Jump to content


Photo

18 Nov 2.5.1.2 r2: ClockworkMod recovery for HTC Desire HD

- - - - -

  • Please log in to reply
89 replies to this topic

#41
meilechl

meilechl

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Devices:HTC Desire
What's Eng H-boot and how do I get it?

When I boot into recovery it says:
ACE PVT SHIP S-ON
HBOOT-0.85.0007
MICROP-0438
RADIO-26.03.02.26_M
eMMC-boot

Can I run the CWM?

Edited by meilechl, 18 November 2010 - 10:32 AM.

  • 0

#42
redmongoose

redmongoose

    Regular

  • MoDaCo Gold
  • PipPip
  • 75 posts

What's Eng H-boot and how do I get it?

When I boot into recovery it says:
ACE PVT SHIP S-ON
HBOOT-0.85.0007
MICROP-0438
RADIO-26.03.02.26_M
eMMC-boot

Can I run the CWM?


No you need S-OFF

From Post #12

heres the site where i installed eng hboot from

http://forum.xda-dev...ad.php?t=835746

read the instructions carefully b4 doing anything..


Edited by redmongoose, 18 November 2010 - 10:44 AM.

  • 0

#43
plopingo

plopingo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:HTC Desire

please read
http://android.modac...one-click-root/


Done ! I have Successfully installed the ClockworkMod

TY B)

  • 0

#44
beaverHausen

beaverHausen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts

No you need S-OFF

From Post #12


Doesn't having ROOT imply S-OFF?

I have SU via VISIONary v12 and can run titanium backup and Clockwork ROM Manager...do I still need ENG HBOOT?

Ever so slightly confused but not wanting an expensive paperweight B)

Edited by beaverHausen, 18 November 2010 - 12:36 PM.

  • 0

#45
Pay87

Pay87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:Desire, Magic
  • Twitter:@jpameli

Have you put the vendor tree on github?
I make the psfMod editions of clockwork (the ones with psfreedom added)
Full source for needed changes is on github.com/klutsh, so feel free to add it to your recovery, I will be posting a full guide very soon of what exactly needs editing.


Yes Paul please check that source :)
Would be so great to see the PSFreedom code by Klutsh in your image. B)

  • 0

#46
klutsh

klutsh

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 406 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HTC Sensation
  • Twitter:@vorbeth
@paul,
If you feel like being adventurous you can see what I did to get a PSFreedom enabled recovery image going on a Desire here: http://www.klutsh.co...o-build-psfmod/

Best of luck.

  • 0
HTC Sensation
ROM: Various.

#47
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,175 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
The reason the 'adb shell mount /sdcard' etc. mounts aren't working is because the /etc/fstab isn't being generated correctly.

Investigating...

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#48
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,175 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Changelog

18/Nov 2.5.2.1 r2
  • Updated to fix mounting /sdcard and /sd-ext via shell

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#49
yfaykya

yfaykya

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Location:Galway, Ireland
  • Devices:HTC Desire HD
I am using linux and adb devices works fine when the phone is booted but as soon as I reboot to bootloader adb devices shows no devices. Any ideas?

  • 0

#50
meilechl

meilechl

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Devices:HTC Desire
Someone help me please, what exactly is ENG HBOOT?

  • 0

#51
Silas Hack

Silas Hack

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:HTC Desire HD

I'm pleased to present my ClockworkMod recovery for the HTC Desire HD (aka HTC Ace / HTC Spade). This recovery has been built and setup by me and is in no way endorsed buy Koush, so please don't ask him for support! :) I am still testing this recovery, so caution is advised and you use it at your own risk!


[*]From a command prompt (at the directory containing these new files!) run 'fastboot-windows flash recovery recovery-clockwork-2.5.1.2-ace-modaco-r2.img' (subsituting 'fastboot-mac' or 'sudo fastboot-linux' as required)

** On my device I have to select fastboot from the menu options and press the power button to action, otherwise it sits at waiting for device, not sure if this is just me? **


[*]When this finishes, from the command prompt run 'fastboot-windows reboot' (again substituting 'fastboot-mac' or 'sudo fastboot-linux' as required)
[*]Done!
[/list]B)

The changelog is in the next post.

P




Sorry if this seems pedantic, but I am new to the android scene, plenty of years on modding other mobiles inc WM6.5 etc and as this stuff is so new I just want to triple check the actions and avoid an expensive brick :)

  • 0

#52
plopingo

plopingo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:HTC Desire

Doesn't having ROOT imply S-OFF?

I have SU via VISIONary v12 and can run titanium backup and Clockwork ROM Manager...do I still need ENG HBOOT?

Ever so slightly confused but not wanting an expensive paperweight B)


you need ENG HBOOT if you flash ClockworkModRecovery r2 by paul

Edited by plopingo, 19 November 2010 - 11:36 AM.

  • 0

#53
djelli

djelli

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
worx like a charme - did a Nand Backup -
Great work, Paul!!!

but right I was starting to write these lines I got a BSOD with my windows7 machine!
Lucky One that it was not 1 minute before !!! Pew !!! B)

  • 0

#54
Pay87

Pay87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:Desire, Magic
  • Twitter:@jpameli

@paul,
If you feel like being adventurous you can see what I did to get a PSFreedom enabled recovery image going on a Desire here: http://www.klutsh.co...o-build-psfmod/

Best of luck.


This would be sooo great! B)
I also would test it..

  • 0

#55
mortazavi

mortazavi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:HTC Desire

Changelog

18/Nov 2.5.2.1 r2

  • Updated to fix mounting /sdcard and /sd-ext via shell


Can I update ClockworkMod recovery r1 to r2? and install r2 while my device has r1?

  • 0

#56
Pay87

Pay87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:Desire, Magic
  • Twitter:@jpameli
@Paul is it possible to release the vendor tree of the recovery?
I talked to Klutsh and he would build us a PS3Freedom version :-)

  • 0

#57
eisteh

eisteh

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • Devices:HTC Hero

Can I update ClockworkMod recovery r1 to r2? and install r2 while my device has r1?

Yes you can.

  • 0

#58
mamoulian

mamoulian

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 103 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich UK
  • Devices:Note2, EeePad, Revue
  • Twitter:@moley666

Isn't it possible to use dd command below when Android is booted up once we insmod "wpthis" module, without S-OFF?

dd if=/sdcard/recovery-clockwork-2.5.1.2-ace-modaco-r1.img of=/dev/block/mmcblk0p21


Yeah, that would work too! B)

P


(I am assuming that Paul's 'yes' was for Eddie1506's question :-)

So, without S-OFF HBOOT installed but with 'wpthis' inserted, does 'dd' work but 'fastboot' not?

  • 0

#59
Valentinik

Valentinik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
I managed to flash 2.5.1.2 r1 successfully, but i tried upgrading to r2 and terminal (OSX) just stalls at "sending 'recovery' (4242 KB)" with r1 it seems to flash instantly, but r2 doesn't really do anything.

How long should it take to flash r2.Is there anything different i need to try?

Thanks
Mike

  • 0

#60
Valentinik

Valentinik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

I managed to flash 2.5.1.2 r1 successfully, but i tried upgrading to r2 and terminal (OSX) just stalls at "sending 'recovery' (4242 KB)" with r1 it seems to flash instantly, but r2 doesn't really do anything.

How long should it take to flash r2.Is there anything different i need to try?

Thanks
Mike



Nevermind, tried it a 3rd time and it worked straight away.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users