes-1hour n half calls per day usage.. but still im still lucky to have expand my usage eventhough unlike to one of my buddy friend is also a regular user of a phone it only takes 1 day for a full use and his phone is HTC Desire 1Ghz a brand new about 3 weeks from now

Edited by xbongx, 12 July 2010 - 02:49 PM.

  • 0

#97
shivatink

shivatink

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • Devices:samsung galaxy s i9000
  • Twitter:@shivatink
is there any tweaking for battery ?

  • 0

#98
xbongx

xbongx

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 120 posts
  • Location:Iligan City
  • Devices:B7610, Nokia E71, HP iPAQ6965

is there any tweaking for battery ?


well maybe if we use just a experiment rom and nothing else to install and that would take 1 week to drain the battery!! :)

  • 0

#99
fier03

fier03

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bassano of the Grappa
  • Devices:Samsung B7610 Omnia Pro

I reflashed the full ROM to check the bug you reported, but all is ok, there is no such bug like you reported, well I'll be testing this ROM for some hours to see if I will experience the caller bug you experienced


i flashed everything again and now it works...at least the phone..

  • 0

#100
daskalos

daskalos

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,297 posts
  • Devices:LG Expo,Samsung Omnia i900
  • Twitter:@E1i077

i flashed everything again and now it works...at least the phone..


If you're still having trouble with your wifi,ry resetting your wifi router

Edited by daskalos, 12 July 2010 - 03:57 PM.

  • 0
Like my ROMs?

There are many ways to say thank you, one way is by clicking below









Posted Image




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users