Jump to content


Photo

GT540 Update to 2.1 Tutorial (Croatian Language)

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#1
SrkeeOSK

SrkeeOSK

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Devices:GT540 Optimus
Thanks to everyone here, i took parts from a lots of tutorials and added some graphic so it's a little bit simplier for not so tech-savy users




UPOZORENJE! SVE RADITE NA SVOJU ODGOVORNOST, POSTUPAK JE RELATIVNO JEDNOSTAVAN ALI TO NE ZNAČI DA NE MOŽE NESTATI STRUJE U POLA PROCESA ILI DA VAM MLAĐI BRAT NEĆE ISKLJUČITI UPDATER DA IGRA GTA!!!

Pripremne Radnje:

1: Instalirajte USB Drivere (Ukoliko ste instalirali LG Suite za Optimus, S njime će doći i USB Driveri preskočite ovaj korak)
http://rapidshare.com/files/428813389/LGAndroidDriver.rar

2. Skinite KDZ Updater (ovo je engleska verzija)
https://rapidshare.com/files/428811930/KDZ_FW_UPD_EN.rar

3. Skinite potreban ROM File, preporučam EUROPE OPEN (Nebrandirani LG original Firmaware, testiran na mom mobitelu, sve radi ispravno, i stavite ga na desktop da nije duboko zakopan u stotinu poddirektorija)
http://csmg.lgmobile.com:9002/swdata/WEBSW/GT540/ANEUBK/V20a_00/V20A_00.kdz

4. Raspakirajte KDZ Updater i pokrenite msxml.exe iz raspakirane mape:
Posted Image

5. Na telefonu napravite sljedeće -> Postavke--> Aplikacije --> Razvoj --> Stavite kvačicu na USB Debugging

6. Provjerite Sljedeće --> Postavke-->SD Kartica i Memorija Telefona--> Samo Vanjska memorija (NE SMIJE BITI KVAČICE, Maknite ako je)


------- zatvorite sve što vam ne treba na računalu..Winamp, Msn, i slične pizdarije--------


7. Spojite Telefon USB Kabelom (Bilo bi bolje na stražnje USB utore, prednji su često u banani)

---------------------NADOPUNA---------------------
često se razni problemi kod updatea rješe sljedećim postupkom

u device manageru, desni klik na LG Android Modem i DISABLE...
Posted Image

-------------------------------------------------------------------------

8. Pokrenite KDZ Updater (OBAVEZNO desni klik i RUN AS ADMINISTRATOR)

Odaberite sljedeće:

Posted Image
  • Odaberite: type 3GQCT
  • Odaberite putanju do ROM filea (Europa Open koji ste skinuli, ime je: V20A_00.kdz
  • Pokrenite Flashanje Uređaja i čekajte, telefon će se ponovno pokrenuti, bit će plavi ekran i pisati emergency NE DIRAJTE NIŠTA.... KAda se update završi, telefon će se opet rebootati i pokrenuti te zatražiti pin..U tom trenutku update je gotov.

    Čestitam Imate Android 2.1!!!

Edited by SrkeeOSK, 08 January 2011 - 02:56 PM.

  • 1

#2
Djolle

Djolle

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Devices:LG GT540 Optimus
Bravo majstore!

Odlicno izvedeno i napisano... Mozes li mi samo reci da li u euro open romu ima srski i madjarski za prikaz i za kucanje teksta?

HVALA.

p.s.-VELIKI pozdrav iz Srbije, Subotica :)

Edited by Djolle, 07 November 2010 - 10:15 AM.

  • 0

#3
Iodak

Iodak

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:LG GT540

Bravo majstore!

Odlicno izvedeno i napisano... Mozes li mi samo reci da li u euro open romu ima srski i madjarski za prikaz i za kucanje teksta?

HVALA.

p.s.-VELIKI pozdrav iz Srbije, Subotica :)



Ima

  • 0

#4
gorantz

gorantz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:LG 540
hvala, probam i ja to kad budem imao vremena :))
inace sam prije nekoliko dana nabacio verziju baltik 2.1 i sad gledam ovu tacku pod brojem 8 ja nisam bio odabrao type 3GQCT vec sam ostavio ono prvo ponudjeno, valjda nisam nesto mnogo zeznuo :)

p.s.
moj savjet ovo govorim iz licnog iskustva, kada budete spajali racunar sa mobitelom ukljucite usb u onaj utor iza racunara jer se manje koristi od ovih naprijed (bar ja ga manje ili skoro nikako ne koristim). Ovo govorim iz razloga sto sam imao problem prilikom upgrade-a na 2.1 , upola apgrejda mi zastopao mobitel, sad da li je to u pitanju bilo ili nesto drugo ne znam :(

  • 0

#5
gigimon

gigimon

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:lg gt540
dobar tutorial, ima i lakših al nema veze


treba napraviti i hard reset kad sve bude gotovo

press both Volume up + HOME + SEARCH buttons for 5 secs.

Edited by gigimon, 08 November 2010 - 09:31 PM.

  • 0

#6
Djolle

Djolle

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Devices:LG GT540 Optimus
Ljudi, imam problem...

Fleshovao sam Europe Open 2.1 na moj Optimus. Sve je proteklo fantasticno (uz pomoc ovog tutorijala :P ). Ja inace koristim samo 2g zbog baterije i bla, bla... ali sada posle 10-ak dana sam pokusao da ukljucim 3g i jednostavno nece da se spoji na mog operatera?!?!? Pre Optimusa sam imao HTC Tattoo koji je normalno radio sa ovom sim karticom...

Znaci ne mogu da se nakacim na moju mrezu ako izaberem da je WCDMA, ako neko ima neku ideju bilo bi lepo da je predlozi.

Hvala unapred.

p.s.-Inace, sve ostalo na telefonu savrseno radi. :D

p.s.s.-E da, 3g nisam probao kad je bio pod 1.6 verzijom androida.

Edited by Djolle, 25 November 2010 - 04:46 PM.

  • 0

#7
boban10

boban10

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Hvala za tutorial. :P > thanks for tutorial. :D

  • 0

#8
nikicamisic

nikicamisic

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:LG GT540
Imam problema, ovako
Napravio sam ovaj gore postupak i sve 5, mob odlicno radi
Sad hocu root-at i napravit da mi se sve instalira na sd...
Ne znam jel dobro radim
Umetnem micro sd(8GB) u laptop, napravim dvije particije, prva od cca 500mb u Ext2 format i oznacim da je Primary
Ostatak kartice kreiram u fat32
Nakon toga stavljam karticu u mob i oznacim USB Tethering i onda spajam usb na mob.
Pokrenem root i rootam uspjesno mobitel...
E sad sta moram dalje napravit da mi se instalira APPTOSD????
Dali opet moram unrootat ili???

Hvala

  • 0

#9
kaiserex

kaiserex

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
  • Gender:Male
  • Location:Croatia
  • Devices:LG GT540
  • Twitter:@kaiserex

Ljudi, imam problem...

Fleshovao sam Europe Open 2.1 na moj Optimus. Sve je proteklo fantasticno (uz pomoc ovog tutorijala :P ). Ja inace koristim samo 2g zbog baterije i bla, bla... ali sada posle 10-ak dana sam pokusao da ukljucim 3g i jednostavno nece da se spoji na mog operatera?!?!? Pre Optimusa sam imao HTC Tattoo koji je normalno radio sa ovom sim karticom...

Znaci ne mogu da se nakacim na moju mrezu ako izaberem da je WCDMA, ako neko ima neku ideju bilo bi lepo da je predlozi.

Hvala unapred.

p.s.-Inace, sve ostalo na telefonu savrseno radi. :D

p.s.s.-E da, 3g nisam probao kad je bio pod 1.6 verzijom androida.

Flashanjem si izgubio APN postavke od operator, potrebno ih je rucno unjeti ili da ti operater posalje postavke preko SMSa. Naime kad sam ja prelazio na 2.1 Baltic ROM rucno sam unjeo postavke za Tele2 mrezu, a iste sam pronaso na njihovim web str. Postavke se nalaze pod Settings-Wireless & network settings-Mobile network settings-Access Point Names-New APN. Potrebno je unjeti postavke za MMS i WAP. Eto. Thy na tutorialu.

  • 0

#10
kaiserex

kaiserex

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
  • Gender:Male
  • Location:Croatia
  • Devices:LG GT540
  • Twitter:@kaiserex

Imam problema, ovako
Napravio sam ovaj gore postupak i sve 5, mob odlicno radi
Sad hocu root-at i napravit da mi se sve instalira na sd...
Ne znam jel dobro radim
Umetnem micro sd(8GB) u laptop, napravim dvije particije, prva od cca 500mb u Ext2 format i oznacim da je Primary
Ostatak kartice kreiram u fat32
Nakon toga stavljam karticu u mob i oznacim USB Tethering i onda spajam usb na mob.
Pokrenem root i rootam uspjesno mobitel...
E sad sta moram dalje napravit da mi se instalira APPTOSD????
Dali opet moram unrootat ili???

Hvala

Za Apps2SD uz kreiranje dvije pravilne i potrebne partice takodjer je potrebno pokrenuti ili skriptu preko ADBa ili pokrenuti automatsku instalaciju Apps2SD koju mozes pronaci na ovim forumima ako malo se potrudis i pronjuskas ;-)

http://android.modaco.com/content/lg-gt540-optimus-gt540-modaco-com/321895/faq-gt540-reference-thread/

Edited by kaiserex, 27 November 2010 - 04:02 PM.

  • 0

#11
SrkeeOSK

SrkeeOSK

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Devices:GT540 Optimus
eto, dok ja dođoh sve si saznao.

:P

znači APN nazoveš službu za korisnike i oni ti pošalju konfiguracijski SMS da se ne moras sam zezat.

Za app2ssd ti je isto decko vec dao link na topic, naime, i njega treba instalirati :D

  • 0

#12
Djolle

Djolle

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Devices:LG GT540 Optimus
E pa momci nije tako... postavke za APN za moju mrezu (VIP Srbija) se nalaze vec u EuropeanOpen ROM-u. A i za svaki slucaj sam ih uporedio sa postavkama koje sam dobio do operatera... iste su.

Sa druge strane, nije problem u internet konekciji vec 3G mrezi kad je selektuje kao automatic onda mi ispise emergency call only i x na jacini signala, a ako izaberem rucno operatera onda mi napise da moj sim ne podrzava. Moja Sim kartica podrzava 3G mrezu jer je na prethodnom telefonu (HTC Tattoo) na istoj mrezi na istoj lokaciji radio - WCDMA!

Pojma nemam sta da radim... Help! :P

Edited by Djolle, 27 November 2010 - 11:23 PM.

  • 0

#13
nikicamisic

nikicamisic

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:LG GT540
Ok, ali imam jos neki problem, kad stavim micro sd u mobitel i spojim usb prebacivanje, na kompu mi samo ponudi format kartice?????
Jel to neka greska ili????

  • 0

#14
SrkeeOSK

SrkeeOSK

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Devices:GT540 Optimus
@Djolle

E to e vec druga stavr, jesi li probao napraviti full reset na tvorničke postavke nakog updateanja na 2.1?
odradi i to, jako je pametno odmah nakom upgradea ukoliko ne radi sve kako treba..

LG Optimus full reset

Press both Volume up + HOME + SEARCH buttons for 5 secs.


@nikicamisic
je li prethodno formatirana ili potpuno nova kartica? ako je nova, formatiraj ju :P
ako nije, jel ju telefon očitava dobro?

  • 0

#15
Djolle

Djolle

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Devices:LG GT540 Optimus
@SrkeeOSK

Jesam, odmah nakon updatea isao full reset - nijedan drugi problem nemam sa telefonom... cak sam probao i sa vise razlicitih rom-ova (baltic, cis)

Mada, sinoc mi je pala jedna luda stvar na pamet - mozda Optimus ima malo slabiji primopredajnik od Tattoo-a i u kombinaciji sa slabim 3G signalom moje mreze dobijem ovaj trenutni rezultat. Ostavicu za sada ovako, za 10-ak dana idem u Beograd (sada sam u Subotici) gde bi navodno trebalo da ima jak 3G signal pa cu proveriti. Naravno, rezultat cu vam javiti.

Hvala na podrsci. :P

  • 0

#16
kaiserex

kaiserex

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
  • Gender:Male
  • Location:Croatia
  • Devices:LG GT540
  • Twitter:@kaiserex

E pa momci nije tako... postavke za APN za moju mrezu (VIP Srbija) se nalaze vec u EuropeanOpen ROM-u. A i za svaki slucaj sam ih uporedio sa postavkama koje sam dobio do operatera... iste su.

Sa druge strane, nije problem u internet konekciji vec 3G mrezi kad je selektuje kao automatic onda mi ispise emergency call only i x na jacini signala, a ako izaberem rucno operatera onda mi napise da moj sim ne podrzava. Moja Sim kartica podrzava 3G mrezu jer je na prethodnom telefonu (HTC Tattoo) na istoj mrezi na istoj lokaciji radio - WCDMA!

Pojma nemam sta da radim... Help! :P

Tako je Open Europe ima postavke za operatere, jucer sam flashal na OE ROM i potvrdjujem da su postavke podesene "out of the box". I ja sam imal problema do prije koji dan na Baltic ROMu sa "emergency call only" i "x" na jacani signala, al to moze da je bilo operatora, jer i cura na Tele2 mrezi je imal probleme sa prijemom signala. Sad sve radi besprijekorno.

  • 0

#17
Djolle

Djolle

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Devices:LG GT540 Optimus
Hmmm...

Mali [update] vezano za moju problematiku:

Upravo sam probao sim karticu drugog operatera i 3G radi!!! Znaci, moja pretpostavka je bila tacna - nemam signal u Subotici na VIP-u. :P

Hvala svima koji su se trudili oko pomoci.

p.s.- Ovo znaci da nemam nikakav problem sa telefonom i sa euroopen 2.1 rom-om. Yay! :D

Edited by Djolle, 28 November 2010 - 11:47 AM.

  • 0

#18
nikicamisic

nikicamisic

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:LG GT540
Karticu sam formatirao po onom postupku u pdf-u sto je objasnjeno.

Ne znam u koji format da formatiram drugi dio katice, ja sam u FAT i opet mi komp javi jedino format....

  • 0

#19
IvanDV

IvanDV

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Devices:LG Optimus

Thanks to everyone here, i took parts from a lots of tutorials and added some graphic so it's a little bit simplier for not so tech-savy users
UPOZORENJE! SVE RADITE NA SVOJU ODGOVORNOST, POSTUPAK JE RELATIVNO JEDNOSTAVAN ALI TO NE ZNAČI DA NE MOŽE NESTATI STRUJE U POLA PROCESA ILI DA VAM MLAĐI BRAT NEĆE ISKLJUČITI UPDATER DA IGRA GTA!!!

Pripremne Radnje:

1: Instalirajte USB Drivere (Ukoliko ste instalirali LG Suite za Optimus, S njime će doći i USB Driveri preskočite ovaj korak)

http://rapidshare.com/files/428813389/LGAndroidDriver.rar

2. Skinite KDZ Updater (ovo je engleska verzija)
https://rapidshare.com/files/428811930/KDZ_FW_UPD_EN.rar

3. Skinite potreban ROM File, preporučam EUROPE OPEN (Nebrandirani LG original Firmaware, testiran na mom mobitelu, sve radi ispravno, i stavite ga na desktop da nije duboko zakopan u stotinu poddirektorija)
http://csmg.lgmobile.com:9002/swdata/WEBSW/GT540/ANEUBK/V20a_00/V20A_00.kdz

4. Raspakirajte KDZ Updater i pokrenite msxml.exe iz raspakirane mape:
Posted Image

5. Na telefonu napravite sljedeće -> Postavke--> Aplikacije --> Razvoj --> Stavite kvačicu na USB Debugging

6. Provjerite Sljedeće --> Postavke-->SD Kartica i Memorija Telefona--> Samo Vanjska memorija (NE SMIJE BITI KVAČICE, Maknite ako je)
------- zatvorite sve što vam ne treba na računalu..Winamp, Msn, i slične pizdarije--------
7. Spojite Telefon USB Kabelom (Bilo bi bolje na stražnje USB utore, prednji su često u banani)

8. Pokrenite KDZ Updater (OBAVEZNO desni klik i RUN AS ADMINISTRATOR)

Odaberite sljedeće:

Posted Image
  • Odaberite: type 3GQCT
  • Odaberite putanju do ROM filea (Europa Open koji ste skinuli, ime je: V20A_00.kdz
  • Pokrenite Flashanje Uređaja i čekajte, telefon će se ponovno pokrenuti, bit će plavi ekran i pisati emergency NE DIRAJTE NIŠTA.... KAda se update završi, telefon će se opet rebootati i pokrenuti te zatražiti pin..U tom trenutku update je gotov.

    Čestitam Imate Android 2.1!!!




Hello,

evo ja sam sve radio po tutorialu, ali jednostavno mi izbaci 15ak sekundi nakon što uključi EMERGENCY MODE slijedeće: UPGRADE ERROR: WParam: 100 i LParam: 1010

  • 0

#20
gigimon

gigimon

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:lg gt540
e kolega, jedna molba. jel bi mogao napisati kakav tutorial za cyanogen? mislim ima ga već i nije problem nego nešto bi probao pa da vidiš jel se može šta napraviti. sad imam euro+fast 2.1 i htio bi si staviti clockwork da recovery bude cyanogen, mislim neznam što je što. da 2.1 ostane, da se ne dira a 2.2 kad hoću upalim ga, nešto slično kao dual boot na windozerima ;)

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users