Jump to content


Photo

Downgrading from Froyo OTA

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#21
Qz3m

Qz3m

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Samsung Galaxy S I9070 Advance

I have hboot 1.00
but this cmd line stuff is way beyond me sorry :-(

can anyone give me idiot proof guide to this cmd line prompt stuff, press by press copy and paste style? PLEASE!!

"Have adb in your path, or move the files contained in hack4legend-v5.zip into your sdk/tools directory so your pushes will work properly.

Open a terminal window in your /tools/ directory. Type this at the prompt."

i don't understand!

I have rooted 2 legends that were hboot .43 but that was just clicking bat files etc

So i can connect to pc fine, adb works but this in your path stuff... maybe i'm too old! (at 36!)
thanks in advance.


try this guide, it is very straight forward, with all commands.
http://forum.xda-dev...ad.php?t=894465

  • 0

#22
quincy456

quincy456

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 35 posts

try this guide, it is very straight forward, with all commands.
http://forum.xda-dev...ad.php?t=894465


thank - i found that but this line is probably my problem!

"...you should have root privileges now (showing #). Next thing is backing up misc partition and replacing it with one from hack4legend-v5.zip. Extract this zip somewhere and fire another command promt there. Now you should upload flash_image binary and misc1-2.img:"

fire another (i guess that means cmd again - now two black windows) but what is "fire another command prompt there" all about?

thanks!

after the chmod 755 line it just repeats it but should there not be more feedback?!

where should i save the hack 4 legend file exactly?

thanks!!

  • 0

#23
quincy456

quincy456

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
Ok, i did it - the lack of "feedback" on the cmd is normal it seems.
Thankfully i won't have to do this again for any more phones as i can't quiet remember how i fixed it, altho i did remake the goldcard (which worked fine on two other phones).


thanks for trying Qz3m - much appreciated

  • 0

#24
Qz3m

Qz3m

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Samsung Galaxy S I9070 Advance

Ok, i did it - the lack of "feedback" on the cmd is normal it seems.
Thankfully i won't have to do this again for any more phones as i can't quiet remember how i fixed it, altho i did remake the goldcard (which worked fine on two other phones).
thanks for trying Qz3m - much appreciated


Yes I remeber I had the same doubt because the lack of feedback in cmd, but it worked, so I didn't bother any more:). I'm glad you've succeeded.

Edited by Qz3m, 19 January 2011 - 12:57 PM.

  • 0

#25
justtoplay

justtoplay

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Thanks paul, i successfully downgraded my legend, you're great..;)

  • 0

#26
quincy456

quincy456

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
(forgot to add, thanks to Paul)

  • 0

#27
abrhp

abrhp

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Htc Legend
Hi guys, I need a big help.
I followed the procedure to downgrade the Htc Legend from Froyo, unfortunately while i was in windows's terminal and I typed crackin.bat the terminal replied me c---rw---- 1 1001 2002 90, 0 jul 19 16:19 /dev/mtd/mtd0
I tried to restart my device or to clearing the phone to factory settings but my device now doesnt' get a signal.
Did i brick my device? :lol:
How i can solve this situation?

Thanks in advacnce

Edited by abrhp, 21 January 2011 - 09:56 AM.

  • 0

#28
napoer

napoer

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Greet tutorial~~~Work perfectly for me!! Thanks You

My Legend Hast Updated to Asia 2.2 and come with HBOOT 1.001...I has successful downgrade using 1.31 RUU..

Surprising is when i downgrade to 1.31 there HBOOT still remain at 1.001

Now i become 1.001 with ROOT :P :D :huh:



Hallo brother

Can you tell me...tutorial..step by step..... has successful downgrade your Legend..cause I new on android :P

I hope u can tell it


Tanks

  • 0

#29
raushan

raushan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:HTC LEGEND

Thanks to Paul with this tutorial i´ve solved the HBOOT problem that unable install Froyo rooted for me.
This is a HOW TO that i´ve made for help all people who has this problem.
http://www.androidsi...-el-htc-legend/
In spanish and english.
Enjoy.





the site is in spanish how to get the english version...... plzzz help

  • 0

#30
JoePhanDro

JoePhanDro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:HTC Legend

For some reason it isnt working for me when I enter this in CMD:
Microsoft Windows [versie 6.0.6002]
Copyright © 2006 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden.
C:\Users\Gebruiker>cd c:\AndroidSDK\tools\

c:\AndroidSDK\tools>adb shell
$ su
su
su: permission denied
$ su
su
Tom

What Am I doing wrong? I am not getting any messages on my device:S

Help me please!

Thanks in Advance

Tom

Edit:Yeah! I downgraded and rooted it! Thanks very much Paul! Gl with ur other tuts.


Hi,

i have the same Problem Like Tomm3rd. Can someone help me?
JoePhanDro

  • 0

#31
Pastapvz

Pastapvz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Hi,

i have the same Problem Like Tomm3rd. Can someone help me?
JoePhanDro



I have the same problem too :huh:

Help would be appreciated.

Thx

  • 0

#32
Pastapvz

Pastapvz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Got it, go and check your mobile when you do

$ su

and accept it

  • 0

#33
protum

protum

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Thank You, Paul!
I successfully downgraded my legend to 1.31

To the others, if you have hard 2.2 and soft 3.5, and you can not install visionary r13, try to install r14
from here

  • 0

#34
subhashk

subhashk

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Htc legend
thanks you are really great i had succefully downgraded

  • 0

#35
sadsac

sadsac

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

If (like me) you got flashed the Legend Froyo OTA and now you can't downgrade, you can do the following..

- Follow this guide to the end (the last stage will appear to have failed)
- Temproot with VISIONary r13 (install the downloaded file as per a normal APK)
- Once you are temprooted, connect via 'adb' and do 'su' (to get root) then '/data/local/flash_image misc /data/local/misc1-2.img'

You should then be able to downgrade in the normal way.

You try this at your own risk... I successfully did this on my device, but of course YMMV. :rolleyes:

P


Paul, used the visionary+ method above, many many thanks for the guide



  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users