Jump to content


Photo

Root LG GT540 with 1 click running 2.1 OS

* * * * * 2 votes

  • Please log in to reply
84 replies to this topic

#21
new123

new123

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 103 posts
  • Devices:GT540
It seems to all be working now, joestone.

DO you know how to remove app2sd should I ever want to remove it.

I konw how to remove the ext2 partition and format the sdcard as fat32, but what would i do in order to get rid of the app2sd side of things nad have the apps stored back on the phones internal memory.

  • 0

#22
joestone

joestone

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts
Attached File  app2sd.png   10.47KB   29 downloads

OK i think it seesm to have worked now?

SHould the "internet phone storage" ammount have gone up in sd and phone storage in settings, or will it just ramain at the default.

Mine is 109mb currently, and i installed another app and it stayed at 109, is that what its meant to do?

Is it possible to browser to the folder where all the apps are now stored? Im using astro file manager.

Internal storage remains the default , Your apps are on the sdcard's ext2 partition. You see it under system/app/ .
There is a check script which should be load to gscript as app2sd and it will show tells you the free space.

Attached File  app2sd.png   10.47KB   29 downloads

  • 0

#23
new123

new123

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 103 posts
  • Devices:GT540
Yeah its all working fine now, thanx :lol:

DO you know the steps involved in order to remove app2sd and go back to the default setting and having apps stoped on the internal memory?

  • 0

#24
joestone

joestone

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts

Yeah its all working fine now, thanx :lol:

DO you know the steps involved in order to remove app2sd and go back to the default setting and having apps stoped on the internal memory?

No , I didn't try it to remove it . My phone contains it in the factory default setting .Try a factory reset if you backup the phone and reroot the phone and install gscript and run check .

  • 0

#25
RottenFoxBreath

RottenFoxBreath

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 323 posts

OK i think it seesm to have worked now?

SHould the "internet phone storage" ammount have gone up in sd and phone storage in settings, or will it just ramain at the default.

Mine is 109mb currently, and i installed another app and it stayed at 109, is that what its meant to do?


The size will go down, but not by much, I've got 28 apps installed and mine is sitting at 112meg, it was 126meg to start with, so it must be the app cache, that does that.
Your information is held in data/app (using root explorer)

  • 0
Posted Image

#26
joestone

joestone

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts

The size will go down, but not by much, I've got 28 apps installed and mine is sitting at 112meg, it was 126meg to start with, so it must be the app cache, that does that.
Your information is held in data/app (using root explorer)

Yes !

You are right !
Thanks.

  • 0

#27
RottenFoxBreath

RottenFoxBreath

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 323 posts

Yes !

You are right !
Thanks.



Thanks..

Your Root/Unroot works great, so Thanks.. :lol:

Unfortunately, I could not get this way of installing app2sd to work, but the other method did work on a friends(windows 7), so i had to use that way(in the other thread), but works fine now..

UPDATE: My app count has increased, but it has stayed at 112meg, so maybe it's some sort of cache/log file for the initial space change.

Edited by RottenFoxBreath, 02 October 2010 - 07:34 PM.

  • 0
Posted Image

#28
joestone

joestone

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts

Thanks..

Your Root/Unroot works great, so Thanks.. :lol:

Unfortunately, I could not get the app2sd to work on my pc(XP), but it did work on a friends(windows 7), so i had to use another way, but works fine now..

UPDATE: My app count has increased, but it has stayed at 112meg, so maybe it's some sort of cache/log file for the initial space change.

I forget to wrote that the app2sd made by polish guys and posted by me works after the phone is restarted and gives the stderr error and the 2 folders from the zip should be in the root of the sdcard.After the stderr it says something in polish " restartow "or something like that (Sorry it is the original version and I am not speaking polish) .Even the stderr error it finish the process succesfully .If it fails you will see B). There is also a check script to check it after restart .

Edited by joestone, 02 October 2010 - 07:55 PM.

  • 0

#29
Satans_Hell

Satans_Hell

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
  • Devices:LG Optimus GT540
I have followed joestones guide on how to install app2sd.

However I keep getting the error:

stderr: mkdir failed for /system/sdcard,
File exists

What am I doing wrong?

Edited by Satans_Hell, 02 October 2010 - 11:42 PM.

  • 0

#30
new123

new123

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 103 posts
  • Devices:GT540

The size will go down, but not by much, I've got 28 apps installed and mine is sitting at 112meg, it was 126meg to start with, so it must be the app cache, that does that.
Your information is held in data/app (using root explorer)


How did you get it to be 126meg to start with?

Even with a fresh install of the Baltic 2.1 my free internal space wasonly 122meg, and that was without any apps installed.

  • 0

#31
RottenFoxBreath

RottenFoxBreath

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 323 posts

How did you get it to be 126meg to start with?

Even with a fresh install of the Baltic 2.1 my free internal space wasonly 122meg, and that was without any apps installed.


I honestly don't know..its just what i got, the guy on page 1, he got 109meg.
It was 126meg, it went down to 112 with around 28 apps installed..i uninstalled them all bar Astro, and it went back up again, but installing them all it got to 115, and when i installed titanium backup, it installed busybox, which took it to 112meg, where its at now.

Edited by RottenFoxBreath, 02 October 2010 - 11:57 PM.

  • 0
Posted Image

#32
joestone

joestone

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts

I have followed joestones guide on how to install app2sd.

However I keep getting the error:

stderr: mkdir failed for /system/sdcard,
File exists

What am I doing wrong?

Does it write at the end something like that "gotowe , mozna zrestartowac" ?
If yes restart the phone . After restart your apps on the sdcard.

  • 0

#33
geormmi

geormmi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:LG GT540f, Htc Hero
im juss wondering it it would work on a GT540f model

  • 0

#34
evilc77

evilc77

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Location:Melbourne
  • Devices:GT540
I have tried to followed joestones guide on how to install app2sd.

But am getting error: messages in Gscript what have I done wrong, I am a noob so simple answers please :)
This is what I get from A2sd and check.

Attached File  device.png   10.13KB   17 downloads Attached File  device1.png   9.43KB   16 downloads

  • 0
Clive
________________________________________
Device: hTC Desire HD : Permrooted, Radio S-OFF, ENG S-OFF
ClockworkMod 3.0.0.6
Rom: Android Revolution HD 2.0.13 Sense
Radio: 12.35d.60.140f_26.06.03.24_M2
Kernel: 2.6.32.29_Buzz_1.2.5_SENSE_OCUV

#35
RottenFoxBreath

RottenFoxBreath

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 323 posts

I have tried to followed joestones guide on how to install app2sd.

But am getting error: messages in Gscript what have I done wrong, I am a noob so simple answers please :)
This is what I get from A2sd and check.

You can always use the other way in this thread.
I had to do it that way, and it works.

  • 0
Posted Image

#36
Carbonize

Carbonize

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 413 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bristol, UK
  • Interests:(X)HTML, CSS, PHP, JavaScript, working out and reading.
  • Devices:ZTE Blade(CM7 N257+ KANG)
  • Twitter:@carbonize
This rooted my phone perfectly on the second try. Thanks as I was able to remove the Russian apps that came with it.

  • 0
<strong class='bbc'>C a r b o n i z e</strong>

<strong class='bbc'><em class='bbc'>Do or do not, there is no try.</em> - Yoda</strong>

#37
kaball76

kaball76

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
hi i am trying to root my phone on windows 7 64 bits but is impossible any help

  • 0

#38
joestone

joestone

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts

hi i am trying to root my phone on windows 7 64 bits but is impossible any help

USB Debugging mode is on ?
What is the error message ?
It works fine with Win7 32 bit .

  • 0

#39
gstar101

gstar101

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG GT540
[codebox]C:\rootgt540>adb push rageagainstthecage-arm5.bin /data/local/tmp/rageagainstthecage
337 KB/s (0 bytes in 5392.000s)

C:\rootgt540>adb shell chmod 4755 /data/local/tmp/rageagainstthecage

C:\rootgt540>adb shell /data/local/tmp/rageagainstthecage
/data/local/tmp/rageagainstthecage: permission denied

C:\rootgt540>adb wait-for-device

C:\rootgt540>adb shell mount -o remount,rw -t yaffs2 /dev/block/mtdblock4 /system
mount: Operation not permitted

C:\rootgt540>adb push su /system/xbin/su
failed to copy 'su' to '/system/xbin/su': Read-only file system

C:\rootgt540>adb shell chmod 4755 /system/xbin/su
Unable to chmod /system/xbin/su: No such file or directory

C:\rootgt540>adb push su /system/bin/su
failed to copy 'su' to '/system/bin/su': Read-only file system

C:\rootgt540>adb shell chmod 4755 /system/bin/su
Unable to chmod /system/bin/su: No such file or directory

C:\rootgt540>adb push Superuser.apk /system/app
failed to copy 'Superuser.apk' to '/system/app/Superuser.apk': Read-only file system

C:\rootgt540>adb shell chmod 755 /system/app/Superuser.apk
Unable to chmod /system/app/Superuser.apk: No such file or directory

C:\rootgt540>adb shell rm /data/local/tmp/rageagainstthecage
rm failed for /data/local/tmp/rageagainstthecage, Is a directory

C:\rootgt540>adb shell reboot
reboot: Operation not permitted

C:\rootgt540>
[/codebox]

Any suggestions?

Win XP Pro SP2, trying to root v2.1 Baltic

Edited by gstar101, 04 October 2010 - 02:47 PM.

  • 0

#40
joestone

joestone

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts

C:\rootgt540>adb push rageagainstthecage-arm5.bin /data/local/tmp/rageagainstthecage337 KB/s (0 bytes in 5392.000s)C:\rootgt540>adb shell chmod 4755 /data/local/tmp/rageagainstthecageC:\rootgt540>adb shell /data/local/tmp/rageagainstthecage/data/local/tmp/rageagainstthecage: permission deniedC:\rootgt540>adb wait-for-deviceC:\rootgt540>adb shell mount -o remount,rw -t yaffs2 /dev/block/mtdblock4 /systemmount: Operation not permittedC:\rootgt540>adb push su /system/xbin/sufailed to copy 'su' to '/system/xbin/su': Read-only file systemC:\rootgt540>adb shell chmod 4755 /system/xbin/suUnable to chmod /system/xbin/su: No such file or directoryC:\rootgt540>adb push su /system/bin/sufailed to copy 'su' to '/system/bin/su': Read-only file systemC:\rootgt540>adb shell chmod 4755 /system/bin/suUnable to chmod /system/bin/su: No such file or directoryC:\rootgt540>adb push Superuser.apk /system/appfailed to copy 'Superuser.apk' to '/system/app/Superuser.apk': Read-only file systemC:\rootgt540>adb shell chmod 755 /system/app/Superuser.apkUnable to chmod /system/app/Superuser.apk: No such file or directoryC:\rootgt540>adb shell rm /data/local/tmp/rageagainstthecagerm failed for /data/local/tmp/rageagainstthecage, Is a directoryC:\rootgt540>adb shell rebootreboot: Operation not permittedC:\rootgt540>

Any suggestions?

Win XP Pro SP2, trying to root v2.1 Baltic



Try to run this adb shell chmod 4777 /data/local/tmp/rageagainstthecage vs. adb shell chmod 4755 /data/local/tmp/rageagainstthecage

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users