Jump to content


Photo

iGO 8 CANNOT FIND PATH, MAPS ARE ISOLATED

- - - - -

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
javajava_shiva

javajava_shiva

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Hello
I have been trying to get iGO 8 to work with the GPS in my omnia i900.
The application runs fine, i live in Australia and i have the Australian maps installed as well as the USA and Canada ones, it finds addresses and directions from one place to another.
The problem is when i try to plan things on the map, for example if i find an address and then select it as destination i get an error that says: CANNOT FIND PATH, MAPS ARE ISOLATED
then i have to click ok
My iGO GPS settings are:
GPS enabled : ticked
port: 3
baud rate: 4800

my external gps settings are:
program port: com 3
hardware port: com 9, baud rate 4800
manage gps automatically: ticked

I would apprectiate very much any help
Cheers

  • 0

#2
blade87

blade87

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Samsung Galaxy Note GT-N7000
Check this out. This user has solved the same problem.

  • 0

#3
barbarony62

barbarony62

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Gender:Male
  • Location:israel
  • Devices:Sammy Galacticus2 (SGS2)
1.You need to have the map of where you currently are installed on your SD or main memory (or where ever your content folder is...)
2. make sure you have the GPS identified and working, and you are seeing green satellites
3. only then.....
4. search for an address close to where you are (so that you are sure its on your local map)
all will be well.....


now, the reason you are seeing this is that the GPS thinks its somewhere else, and until it catches satellites it does not know where it is (it remembers the last place)... once it knows where it is, it can navigate if you have a territorial (and road access) -- hence a sequence of maps -- between where you are and where you want to go











Hello
I have been trying to get iGO 8 to work with the GPS in my omnia i900.
The application runs fine, i live in Australia and i have the Australian maps installed as well as the USA and Canada ones, it finds addresses and directions from one place to another.
The problem is when i try to plan things on the map, for example if i find an address and then select it as destination i get an error that says: CANNOT FIND PATH, MAPS ARE ISOLATED
then i have to click ok
My iGO GPS settings are:
GPS enabled : ticked
port: 3
baud rate: 4800

my external gps settings are:
program port: com 3
hardware port: com 9, baud rate 4800
manage gps automatically: ticked

I would apprectiate very much any help
Cheers


  • 0
Barbarony62

...I wonder what happens when I press ALT+CTRL+D.....

#4
javajava_shiva

javajava_shiva

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Thanks alot for your help guys, problem solved :D

  • 0

#5
toggle

toggle

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:ZTE Balde/ Siemens SXG75
Hi I just came across the same problem I while reading suggestions I found a new and ultimate solution for this problem.

The main reason of the problem is the lack of maps betweeen where you are and where you want to go. for example I have map of turkey (basarsoft) and just installed france (teleatlas) so when I enter an address in france it say map is isolated and refuses to take me to the address of poi. so igo remember the last position it was turned off and tries to take me from turkey to france and since the countrees inbetween are absent it is an impossible attempt.

consequently I manually set the starting point, a point in paris and viola!!! now it works.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users