Jump to content


Photo

UPDATED : Real fix for the "stalling/lagging" problem


  • Please log in to reply
434 replies to this topic

#181
eX1337

eX1337

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Hi,
i have some problems with mounting the ext-partition =/
I dont have "mmcblk1p2" in /dev/block/ just "mmcbl1p1" (FAT?).
Its the same on ext2, ext3 and ext4.
Also i have to format the 1. Partition in FAT16 in gparted - if i format them to FAT32 my SGS dont accept them...

Panasonic Class6
tried JG1,3,5

  • 0

#182
Irwin Proud

Irwin Proud

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Samsung galaxy S i9000
  • Twitter:@ikenley

mimocan, is the ramdisk also in your zImage file? Is it secure off? I would be interested to know the process for creating it.

P

Hi,

I'm relatively new to the Root community and am taking a bit of time to get into the command line stuff.

Any chance this is going to be packaged so no manual steps are required?

Cheers,
Irwin

  • 0

#183
mimocan

mimocan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 38 posts

mimocan, is the ramdisk also in your zImage file? Is it secure off? I would be interested to know the process for creating it.

P


Paul,

I am at work right now, when home I will send you the details.

  • 0

#184
lexmeister2

lexmeister2

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Devices:Samsung Galaxy S
I seem to have made a little progress now, installed busybox (thanks!) but getting a similar error to others on here:

C:\android-sdk-windows\tools>adb shell
$ su -
su -
busybox cp -rp/Permission denied
$

What am I doing wrong?

  • 0

#185
tanzhjoash

tanzhjoash

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:HTC Hero
i have a bigg big problem now.

ok it started when i wanted to undo paul's lag fix by doing this in better terminal-

su
rm /data/data

i did the above, BUT i did not complete the rest of the steps to undo the lag fix(mv /data/data.bak /data/data
reboot).. Somehow i stupidly went to reboot the phone, then to my horror, all the apps started to mass force close and it couldnt boot at all, like touchwiz all didnt work..

so in desperation, i went to flash the the JG5 firmware, thinking that flashing a new firmware would reset everything, but on first boot after flashing, the screen was black all the way, with nothing showing on the screen and only the menu and back button lighted up.

can someone, anyone, please please help me get my phone back. Its dead now...
how do i somehow completely undo paul's lag fix, or how can i reset everything back to before the fix was applied.
will flashing again work???

  • 0

#186
Kahnmao

Kahnmao

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
use v4

i got a problem

no touch sound when i dial Phone Number@@

  • 0

#187
xig

xig

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:i9000

i have a bigg big problem now.

ok it started when i wanted to undo paul's lag fix by doing this in better terminal-

su
rm /data/data

i did the above, BUT i did not complete the rest of the steps to undo the lag fix(mv /data/data.bak /data/data
reboot).. Somehow i stupidly went to reboot the phone, then to my horror, all the apps started to mass force close and it couldnt boot at all, like touchwiz all didnt work..

so in desperation, i went to flash the the JG5 firmware, thinking that flashing a new firmware would reset everything, but on first boot after flashing, the screen was black all the way, with nothing showing on the screen and only the menu and back button lighted up.

can someone, anyone, please please help me get my phone back. Its dead now...
how do i somehow completely undo paul's lag fix, or how can i reset everything back to before the fix was applied.
will flashing again work???


choose re-partition in odin

on topic:
from which firmware is the kernel you used to modify? in my phone now it says jg1 if so it would be great to see an update to jg5 firmware :angry: greetz

Edited by xig, 15 July 2010 - 12:42 PM.

  • 0

#188
tanzhjoash

tanzhjoash

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:HTC Hero

choose re-partition in odin

on topic:
from which firmware is the kernel you used to modify? in my phone now it says jg1 if so it would be great to see an update to jg5 firmware :angry: greetz


update: i tried to reflash JG5 using odin with repartition checked. the problem is still there, cant boot at all, blackscreen.

any more suggestions??

  • 0

#189
bigbuffalo2009

bigbuffalo2009

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus

1- flash whatever firmware you want
2- flash the kernel
3 - apply the update.zip attached to this post
4- follow the procedure to move the data.

hope this helps.


Does the update.zip fix any issues? I have JG5 with Ext 4 Kernel fix applied. Much appreciated.

  • 0

#190
djase

djase

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:htc desire
  • Twitter:@MNP45

Attention: There is a bug in this fix. When i want to install from market i get "there is not enough space for this installation". Can reproduce this on two mobiles.
i think it's a permission error on /disk - compare this to normal permissions on /data/data

i had too plz help me
cheers

  • 0

#191
hacq

hacq

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

update: i tried to reflash JG5 using odin with repartition checked. the problem is still there, cant boot at all, blackscreen.

any more suggestions??




i had same problem as you before. i did 1) choose repartition in odin 2) make sure you use the correct .pit file (512) for this rom JG5

i can imagine your anxiety coz i went thru it too. hope it work out for you!

  • 0

#192
Fredrich

Fredrich

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Hello all.

Congrats to all involved in this development, specially mimocan.
I've flashed v3 of the kernel and run the script in the first post without any problems.

But now I'm running Quadrant and the software stays in IO phase 3 test (Database writes).

There's a problem for sure. Anyone can help me?

Many thanks.
P.S. Also, Titanium Backup takes ages to start


Hi, did you find a solution for this? I have the same problems qith Quadrant staying in I/O phase 3 test. Installed v4 with ext4 and everything seemed to go as it should. I have no other problems at all and when running Softweg Benchmark my "Total file system score" usually goes to about 280, which is 60-70 higher than before the fix.

Is there a good way of checking that everything is installed and patched correctly?

  • 0

#193
tanzhjoash

tanzhjoash

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:HTC Hero

i had same problem as you before. i did 1) choose repartition in odin 2) make sure you use the correct .pit file (512) for this rom JG5

i can imagine your anxiety coz i went thru it too. hope it work out for you!



YES!! it worked after i did what u said! THANKS. glad my anxiety didn't last through the night and i can sleep sound now.

  • 0

#194
taechelsea

taechelsea

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Location:Neubiberg, Germany
  • Devices:Samsung Galaxy S I9000
  • Twitter:@taechelsea
With the same process as before, my Galaxy S is now in 2.attempt with latest firmware I9000XWJG5 + ext4 fix even faster than before. (first attempt was with stock firmware and v2 kernel)

These are quadrant benchmark scores in comparison between I9000XWJG5(pure) on the left side and I9000XWJG5(+ext4 fix) on the right.

I use Sandisk microSD 16 GB Class 2, formatted in 13.8GB(FAT32) and 1 GB(ext4) partition using Paragon Hard Disk Manager 2010

Posted Image


1723 Point!!!! Crazy :angry:

I don't have any issue until now(after approx. 12 hours of usage). Thanks again for your hard work, Mimocan.

  • 0

#195
dherrero

dherrero

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 87 posts
  • Devices:Nexus One / Samsung Galaxy S
  • Twitter:@dherrero

Hi, did you find a solution for this? I have the same problems qith Quadrant staying in I/O phase 3 test. Installed v4 with ext4 and everything seemed to go as it should. I have no other problems at all and when running Softweg Benchmark my "Total file system score" usually goes to about 280, which is 60-70 higher than before the fix.

Is there a good way of checking that everything is installed and patched correctly?

same here :angry:

  • 0

#196
seraphine

seraphine

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
I have to ask though, with this increase in synthetic benchmark speeds, does it really translate to real-world gains?

Can you feel the phone actually being faster? I can't say that anything except initial launch times are slow on my phone running Paul's firmware. I get a 900 score on the Quandrant benchmark for reference.

With the same process as before, my Galaxy S is now in 2.attempt with latest firmware I9000XWJG5 + ext4 fix even faster than before. (first attempt was with stock firmware and v2 kernel)

These are quadrant benchmark scores in comparison between I9000XWJG5(pure) on the left side and I9000XWJG5(+ext4 fix) on the right.

I use Sandisk microSD 16 GB Class 2, formatted in 13.8GB(FAT32) and 1 GB(ext4) partition using Paragon Hard Disk Manager 2010

1723 Point!!!! Crazy :angry:

I don't have any issue until now(after approx. 12 hours of usage). Thanks again for your hard work, Mimocan.


  • 0

#197
DistortedLoop

DistortedLoop

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 603 posts
  • Gender:Male
  • Devices:GalaxyNexus, HTC One X, SGS2
  • Twitter:@distortedloop
I installed JG5 and then the V4 kernel on my phone last night. Just followed the instructions in the first post with no issues, but I'd already prepped my sdcard for ext4 when I was using it Wow, it seems snappy now! Thanks so much Mimocan.

I've got a Transcend 16gb Class 6 card with 1gb ext4 partition.

Using Quadrant I got 1443 first run. Second run a minute or two later I got 1381. Third run 1404. Pretty impressive. I'm a bit envious of the guy getting 1700+ (LOL). I wonder how much other stuff running in the background impacts these benchmarks.

Will put the phone through it's normal paces today to check for stability and how it "feels" to use, which is really all that matters outside of the geek-porn desire to get high benchmarks.

  • 0

#198
DistortedLoop

DistortedLoop

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 603 posts
  • Gender:Male
  • Devices:GalaxyNexus, HTC One X, SGS2
  • Twitter:@distortedloop

I have to ask though, with this increase in synthetic benchmark speeds, does it really translate to real-world gains?

Can you feel the phone actually being faster? I can't say that anything except initial launch times are slow on my phone running Paul's firmware. I get a 900 score on the Quandrant benchmark for reference.


I agree, and even added in my post I made same time as you that benchmarks are fun for geeks, but it's how the phone "feels" that matters in the real world.

My phone on stock JG1 (with root) didn't feel slow, but it didn't seem particularly snappy either. I tried the JIT kernel, and the phone kept crashing apps, so I then tried Paul's MCR2 with none of the fixes. The phone was unusable for me. Black screens, lags, etc - but of course, as I said, I hadn't applied the fixes, so not fair to condemn MCR2.

With all the positive feedback here and on JG5, I decided to just go that route rather than try to fix my MCR2 installation.

All that said, I've only played around for an hour or so, but the phone DEFINITELY feels snappier to me than it ever has before. Maybe it's wishful thinking, but things like coming out of the lockscreen and opening the app drawer just seem to be instantaneous, where as before they were definitely laggy, even on stock ROM.

  • 0

#199
FlipFlap3

FlipFlap3

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Samsung Galaxy S
JG3 + mimocan fix on the crapiest of all 2GB microsd, but flying and no lag/black screens anymore!

Really happy with it, gogo mimocan you rock!! Dutch powerrrr :angry:

  • 0

#200
Fredrich

Fredrich

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Hmm, found out another thing that does not seem right since I applied V4. Some programs does not retain the settings after a reboot. Quick test for anyone who have the same problem with Quadrant as I had; try to change settings in GPS test and then reboot to see if the settings are gone..

Edited by Fredrich, 15 July 2010 - 03:08 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users