Jump to content


Photo

High Res Gallery/Rotation Fix - In an easy update.zip


  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#1
Higgsy

Higgsy

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 433 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nexus 4+5, Moto G
  • Twitter:@jhiggaman
firstly all props for this go to the following

Number22@XDA for the High Res Gallery3D Original Thread - visit him and give him thanks!
Newbe5@Modaco for the accelerometer fix and The Vegan developers upstream, where I believe this was patched from Original Thread
My mate Sorensiim for the hosting of all my files allowing direct download and cutting out crappy file sharing sites.

All I am doing is packaging this in an update.zip format for ease of application. For all the people who are new to Android, but can't/don't want to get their heads around adb, this is why custom recovery is a must (clockworkmod in this case) as you can easily apply this mods and patches without the hassle - easy peasy.

Download from Here:

Vega High Res Gallery and Rotation Fix all in one Update.zip

Place this on the root of your SD card and then boot into clockworkmod recovery and choose apply zip from sdcard. once it has applied reboot and all will be done.

Its been tested on 1.06.5 with R6 installed, if you have questions about this mods contained in this package or clockwork recovery - please ask in the appropriate theads

Enjoy!

FYI:

little warning: apparently the rotation fix doesn't work well together with a usb-mouse, because it causes the mouse movement and mouse area to be rotated.


So in light of the above try it by all means, but if you have problems with a mouse heres another handy update.zip, that will revert the framework.jar and libsurfaceflinger_client.so back to stock, I haven't reverted the Gallery3D as that can only be a plus point imo.

Revert framework.jar & libsurfaceflinger_client to stock if having issues with usb mouse etc

Edited by Higgsy, 09 January 2011 - 02:57 PM.

  • 0

#2
simonta

simonta

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,298 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southampton
  • Devices:Vega. HTC Desire
Nice one Higgsy, Newbe5 and Number22.

For those without clockwork. Unzip the update and run these commands from the root of the unzip and reboot. (Windows folks, case is important).

adb remount
adb shell rm /system/app/Gallery3D.apk
adb shell rm /system/framework/framework.jar
adb shell rm /system/lib/libsurfaceflinger_client.so
adb push system/app/Gallery3D.apk /system/app
adb push system/framework/framework.jar /system/framework
adb push system/lib/libsurfaceflinger_client.so /system/lib
adb shell chmod 0755 /system/app/Gallery3D.apk
adb shell chmod 0755 /system/framework/framework.jar
adb shell chmod 0755 /system/lib/libsurfaceflinger_client.so
adb shell rm /data/dalvik-cache/*
adb reboot

  • 0
If I've helped you, you want to say "thanks" and you do not use Dropbox (it's enormously useful, especially with mobile devices), please consider signing up for it using my reference. You'll get 2GB of disk space for files available anywhere, any time on any device. They give us both an extra 250MB if you do sign up!

Sign up for Dropbox

Apple? I'd rather eat my own kidneys!

#3
trevor432990

trevor432990

    Hardcore

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,423 posts
Simon can the command lines start with just 'adb' or should it be 'adb-windows' or whatever OS being used ?

  • 0
Advent Vega running Vegacomb v3.2 Build 6

#4
Higgsy

Higgsy

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 433 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nexus 4+5, Moto G
  • Twitter:@jhiggaman

Simon can the command lines start with just 'adb' or should it be 'adb-windows' or whatever OS being used ?


if you use the files that came down with the Modaco Mod, then paul renamed them to adb-windows.exe because there was also an adb for mac aswell - so just to differentiate between the 2 . Easiest thing to do if you only use windows is just rename adb-windows.exe to adb.exe - less key strokes and all that then, then the commands are as Simonta has posted.

Edited by Higgsy, 09 January 2011 - 02:07 PM.

  • 0

#5
wi-fli

wi-fli

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 81 posts
  • Gender:Male
  • Location:South West
  • Devices:Desire S+Vega Viewcomb3.2b6.3
Sorry to sound stupid, but do I already need to have gallery 3d installed, or is It installed by the update?

  • 0

#6
Higgsy

Higgsy

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 433 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nexus 4+5, Moto G
  • Twitter:@jhiggaman

Sorry to sound stupid, but do I already need to have gallery 3d installed, or is It installed by the update?


gallery3d is installed already its the icon below, but it does not show the pictures high res and currently suffers from an issue arising from the accelerometer, where the 3D aspect of it leans to one side. What this does is deletes the old Gallery3D, installs the new one and implements a fix for the accelerometer

Posted Image

Edited by Higgsy, 09 January 2011 - 02:34 PM.

  • 0

#7
thedicemaster

thedicemaster

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 365 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy camera, Note 2
little warning: apparently the rotation fix doesn't work well together with a usb-mouse, because it causes the mouse movement and mouse area to be rotated.

  • 0

#8
shiblisattar

shiblisattar

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

if you use the files that came down with the Modaco Mod, then paul renamed them to adb-windows.exe because there was also an adb for mac aswell - so just to differentiate between the 2 . Easiest thing to do if you only use windows is just rename adb-windows.exe to adb.exe - less key strokes and all that then, then the commands are as Simonta has posted.



Thanks I have tried what you have suggestered but can not find "choose apply zip from sdcard" in the ROM manager after reboot into recovery, what am I doing wrong ? Do I need to buy the premium version ?

  • 0

#9
Higgsy

Higgsy

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 433 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nexus 4+5, Moto G
  • Twitter:@jhiggaman

Thanks I have tried what you have suggestered but can not find "choose apply zip from sdcard" in the ROM manager after reboot into recovery, what am I doing wrong ? Do I need to buy the premium version ?


this isn't applied by rom manager - I don't use the program, so have no idea about its functions - you need to use the clockwork mod recovery as posted in the stickys

  • 0

#10
Higgsy

Higgsy

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 433 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nexus 4+5, Moto G
  • Twitter:@jhiggaman

little warning: apparently the rotation fix doesn't work well together with a usb-mouse, because it causes the mouse movement and mouse area to be rotated.


Added to the Op - not an issue for me as I don't and won't ever use the device with a mouse (I have a netbook for that lol), but I am aware a fair few people are setting this up like a mini desktop.

  • 0

#11
Higgsy

Higgsy

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 433 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nexus 4+5, Moto G
  • Twitter:@jhiggaman
Added another update.zip to OP that you can flash if you want to revert to stock framework.jar/libsurfaceflinger_client.so because its giving you issues with USB mouse. See OP for more info

  • 0

#12
wi-fli

wi-fli

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 81 posts
  • Gender:Male
  • Location:South West
  • Devices:Desire S+Vega Viewcomb3.2b6.3
Ok thanks for the tips (and indeed for the original post!)

  • 0

#13
princeotter

princeotter

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 97 posts
  • Gender:Male
  • Location:Near Bournemouth
  • Devices:Huawei G300; Xoom
  • Twitter:@stevebarrett86

Ok thanks for the tips (and indeed for the original post!)

I used Simonta's adb commands and the Gallery updated (well looks like it to me anyway) but it has reset my Home page back to the standard settings rather than the Launcher Pro setup I had. Did I type a command wrong or something? So I did a restore from Titanium Backup and now the Gallery is back to the old one - doh (unless my eyes are failing which is quite possible)! Anyway going to try it again.....

Edited by princeotter, 09 January 2011 - 08:17 PM.

  • 0

#14
shiblisattar

shiblisattar

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

this isn't applied by rom manager - I don't use the program, so have no idea about its functions - you need to use the clockwork mod recovery as posted in the stickys



Right I am using clockwork rom recovery and can not see anything about Zip ? Am I missing something obvious ?

  • 0

#15
Higgsy

Higgsy

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 433 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nexus 4+5, Moto G
  • Twitter:@jhiggaman

Right I am using clockwork rom recovery and can not see anything about Zip ? Am I missing something obvious ?


from main menu, its "install zip from sdcard", then "choose zip from sdcard", then choose the zip and the select yes on the next screen. Once applied, back to the main menu and reboot

  • 0

#16
princeotter

princeotter

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 97 posts
  • Gender:Male
  • Location:Near Bournemouth
  • Devices:Huawei G300; Xoom
  • Twitter:@stevebarrett86
Daft question - but how can you check that you actually have the improved Gallery ? I think it has worked but then again it might just be that I cleaned my screen.....

  • 0

#17
Higgsy

Higgsy

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 433 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nexus 4+5, Moto G
  • Twitter:@jhiggaman

Daft question - but how can you check that you actually have the improved Gallery ? I think it has worked but then again it might just be that I cleaned my screen.....


On the original gallery the images were not displayed in correct resolution, they were if you like degraded when displayed. Also as per the rotation fix the gallery leaned to one side when the device was straight - now it is straight after the fix.

Edit: just seen your other post. If you had used the update.zip I created, I could assure you it had applied, however as you've gone down the adb root - who knows??

Edited by Higgsy, 09 January 2011 - 09:01 PM.

  • 0

#18
princeotter

princeotter

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 97 posts
  • Gender:Male
  • Location:Near Bournemouth
  • Devices:Huawei G300; Xoom
  • Twitter:@stevebarrett86

On the original gallery the images were not displayed in correct resolution, they were if you like degraded when displayed. Also as per the rotation fix the gallery leaned to one side when the device was straight - now it is straight after the fix.

Edit: just seen your other post. If you had used the update.zip I created, I could assure you it had applied, however as you've gone down the adb root - who knows??

Would have gone that way but had bad experience with CWM so reluctant to try it again. Already had to reflash today as it is as Pauls USB Switch didn't work - reverting to GScript one.

BTW is there a 'safe' way to get CWM installed?

Edited by princeotter, 09 January 2011 - 09:06 PM.

  • 0

#19
Higgsy

Higgsy

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 433 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nexus 4+5, Moto G
  • Twitter:@jhiggaman

Would have gone that way but had bad experience with CWM so reluctant to try it again. Already had to reflash today as it is as Pauls USB Switch didn't work - reverting to GScript one.

BTW is there a 'safe' way to get CWM installed?


Fair comment, however i have used it loads and never had any problems.

  • 0

#20
pdej

pdej

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 125 posts

Nice one Higgsy, Newbe5 and Number22.

For those without clockwork. Unzip the update and run these commands from the root of the unzip and reboot. (Windows folks, case is important).

adb remount
adb shell rm /system/app/Gallery3D.apk
adb shell rm /system/framework/framework.jar
adb shell rm /system/lib/libsurfaceflinger_client.so
adb push system/app/Gallery3D.apk /system/app
adb push system/framework/framework.jar /system/framework
adb push system/lib/libsurfaceflinger_client.so /system/lib
adb shell chmod 0755 /system/app/Gallery3D.apk
adb shell chmod 0755 /system/framework/framework.jar
adb shell chmod 0755 /system/lib/libsurfaceflinger_client.so
adb shell rm /data/dalvik-cache/*
adb reboot


Thanks to all for this mod and for the adb route. Can you tell me what adb commands i need to type to use the second zip to restore the framwork.Jar etc?

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users