Jump to content


Photo

Slovensko Ceska diskusia

- - - - -

  • Please log in to reply
130 replies to this topic

#81
summer1999

summer1999

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:B7610
  • Twitter:@jkf
Ahoj bando.. B) Najde se nějaká dobrá duše, která by mi pomohla s aktualizací ROMky? :D Už to tu zkouším pomalu dvě hoďky a nic se neděje.. :) Je možné, že něco dělám špatně, či tak, tudíž, najde se někdo, kdo by mi sem napsal návod co a jak? ;) (Pokud budou následují informace užitečné, tak: Na PC mám Windows 7 - 64bit, Verze WM: 6.1 Professional CE OS 5.2.21006 (sestavení 21006.1.5.74), PDA: B7610XXIG5, CSC: B7610O2CIH1, Telefon: B7610BWIG5) Předem děkuji komukoliv za jakoukoliv pomoc! ;)

  • 0

#82
womacka

womacka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
  • Devices:OmniaPRO
Všem co by měli zájem vyzkoušet moji romku, tak vydržte do dnešního večera a nebo do zítra a já vám ji někam nahraji.
Ovšem zatím kvůli ní nebudu zakládat vlastní vlákno, hodím vám link sem.
Díky za zájem.

EDIT:
Pro summer1999:
Taky mám problém,že pod Win7 mi flashování nefunguje. Nevím co dělám blbě,ale prostě se mi nedaří úspěšně použít ovladače pro XP. Tak jsem to vyřešil tak, že buď flashuji z notebooku s Win XP a nebo přes VMWare Workstation, kde si virtuálně nainstaluju Win XP.

Edited by womacka, 26 June 2011 - 04:23 PM.

  • 0

#83
womacka

womacka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
  • Devices:OmniaPRO
Takže pro všechny co chtějí vyzkoušet moji rom:

Jedná se o WM6.5 build 21916

Je odstraněno všechno od Samsungu kromě: Detekce Imei, Dialer, pohyb. senzoru a fotoaparátu
Z WM je odstraněno: Widgety, hry, Skiny, Market, Skybox, RemoteDesktop a hlavně Lock Screen.
Přidáno je: HTCSensorSDK, AutoClosePatch nastavený na asi 15MB

Volná RAM po startu je asi 96MB
Volná Paměť telefonu je asi 360MB

Na Today jsou pouze WM hodiny a CPhone.
Aby se zamezilo chybám při instalaci některých programů, je místo českých názvů Paměťová karta a Moje úložiště použito jejich anglické označení Storage Card a My Storage. Bohužel u Start Up (Po spuštění) se mi název změnit nepodařilo.

Některé odebrané aplikace od Samsungu jsou v archivu ve složce Aplikace, v tom případě je stačí zkopírovat do zařízení (používám My Storage) a zpustit.
Pouze u PhotoAlba musíte ještě před spuštěním aplikovat PhotoAlbum.reg. Aplikace, které ve složce nejsou nemám. Můžete vyzkoušet nainstalovat ty z Daskalosovy MegaLite, ale nezaručuji funkčnost.

Známé problémy:

1) Pokud vám někdo volal a vy máte bublinku na today obrazovce a stisknete Zobrazit, nic se nestane. Musíte buď jít přes Dialer a nebo zkopírovat obsah složky /Aplikace/CallLog do /Windows
2) Jelikož kuchyně nepodporuje češtinu, je potřeba přesunout soubor /Windows/Start Up/AutoClosePatchStartup.lnk do /Windows/Po Spuštění

Před flashováním romky si prosím přečtěte soubor Navod_update1.txt v archivu. Jen místo O2 si dosaďte vašeho operátora.

Doufám,že se vám moje rom bude líbit a případné postřehy a připomínky mi piště buď tady na Modacu a nebo na mail: [email protected]
Doufám,že jsem na nic nezapomněl.
Ještě poprosím o žádné posílání romky dál, pokud potřebujete, použíjte odkaz na tento příspěvek.

Hezkou zábavu :)

STÁHNOUT ROM

  • 0

#84
LSima

LSima

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:-
  • Twitter:@-
Dobrý den, nehodil by mi nekdo odkaz na stránky kde je flashování ROMky popsano v češtině???
Dělal jsem to podle anglického ale nejka mi to nefunguje, takze soudim ze sem neco spatne pochopil.
Mám Omnii B7610, děkuju.

  • 0

#85
womacka

womacka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
  • Devices:OmniaPRO
nevím jestli jsi to ty,ale psal jsi na foru smartmanie,kde je navod česky. Jestli nevíš který z těch souborů flashovat, tak v tom archivu jsou: .bin .csc .eb0 .mst
Nejbezpečnější je flashovat pouze .mst. Pokud používáš Octans mini,tak stejně ostatní části ( .bin .eb0 ) nemůžeš flashovat. No a pokud flashuješ s Octans Downloaderem, tak tam je vetší ryziko, že stiskneš něco špatnýho a rozbiješ si telefon. Soubory .nb0 jsou pouze jednojazyčné romky. A při flashování musíš vybrat buď nb0 nebo mst, nesmíš vybrat oba současně.
Pokud máš ještě nějaký dotaz,tak klidně napiš, snad ti pomůžu.

  • 0

#86
Vreckam

Vreckam

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Devices:Omnia Pro
Super rom pane Womáčka, velmi chválím, jen nějaký dotázek:
1.) na úvodní obrazovce mám vpravo i vlevo dole kontakty. Nešlo by jedny kontakty nahradit třeba call logem?
2.) lze nějak dostat zpátky klasický samsung lock screen?
3.) je možná nějaká nástvba na úvodní obrazovku? nějaké zkušenosti a doporučení? nějaké sense, nebo něco, kde se dají nastavit "zástupce" programů, aby šly spustit jedním klikem?!?!

Díky za případné odpovědi

  • 0

#87
Frnata

Frnata

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:B7610
Zdravim jedu na daskalosove 23151 a su celkem spokojene inak jak bude cvila as zkusim tu womacka rom jop s flasovanim doporucuju dat kabel do usb v zadu v kompu a nainstalovat ty ovladace(ted nwim ktere ale je odkaz treba na smartmanii jak flashovat s W7 64b ) jak date kabel do inaci zdirky tak je to v haji nefakci nic. Inak jak je to s tim Thunderem a vydrzi baterie.
Zatim sem prosel asi jen 3 ruzne daskalosovy flesky jak je na tom Thunder sou nake novejsi(bo sem tam se mi stane ze foun zamknu a nejde odemknout, kdyz mi nekdo posle sms(musim mekky reset->smazana sms -a nezjistim kdo mi co psal..)

  • 0

#88
Petererj

Petererj

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Mě se to taky stávalo, že nešel znovu probudit. Na WM 6.1 se to nestává. Někde sem četl, že je to tím, že se v WM 6.5 používá něco z WM 6.1 - když se flashuje, tak se třeba fleshne jen ten nb0 soubor a ostatní se nechaj a jak jsou to rozdílné verze, tak to blbne. Zrovna sem to teď taky řešil. Na 6.1 když si telefon uspím se spuštěnou Operou, tak ho i pak probudím. Ale na hodně 6.5 romek se mi to často už nepodaří. A nejen takhle s Operou. Zkoušel sem nějaké novější CSC flashnout, ale zatím pořád zkouším.

  • 0

#89
womacka

womacka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
  • Devices:OmniaPRO

Super rom pane Womáčka, velmi chválím, jen nějaký dotázek:
1.) na úvodní obrazovce mám vpravo i vlevo dole kontakty. Nešlo by jedny kontakty nahradit třeba call logem?
2.) lze nějak dostat zpátky klasický samsung lock screen?
3.) je možná nějaká nástvba na úvodní obrazovku? nějaké zkušenosti a doporučení? nějaké sense, nebo něco, kde se dají nastavit "zástupce" programů, aby šly spustit jedním klikem?!?!

Díky za případné odpovědi


Děkuji za hodnocení.
A teď k jednotlivým otázkám:

1) Tohle jde změnit přes registry: HKLM\Software\Microsoft\CHome a zde nastavit hodnotu SK2URL a SK2TEXT pro jednotlivé položky na Today obrazovce (Po flashnutí je zde jen CClock a CPhone pokud se nepletu)
2) Asi jde, ale nevím které soubory jsou k tomu potřeba. Možná by mohlo fungovat nainstalovat Samsung Lock Screen z některé Daskolosovy Mega-lite romky, jinak nemohu sloužit.
3) Nástavba určitě možná je, ale pro sence je asi lepší najít nějakou romku přímo se Sence. Jinak já používám na rychlé zpuštění jednotlivé pravé SW klávesy u jednotlivých položek na Today a nebo třeba Clauncher nebo něco podobného.

  • 0

#90
Vreckam

Vreckam

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Devices:Omnia Pro
Ještě jednou chválím :) .... opravdu rychlé stabilní, nežravé k baterce. Jinak jsem zkusil nahodit na tu rom sense ( http://www.modaco.co...rking-rss-feed/ ) a jede to luxusně. Rychlá, zatím vše funkční (vč počasí). Jen nepoužívám rss klienta, tak nevím jestli je funkční. Co na mobilu jede a funguje a používám je docela hodně telefonování (1-2hod denně) a bez problémů (ring delay v pohodě), sms, dva mail účty, vpn (ncp klient + vnc) a co jsem tak zběžně zkusil je navigator free + google maps vč gps a jede to :). Na zámek jsem dal s2u2 a jede taky velmi svižně. Facebook + opera jede taky a svižně. Zatím žádné zatuhnutí, nějaká extra velká prodleva se taky neobjevila, tak můžu doporučit. Jen co mi opravdu vadí je nastavení zvuku u budíku, na to jsem nepřišel a lámal jsem si s tím hlavu nějakou chvíli a zatím to vzdávám. Netuším kam dodat mp3, abych je našel mezi vyzváněním budíku (sms, mail, zvonění jde změnit), ale to je maličkost. Zatím jsem tuto kombinaci testoval od rána a vše funkční, případné problémy postnu.

  • 0

#91
womacka

womacka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
  • Devices:OmniaPRO
Taktéž díky za kladné hodnocení.
Já ji taky používám celou dobu a zatím jsem neměl žádný vážný problém. Používám standartní WM6.5 Today s doinstalovanými panely, operu, Igo, Garmin, Resco Explorer, ICQ, S2U2 a spoustu dalších blbostí a zatím paráda.
Teď jsem zkoušel to zvonění pro Připomenutí (budík ve WM6.5) a normálně mi jdou měnit melodie, ale musím je ve formátu mp3 nahrát do složky Windows a pak přes Start->Nastavení->Zvuky a upozornění->záložka Upozornění->Událost: Připomenutí->vyberu mp3 a je to. Tak to schválně zkus a dej vědět.

  • 0

#92
Vreckam

Vreckam

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Devices:Omnia Pro
Budík vyřešen, stačí jen vybrat ten sense budík a tam jsou mp3 k dispozici všechny, nejít přes nastavení-zvuky. Jinak třetí den jede, asi rekord se sense :). Objevilo se párkrát zpomalení úvodní obrazovky, ale to byla náhoda, že jsem se trefil vždy do času, kdy se aktualizuje počasí, to ten telefon nějak nedává a zpomalí se na cca 5sec, ale poté zase vše jede normálně (no je to sense a není jako na htc zařízeních, ale mě to vyhovuje). Zatím na jiný problém jsem nepřišel.

  • 0

#93
Vreckam

Vreckam

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Devices:Omnia Pro
Hele, womacko, lze nějak dodat do rom sdílení internet přes USB? :)

  • 0

#94
matof

matof

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:HTC TyTN II

Hele, womacko, lze nějak dodat do rom sdílení internet přes USB? :)


Stáhni si program: http://www.wmwifirouter.com/

  • 0

#95
matof

matof

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:HTC TyTN II
Romka je super, opravdu rychlá a skvělá, jenom se mi často stává, že mobil uzamknu a pak ho nemohu probudit.... nevítě o nějakém fixu? Protože softreset mě nebaví.

Doinstaloval jsem si do ROMky:
-S2P
-S2U2
-SPB SHELL 3,5
-CorePlayer
- atd...

A romka jede v pohodě, až na to zamrznutí.... Nevím zda to nedělá S2U2 jestli se nemá nějak spešl nastavit....

  • 0

#96
Vreckam

Vreckam

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Devices:Omnia Pro
díky, jsem to vyřešil programem PDA net.

Jinak to zatuhávání dělá s2u2. Dělalo mi to taky, musí se nastavit. Vyhraj si s tím v záložce "advanced". On wake up delay mam 500, delay blank screen mam 300 a boot-up delay mam 5s.

  • 0

#97
womacka

womacka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
  • Devices:OmniaPRO
Zdravím všechny, chvíli jsem se sem nedíval a teď koukám, že to tu ještě trochu žije.
Takže začnu odpovídat:

Vreckam: Taky jsem teď nedávno potřeboval sdílení internetu, tak jsem zkoušel vytvořit cab pro tu aplikaci Internet Share od MS, ale ta mi nefunguje. Ale můžeš to zkusit sám:
http://www.edisk.cz/...ar_70.02KB.html
Každopádně jsem rozšířil stávající romku o Sdílení internetu. Stáhnou ji můžeš tady (pouze .nb0):
http://www.edisk.cz/...ar_54.29MB.html

matof: Tak s tím zamrzáváním nevím, to se mi bohužel neděje. Ale je pravda, že S2U2 mám nastavené podobně jako Vreckam. Tak zkus nastavit hodnoty co ti psal a uvidíš.

  • 0

#98
J4cker

J4cker

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Informatics
  • Devices:Samsung Omnia Pro B7610
Udělal jsem jednoduchý prográmek na souhrnou změnu všech potřebných klíčů v registrech pod jedno tlačítko.

Přední kamerka, zrychlení GPS, exclude folders fotogalerie a media player, názvy diskových úložišť

více se dozvíte na adrese

act: 1.0.1
http://solansky.cz/aplikace/index.php?page=detail&app=7

Kdyby to někomu sedělo napište verzi OS, mobil a stav jestli OK.

  • 0

#99
Sokharos

Sokharos

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Location:Uherske Hradiste
  • Devices:B7610
takze pořád jedu na womacka rom, ale nevim co se stalo, ale neco mi neustale žere baterku. nemate nekdo podobnou zkusenost ?

  • 0

#100
Vreckam

Vreckam

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Devices:Omnia Pro
Neběží ti v pozadí internet? Když jsem řádně neukončoval operu, FB klienta, tak mi baterka taky šla rapidně dolů (výdrž půl den max). Nebo mě napadá ještě wifi, ale toho by sis asi všiml.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users