Jump to content


Photo

GPS fix for i8000 new

* * * * * 3 votes

  • Please log in to reply
205 replies to this topic

#61
twu2

twu2

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 353 posts
  • Devices:Samsung i8000
AGPS program from samsung's other device (samsung i8180c). (Also include the AGPS server registry setting for Google's SUPL server)
But... in my i8000 device, I don't feel any different for this.... I just test it again, it's very fast in my device now (also with gpsfix patch)....
In this cab, also include a GPSSetting.exe support AGPS setting.

Attached File  samsung_agps.cab   1.27MB   451 downloads

And... there's other method to enable AGPS like this:
1. dial *#1472365# for execute nogarder gps program.
2. click menu -> settings -> gps, change operation mode to 'MS-based' (default is 'Standalone', this is only for XTRA)
3. click menu -> settings -> GPRS (AGPS), input the google's server => 74.125.113.192:7276
4. click menu -> settings -> security (AGPS), change SSL Setting to disabled.
5. click menu -> get position, this should connect to AGPS server to get the data, if everything work fine, you should get message like this:

SUPL Flow: Unkown Status
SUPL Flow:SUPL START
SUPL Flow:SUPL POS INIT
SUPL Flow:SUPL POS
SUPL Flow:SUPL END(0)

Edited by twu2, 15 October 2010 - 10:09 AM.

  • 0

#62
darkworldzz

darkworldzz

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 562 posts
  • Devices:omnia 2
sounds hard.. are those the same as what is posted on the first post?? there are so many gps fixes around, none of them worked for me. nvr tried the one on the first post though..

  • 0
Rina Nagasaki!!

#63
fliegergott

fliegergott

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:Eten x500

Can you please tell me if the agps icon is on SETTINGS menu ????

We have the same Rom ..

Thanksss



if you mean settings -> connections -> gps -> xtra

yesss, it is still there

  • 0

#64
amb123

amb123

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 95 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Francisco
  • Devices:Samsung I9100
Guys,
it works very well on my heavily modified but still not flashed stock Bell ROM.
I do have some questions though. Do we need to apply the changes from the post http://www.modaco.co...00-i8000-omnia/ or not? Is it going to make things better or worse? Do those tweaks work in combination?
Thank you

Edited by amb123, 16 October 2010 - 09:20 AM.

  • 0

#65
ray1234

ray1234

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 posts
I want to know what's the gps problem this fix? I didn't do anything to my gps and with XTRA my i8000 can fix position in 5 seconds. Is this gonna make it faster than 5 seconds?

  • 0

#66
amb123

amb123

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 95 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Francisco
  • Devices:Samsung I9100

Guys,
it works very well on my heavily modified but still not flashed stock Bell ROM.
I do have some questions though. Do we need to apply the changes from the post http://www.modaco.co...00-i8000-omnia/ or not? Is it going to make things better or worse? Do those tweaks work in combination?
Thank you

Answered my own question. The combination of the tweaks did not work for me. When I use the registry modifications and the cab from this thread ONLY it work very well. The cold lock is under 45sec and the warm one is almost instantly.

Edited by amb123, 17 October 2010 - 09:16 AM.

  • 0

#67
Odysseas07

Odysseas07

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 posts
  • Location:Athens
  • Devices:Omnia2
Hello

How i can do to connect only once ???

I want to connect only on start of program.

Now it connect on start and if i go and close the Gprs connection it automatic go and connect again ...

Sorry for my English

  • 0

#68
navin-shetty

navin-shetty

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bahrain
  • Devices:Galaxy Note 2
  • Twitter:@navinshettyy
Thanks... :)

  • 0
Websites: http://www.techzimo.com - TechZimo - Android news, Rooting articles, tips and USB drivers

#69
rrr2

rrr2

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • Location:Blue Planet
  • Devices:Omnia 2 GT-I8000 8GB

AGPS program from samsung's other device (samsung i8180c). (Also include the AGPS server registry setting for Google's SUPL server)
But... in my i8000 device, I don't feel any different for this.... I just test it again, it's very fast in my device now (also with gpsfix patch)....
In this cab, also include a GPSSetting.exe support AGPS setting.

Attached File  samsung_agps.cab   1.27MB   451 downloads

And... there's other method to enable AGPS like this:
1. dial *#1472365# for execute nogarder gps program.
2. click menu -> settings -> gps, change operation mode to 'MS-based' (default is 'Standalone', this is only for XTRA)
3. click menu -> settings -> GPRS (AGPS), input the google's server => 74.125.113.192:7276
4. click menu -> settings -> security (AGPS), change SSL Setting to disabled.
5. click menu -> get position, this should connect to AGPS server to get the data, if everything work fine, you should get message like this:

SUPL Flow: Unkown Status
SUPL Flow:SUPL START
SUPL Flow:SUPL POS INIT
SUPL Flow:SUPL POS
SUPL Flow:SUPL END(0)


Can this be modified to work with WiFi?

  • 0

#70
Uboy

Uboy

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 107 posts

Can this be modified to work with WiFi?


You have wifi on the motorway....? :)

  • 0
If You Would Like To Smile More....Then Smile More..... :)

#71
philipos

philipos

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
thanks guys great work!!!! :) now gps lock in few seconds.

  • 0

#72
rrr2

rrr2

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • Location:Blue Planet
  • Devices:Omnia 2 GT-I8000 8GB

You have wifi on the motorway....? :)


:)
agps/xtra is useful until you lock first time.
Then you can use it's data for at least 4 hours.
Lock in your back garden and off you go :)

  • 0

#73
amb123

amb123

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 95 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Francisco
  • Devices:Samsung I9100

:)
agps/xtra is useful until you lock first time.
Then you can use it's data for at least 4 hours.
Lock in your back garden and off you go :)

Where did you get the four hour window info? I don't doubt you, I just have never heard of it.

Edited by amb123, 19 October 2010 - 10:18 AM.

  • 0

#74
silviaccio1

silviaccio1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Devices:i8000 - JD6

Where did you get the four hour window info? I don't doubt you, I just have never heard of it.


I've installed the patch in the first post but I don't see any change (more than 1 minute to fix)

one question...
there are at least 5 suggestions in this thread:
1) the tweak in the first post
2-3-4) three different .cab in the fourth post
5) the twu2 post

Which is the one that "work like a charm"?

Enabling aGPS, the XTRA will not work anymore?

Thanks for answering.

  • 0

#75
Darius P.

Darius P.

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Location:lithuania
  • Devices:i8000
>I've installed the patch in the first post but I don't see any change (more than 1 minute to fix)

must install from the firs post.

>Which is the one that "work like a charm"?

from the first post. Of course it depends what rom you are using and mostly important thing - what is your omnia phone part.

>Enabling aGPS, the XTRA will not work anymore?

will work.

>Thanks for answering.

You are welcome.

Darius

Edited by Darius P., 20 October 2010 - 11:17 AM.

  • 0

#76
joedreed

joedreed

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Devices:Samsung GT-i8000

I found on XDA forum aGPS fix.

tryed on JF5 sotck rom with JF1 phone part, working perfectly. org. post by fone fanatic - thank's to him!
please post your expirience.



Perfect!!! It's really impressive!!!!

Edited by Lancez, 20 October 2010 - 02:13 PM.
do not quote entire 1st post

  • 0

#77
silviaccio1

silviaccio1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Devices:i8000 - JD6

...
>Which is the one that "work like a charm"?

from the first post. Of course it depends what rom you are using and mostly important thing - what is your omnia phone part.

...

Darius


I've the JD6 (official) with JD1 phone part.

Any clue?

  • 0

#78
Darius P.

Darius P.

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Location:lithuania
  • Devices:i8000

I've the JD6 (official) with JD1 phone part.

Any clue?


try to flash, just phone part, to JF1. If doesn't helps, flash PDA to JF5 and CSC JF4.
please note: CSC flashing- select your contry code.

  • 0

#79
Lancez

Lancez

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,093 posts
  • Gender:Male
  • Location:Los Angeles, California, U.S.A
  • Interests:My Devices:
    Galaxy Nexus
    Samsung I9100
    Samsung S8600 Bada
    Samsung I8000
    Samsung I900
    Sony Ericsson X10a
i use reg file that you posted earlier (although, i don't see it here, did u delete it?) and it works like a charm, my phone part is DXJC1

  • 0

#80
rrr2

rrr2

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • Location:Blue Planet
  • Devices:Omnia 2 GT-I8000 8GB

Where did you get the four hour window info? I don't doubt you, I just have never heard of it.


NP. :P
You can read simple explanation about it here
http://www.gpspassio...?TOPIC_ID=47602

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users