Jump to content


Photo

03/Mar Gr26 - MoDaCo Custom ROM for Nexus One with Online Kitchen (2.3.3 / GRI54)

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
248 replies to this topic

#101
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,174 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien

I've baked, downloaded, and flashed a few times today. In all cases the Titanium Backup application is not appearing for me. I suppose that I could just download it from the Marketplace but I *DID* check the box to include it in the ROM. Any ideas?

Fixed! :huh:

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#102
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,174 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien

It's on all releases now (I think), I definitely saw it over on the Nexus S forums. Great work btw Paul, running smooth here, tb wake and it's perfect :huh:

People don't release I dev for lots of different devices and assume I will always go on releasing for a particular phone, which sadly isn't feasible. The disclaimer will be on EVERY rom post going forward, so the N1 isn't being singled out!

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#103
jsl.com

jsl.com

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Devices:NexusOne

Fixed! :huh:

P


Thank you! It works fine now.

Jeff

  • 0

#104
BTJ

BTJ

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 79 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Google Nexus 4
I have a problem... When I restore my apps using TB, the apps get installed but the data for the app is not... Is this a known problem or?

Otherwise it looks great... :huh:

Edit: I am coming from PhoenROM 1.5Beta and if I install PhoenROM again, the restore works as it should... Are there any reasons that a backup taken with TB in PhoenROM can't be restored in Modaco ROM?
Edit2: I can see that the database is installed under /data/data/package-name/database/dbname but when i start the app, the app just creates a new database instead of the one that is already there... Any suggesions?


Regards,

BTJ

Edited by BTJ, 02 March 2011 - 11:51 PM.

  • 0

#105
nDrg

nDrg

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:Google Nexus One
  • Twitter:@nDrg

People don't release I dev for lots of different devices and assume I will always go on releasing for a particular phone, which sadly isn't feasible. The disclaimer will be on EVERY rom post going forward, so the N1 isn't being singled out!

P


Yup totally understandable, I figured that's the approach you were taking. I'm just gonna enjoy MCR for the N1 while it's available :huh:

  • 0

#106
jsl.com

jsl.com

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Devices:NexusOne
OK everything is looking pretty good on my Gingerbread Nexus One now. I have one remaining issue with the dropbear ssh server. It appears to be active because the password shows in "About Phone" but all attempts to connect are refused. Is the port still 2222?

nmap -v -p1-65535 <my phone>

Starting Nmap 5.00 ( http://nmap.org ) at 2011-03-02 15:55 PST
NSE: Loaded 0 scripts for scanning.
Initiating Ping Scan at 15:55
Scanning 192.168.2.100 [2 ports]
Completed Ping Scan at 15:55, 0.34s elapsed (1 total hosts)
Initiating Parallel DNS resolution of 1 host. at 15:55
Completed Parallel DNS resolution of 1 host. at 15:55, 0.02s elapsed
Initiating Connect Scan at 15:55
Scanning <my phone> (192.168.2.100) [65535 ports]
Increasing send delay for 192.168.2.100 from 0 to 5 due to max_successful_tryno increase to 4
Connect Scan Timing: About 13.60% done; ETC: 15:59 (0:03:17 remaining)
Connect Scan Timing: About 21.15% done; ETC: 16:00 (0:03:47 remaining)
Connect Scan Timing: About 30.25% done; ETC: 16:00 (0:03:30 remaining)
Connect Scan Timing: About 39.35% done; ETC: 16:00 (0:03:07 remaining)
Connect Scan Timing: About 48.45% done; ETC: 16:00 (0:02:41 remaining)
Connect Scan Timing: About 67.24% done; ETC: 16:03 (0:02:33 remaining)
Connect Scan Timing: About 76.03% done; ETC: 16:03 (0:01:48 remaining)
Connect Scan Timing: About 85.13% done; ETC: 16:03 (0:01:05 remaining)
Completed Connect Scan at 16:02, 422.29s elapsed (65535 total ports)
Host <my phone> (192.168.2.100) is up (0.0012s latency).
All 65535 scanned ports on <my phone> (192.168.2.100) are closed

Read data files from: /usr/share/nmap
Nmap done: 1 IP address (1 host up) scanned in 422.81 seconds

Edited by jsl.com, 03 March 2011 - 12:14 AM.

  • 0

#107
Jason Patel

Jason Patel

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 62 posts
HELP!

I had a locked bootloader phone. I then upgraded to the OTA 2.3.3 Gingerbread manually.

I have since unlocked the bootloader and now cant figure out how to get root access in order to install the Modaco ROM.

I have tried installing the update.zip via Recovery (Std Recovery) but it states signature verification failed. (I clicked sign on Bake).

Can anyone assist, I should normally install Superboot but does not seem to be a version for GRI54. I cannot use Clockwork as dont have Root.

Happy to do via command if required just need some clues.

  • 0

#108
stevenz

stevenz

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 473 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wellington, New Zealand
  • Interests:Motorcycling
    Tinkering
  • Devices:OG Tab, Note, Touchpad, N7
  • Twitter:@KnightNZ

HELP!

I had a locked bootloader phone. I then upgraded to the OTA 2.3.3 Gingerbread manually.

I have since unlocked the bootloader and now cant figure out how to get root access in order to install the Modaco ROM.

I have tried installing the update.zip via Recovery (Std Recovery) but it states signature verification failed. (I clicked sign on Bake).

Can anyone assist, I should normally install Superboot but does not seem to be a version for GRI54. I cannot use Clockwork as dont have Root.

Happy to do via command if required just need some clues.


ClockworkMod doesn't _need_ root, it's just a recovery you flash via Fastboot, which you can now do that you've unlocked the bootloader, although I much prefer AmonRa as the "no, no, no, yes, no" menu in CWM annoys me.

So, either flash CWM via recovery and install the .zip via that, or ensure you've got a reasonably recent AmonRa and turn signature verification off. If you've unlocked the bootloader then all options are open.

  • 0
Motorcycling watchmaker.

#109
nDrg

nDrg

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:Google Nexus One
  • Twitter:@nDrg

HELP!

I had a locked bootloader phone. I then upgraded to the OTA 2.3.3 Gingerbread manually.

I have since unlocked the bootloader and now cant figure out how to get root access in order to install the Modaco ROM.

I have tried installing the update.zip via Recovery (Std Recovery) but it states signature verification failed. (I clicked sign on Bake).

Can anyone assist, I should normally install Superboot but does not seem to be a version for GRI54. I cannot use Clockwork as dont have Root.

Happy to do via command if required just need some clues.


Download this recovery and place in the tools folder where adb is. Rename it to recovery.img (Make sure to not name it recovery.img.img if file extensions are hidden). Then open up adb and type 'fastboot flash recovery recovery.img'. Then reboot to recovery via the bootloader/fastboot menu as normal. Place this rom on your sd card and flash it via the 'Flash zip' option. Then reboot.

  • 0

#110
Sylar2010

Sylar2010

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 186 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Sweet Sensation
  • Twitter:@vegetaleb
It will be a pleasure to use Paul's Rom again, does it have Tb wake or not yet?

  • 0

#111
vicky4113

vicky4113

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Just wondering...the prebake downloads still say "uploading..."....any idea when they'll be live?

  • 0

#112
declanc

declanc

    Newbie

  • MoDaCo Gold
  • Pip
  • 32 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dundalk, Ireland
  • Interests:Gardening, Photography, Phones and Gadgets
  • Devices:SGSII & Advent Vega
  • Twitter:@deccos
Was wondering how long it takes the PreBake versions to get uploaded - they have been "UPLOADING" since yesterday .

  • 0

#113
BTJ

BTJ

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 79 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Google Nexus 4

I have a problem... When I restore my apps using TB, the apps get installed but the data for the app is not... Is this a known problem or?

Otherwise it looks great... :huh:

Edit: I am coming from PhoenROM 1.5Beta and if I install PhoenROM again, the restore works as it should... Are there any reasons that a backup taken with TB in PhoenROM can't be restored in Modaco ROM?
Edit2: I can see that the database is installed under /data/data/package-name/database/dbname but when i start the app, the app just creates a new database instead of the one that is already there... Any suggesions?
Regards,

BTJ


This doesn't seem to be an issue with TB but if I restore the data from an app I used to use, it still createa an emtpy database after I have restored my data... Any idea what is going on here? Some new features with this new Gingerbread version or?

Regards,

BTJ

  • 0

#114
Jason Patel

Jason Patel

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 62 posts
Thank you stevenz & nDrg!

All sorted now thanks to your instructions, do feel a little silly as was so easy. :huh:

Edited by Jason Patel, 03 March 2011 - 09:41 AM.

  • 0

#115
quaddy

quaddy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nuremberg
  • Devices:SGSII, Galaxy Nexus (soon)
  • Twitter:@dasquaddy
Hi,

I've got the newest radio and hboot, wiped 2-3 times, flashed the kitchen rom (with A2SD+) with Clockwork. My N1 doesn't boot up. It always stands still at the first X-screen with the open lock icon. Wonder why CM7 or other "prebaked" GB Roms doesn't have this problem. Any ideas?

quaddy

Edited by quaddy, 03 March 2011 - 10:12 AM.

  • 0

#116
stewlk

stewlk

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
where are the download links

  • 0

#117
das_spektakel

das_spektakel

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
Hi Paul,

thanks for clarifying your update policy. Now it is superclear and I know what I can expect. I really appreciate your work and as ususal it is a great ROM.

One question regarding r25: I have seen that the "Reboot" option while pressing the power button leads to a complete hanging system - which means that after pressing "Reboot" nothing happens. From this point I have no control of the complete device anymore and the only way of fixing this is to remove the battery. Does someone else is having this problem?

The Reboot app from the drawer works fine, no issues here.

Need some help,
das_spektakel

  • 0

#118
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,174 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Prebakes will be up today, just tweaking a few bits!

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#119
Sylar2010

Sylar2010

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 186 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Sweet Sensation
  • Twitter:@vegetaleb
Like Tb wake? :huh:

  • 0

#120
saha74

saha74

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:Samsung Omnia

Prebakes will be up today, just tweaking a few bits!

P


Waiting for Prebakes......Thanks Paul!!!!

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users