Jump to content


Photo

How to tune a FM radio station


  • Please log in to reply
208 replies to this topic

#161
maskaler

maskaler

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brighton
  • Devices:Dell Streak

There are no guys, just me....

I have a full time job, writing little apps is just a hobby....I have made some strides in controlling the radio via HCI rather than fm_hcitool but I have no idea of when this will be releasable..


Care to share? I've got the source you posted on here and am having a play

  • 0

#162
XsCode

XsCode

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 227 posts
  • Devices:Dell Streak
  • Twitter:@XsCode
I didn't pan out as it still needs root... also i've been very busy recently so no work has been done on it.. but if you run hcidump with adb shell and mess with the radio app you will see patterns.... ;)

Care to share? I've got the source you posted on here and am having a play


  • 0

#163
maskaler

maskaler

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brighton
  • Devices:Dell Streak

I didn't pan out as it still needs root... also i've been very busy recently so no work has been done on it.. but if you run hcidump with adb shell and mess with the radio app you will see patterns.... :)


Cheers!

Have you put the latest source anywhere (with the preset buttons)? The one in this thread doesn't have 'em.

Will give the hcidump a go though :lol:

  • 0

#164
XsCode

XsCode

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 227 posts
  • Devices:Dell Streak
  • Twitter:@XsCode
Post 82 has the source with the presets I think

Cheers!

Have you put the latest source anywhere (with the preset buttons)? The one in this thread doesn't have 'em.

Will give the hcidump a go though :lol:


  • 0

#165
albertovk

albertovk

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:x500
But... How can i root my streak first?

I have the 2.2 1921 EU version.
Thanks,
Albert.

  • 0

#166
XsCode

XsCode

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 227 posts
  • Devices:Dell Streak
  • Twitter:@XsCode
Search for "Super One Click"

But... How can i root my streak first?

I have the 2.2 1921 EU version.
Thanks,
Albert.


  • 0

#167
stoney1973

stoney1973

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 145 posts
  • Gender:Male
  • Location:nottingham
  • Devices:Galaxy tab 2 7 inch
  • Twitter:@stoneybok

But... How can i root my streak first?

I have the 2.2 1921 EU version.
Thanks,
Albert.



there are a few threads regarding rooting the streak. and there is a search function on these forums. Not to be rude, but if you are starting from scratch, its best you read the correct threads, that already have many of the answers to the questions you may ask. Just as a hint though, 'superoneclick'.

and http://forum.xda-dev...ad.php?t=805112

Edited by stoney1973, 27 January 2011 - 12:06 PM.

  • 0

#168
albertovk

albertovk

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:x500

there are a few threads regarding rooting the streak. and there is a search function on these forums. Not to be rude, but if you are starting from scratch, its best you read the correct threads, that already have many of the answers to the questions you may ask. Just as a hint though, 'superoneclick'.

and http://forum.xda-dev...ad.php?t=805112



Sorry,
few weeks before I ty to use it and it couldn´t work. Now I try agian and... I cannont again.
Thaks for all,
Albert.

  • 0

#169
XsCode

XsCode

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 227 posts
  • Devices:Dell Streak
  • Twitter:@XsCode
Then you are doing something incorrectly.

Sorry,
few weeks before I ty to use it and it couldn´t work. Now I try agian and... I cannont again.
Thaks for all,
Albert.


  • 0

#170
Snafud

Snafud

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

@paullong
thank's for the fm hcitool ;) ;)

now it work's on my streak, stock rom 2.2/318 with root



Dirtytiger

Maybe I'm brave but dum...

I've rooted my stock 2.2, also 318, put the fm_hcitool in /system/bin, and installed the .apk....

I'm using headphones (as supplied), have the volume full up, the gui is working (it changes frequency), re-booted...

BUT no radio. :D

Help please

  • 0

#171
maskaler

maskaler

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brighton
  • Devices:Dell Streak

Dirtytiger

Maybe I'm brave but dum...

I've rooted my stock 2.2, also 318, put the fm_hcitool in /system/bin, and installed the .apk....

I'm using headphones (as supplied), have the volume full up, the gui is working (it changes frequency), re-booted...

BUT no radio. ;)

Help please


Download the Android terminal emulator and try running the commands in there - you'll get verbose feedback as to whether it's working or not.

  • 0

#172
Snafud

Snafud

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Download the Android terminal emulator and try running the commands in there - you'll get verbose feedback as to whether it's working or not.


Braver, but still dumb - what do I do with the TE?

  • 0

#173
maskaler

maskaler

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brighton
  • Devices:Dell Streak

Braver, but still dumb - what do I do with the TE?


Type
su
and hit enter, then say yes to allowing root access
Then type
fm_hcitool 1
to turn it on. If it errors, you know something is wrong.
fm_hcitool 0
will turn it off

  • 0

#174
Snafud

Snafud

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Type

su
and hit enter, then say yes to allowing root access
Then type
fm_hcitool 1
to turn it on. If it errors, you know something is wrong.
fm_hcitool 0
will turn it off



Ah-Ha

'fm_hcitool not found'

Further searching shows no sign of bcom_fm either.

Have repeatedly tried copying using various file managers: some won't ("read only"), some will ("copied") but not one actual copy made in the bin.

What am I missing ?

And many thanks for your prompt responses - now I MUST get it to work!!!

  • 0

#175
maskaler

maskaler

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brighton
  • Devices:Dell Streak

Ah-Ha

'fm_hcitool not found'

Further searching shows no sign of bcom_fm either.

Have repeatedly tried copying using various file managers: some won't ("read only"), some will ("copied") but not one actual copy made in the bin.

What am I missing ?

And many thanks for your prompt responses - now I MUST get it to work!!!


I'm on DJ Steve's 1.5.1 at the moment and fm_hcitool is in /system/xbin rather than /system/bin - may be worth giving that a go.

  • 0

#176
watermelun

watermelun

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Dell Streak
Works perfectly on rooted froyo.

@paullong
thank's for the fm hcitool

@moneytoo
@Reecemac
@XsCode
Thanks for all your efforts and time!!!


EDIT
I yanked the FM app off cyanogen and tried to run it on froyo. FCd as expected.

Edited by watermelun, 10 March 2011 - 06:27 AM.

  • 0

#177
therobinsingh

therobinsingh

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Location:Abu Dhabi UAE
Hello all,
Where does one need to write this code on dell streak?
Sorry! But i am new to android
Look forward for a reply.

  • 0

#178
fighter4u

fighter4u

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Dell Streak
thanx to all for this thread contribution.......only due to this thread i can able to start FM on my Mighty Dell Streak....

  • 0

#179
keithwwalker

keithwwalker

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Dell Streak 5
Thanks to all. I have the app running on my Streak now.
Would be great to get volume control to work with with the regular phone speaker, big speaker and bluetooth. Apparently you can buy an antenna to fit into the 3.5mm port. That would allow reception, just need the sound sent somewhere else!
Posted Image
Posted Image

Edited by keithwwalker, 08 May 2011 - 06:09 AM.

  • 0

#180
fu0212

fu0212

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:dell mini5
  • Twitter:@fu0212
Based on your files fm_hcitool
i've got it made GUI

my English is poor sorry

Chinese interface

Thanks your job

Attached Files


  • 1




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users