Jump to content


Photo

16GB SD cards that definitely work

- - - - -

  • Please log in to reply
363 replies to this topic

#321
Chewi

Chewi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Perth, Scotland
  • Devices:ZTE Blade

Do both of you (@SteliosGR and @Chewi) have the same screen types (and therefore presumably the same internal hardware)?

I have a TFT screen. I can't remember if it was "Lead" or "Truly" and that code doesn't seem to work anymore. Mine is only a few weeks old so it's probably not the old chipset.

  • 0

#322
Roznicki

Roznicki

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:ZTE Blade
Platinum MicroSDHC 16GB class 10 is working perfectly.

  • 0

#323
hankhandsome

hankhandsome

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 253 posts
  • Devices:ZTE Blade
I ordered this yesterday ..

http://www.amazon.co...ref=oss_product

Any good ?

  • 0

#324
nikonboy

nikonboy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade CM7 N142+

I ordered this yesterday ..

http://www.amazon.co...ref=oss_product

Any good ?

HI,

Yeah, bought the same card, filled it with music and it works perfectly.

Best
D

  • 0

#325
hankhandsome

hankhandsome

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 253 posts
  • Devices:ZTE Blade
cool, thanks for that.

  • 0

#326
jimwormold

jimwormold

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 117 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade, Huawei G510, Nexus7

I have a TFT screen. I can't remember if it was "Lead" or "Truly" and that code doesn't seem to work anymore. Mine is only a few weeks old so it's probably not the old chipset.


Thanks Chewi, sounds the same as mine (recently purchased originally with GEN1 and a TFT screen).

The reason I was suspicious is because of the order that the blades have been released. GEN1 (OLED), GEN2(TFT) and now more recently GEN1(TFT) (which I presume ours is one of). Oh well I'll order an 16GB Innov8 Class 10 and find out I guess!

**EDIT** It's out of stock!

Edited by jimwormold, 23 May 2011 - 07:31 AM.

  • 0

#327
Roph

Roph

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 300 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade, Samsung Galaxy S

Thanks Chewi, sounds the same as mine (recently purchased originally with GEN1 and a TFT screen).

The reason I was suspicious is because of the order that the blades have been released. GEN1 (OLED), GEN2(TFT) and now more recently GEN1(TFT) (which I presume ours is one of). Oh well I'll order an 16GB Innov8 Class 10 and find out I guess!

**EDIT** It's out of stock!


GEN (in the context of blades) refers to the memory layout, not hardware revisions or screen types. You can change a GEN1 OLED (the fact that GEN1 OLED blades exist disproves your point) to GEN2 and even back again.

If I'm not mistaken, all blades sold by orange in the UK are Gen1, even brand new ones.

Edited by Roph, 23 May 2011 - 07:45 AM.

  • 0
Samsung Galaxy S @ 1.2Ghz / CM10 JellyBean
Grey ZTE Blade @ 768 MHz / KonstaKANG CM9 ICS 4.0.4

#328
Airazz

Airazz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Location:West Midlands
  • Devices:ZTE Blade

If I'm not mistaken, all blades sold by orange in the UK are Gen1, even brand new ones.


I can confirm this, I've just bought one and it's Gen1.

Is it possible to change it into Gen2? Is it any better than Gen1?

  • 0

#329
JudasLucifer

JudasLucifer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,342 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Zte Blade
Right Ho.

Ive had a working 8gb class 4 kingston in my blade. Workin' fine.

So now I'm going 16gb with a play's own class 4 card.

Hoping it works as lots of people have trouble with the kingston's and not the others, so if mine can handle the kingston, i'll hope it can take a play's own one.


And we REALLY need to sort out what is going on here: So.

1) What cards do and do not work on your phone. (So far, the stock and a Kingston 8gb Class 4)
2) What is your build number (if you can remember) (B08, I believe)
3) Where did you buy your blade. (Via the Orange website)

Hopefully, if everyone can answer these questions, we might be able to piece something together.

  • 0

Sig.png


What Font Are You Using? (thats legible of course :P)


 


#330
jimwormold

jimwormold

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 117 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade, Huawei G510, Nexus7

GEN (in the context of blades) refers to the memory layout, not hardware revisions or screen types. You can change a GEN1 OLED (the fact that GEN1 OLED blades exist disproves your point) to GEN2 and even back again.

If I'm not mistaken, all blades sold by orange in the UK are Gen1, even brand new ones.


@Roph - I'm not sure if that disproves my point or not. I am aware that Gen1 and Gen2 are different memory layouts and have nothing to do with screens - I have changed mine to memory layout to Gen2 so that I could run CM7.0.3. I was trying to see whether or not there was a discernible difference in terms of the chipset between the @chewi's and @SteliosGR's blades which is alluded to by @pelliot that I mentioned in my first post. As it happens @Stelios did not reply, but @chewi kindly did and it seems we have the same blade build - I recklessly went ahead and ordered.

In any case I can report that the PNY 16GB Class1 from play.com works a treat, although I haven't benchmarked it officially it was happily writing at over 10MB/s as reported by the notoriously accurate Windows copy dialog.

  • 0

#331
Matt(san fran-rooted-CM7)

Matt(san fran-rooted-CM7)

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:oxford
  • Devices:orange san francisco
Hey guys, i bought this 16GB card last week, i can confirm it is working with my orange san francisco/ZTE blade

very pleased with it and would recommend it

http://www.amazon.co...a...3276&sr=8-8

  • 0

#332
dertyh

dertyh

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Zte Blade
Does anyone use this card to ZTE Blade?

Play.com 16GB SDHC Class 10 Memory Card
£13.49


http://www.play.com/Electronics/Electronics/4-/19666791/Play-com-16GB-SDHC-Class-10-Memory-Card/Product.html

  • 0

#333
Yuccaman

Yuccaman

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 125 posts

Does anyone use this card to ZTE Blade?

Play.com 16GB SDHC Class 10 Memory Card
£13.49


http://www.play.com/...rd/Product.html


Its a bit big :D

Blade needs a MicroSD card.....

  • 0

#334
dertyh

dertyh

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Zte Blade

Its a bit big :D

Blade needs a MicroSD card.....


o s***!
yes, its not microsd, thanks ;]

  • 0

#335
Skitsamme

Skitsamme

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:ZTE Blade
Transcend 16GB micro SDHC Class 6

My card is 2 years old, has been used on my HTC Diamond II until now. Still works in my new Blade! :D

Link: http://www.amazon.co...10722763&sr=8-1

Edited by Skitsamme, 15 July 2011 - 09:59 AM.

  • 0

#336
Ficus

Ficus

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 100 posts
  • Gender:Male
this one works perfectly after a month of usage:

http://www.play.com/...urlrefer=search

  • 0

#337
tsddave

tsddave

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 189 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bergen, Norway
  • Interests:Android, Cycling, Bodybuilding and general computing.
  • Devices:Blade + Nook Colour + HD2
Im using a Kingston 16gb card.
I think its worth spending abit more to get reliabilty and good speeds.

  • 0

#338
SteliosGR

SteliosGR

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 39 posts

I have a TFT screen. I can't remember if it was "Lead" or "Truly" and that code doesn't seem to work anymore. Mine is only a few weeks old so it's probably not the old chipset.


I apologize for delaying to response.
How could I recognize my screen type and chip type?
I think that I have TFT screen type but I am not sure.


I am searching to buy a 16 or 8 GB class8 or class 10 (in order to move dalvik cache to the sd).
Do you propose me any card that definitely works with blade???

  • 0

#339
airs pl

airs pl

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Location:Kraków, Poland
  • Interests:music, e-books, and some more...
  • Devices:ZTE Blade
I use the card A-Data 16GB Class6 (very cheap) for more than a month and works perfectly :)

Results in SDTools 8.3MB read and 22MB write.

Partitions: FAT32 15,5GB and ext3 550MB (A2SD, and dalvik)


My OSF has a TFT screen and was originally a Gen1.
(ROMs used: Swedish Spring GEN1 and GSF GEN2)

Edited by airs pl, 17 July 2011 - 05:59 PM.

  • 0

#340
SteliosGR

SteliosGR

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 39 posts

I use the card A-Data 16GB Class6 (very cheap) for more than a month and works perfectly :)

Results in SDTools 8.3MB read and 22MB write.

Partitions: FAT32 15,5GB and ext3 550MB (A2SD, and dalvik)


My OSF has a TFT screen and was originally a Gen1.
(ROMs used: Swedish Spring GEN1 and GSF GEN2)


can you give us a link of the card in a shop?



I am searching to buy a 16 or 8 GB class8 or class 10 (in order to move dalvik cache to the sd).
Do you propose me any card that definitely works with blade???

Edited by SteliosGR, 20 July 2011 - 07:50 AM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users