Jump to content


Photo

build.props

- - - - -

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
t0mm13b

t0mm13b

    Hardcore

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,784 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ireland
  • Devices:GT-S8500,Zte Blade,SE ST15i
  • Twitter:@t0mm13b
Decided to open another thread for the kernel tinkerers like myself.... :P

build.props

Reduce scanning time to save battery (Kudos to jonuwz) linky to another post on another thread.
Set the scan interval in /system/build.prop
wifi.supplicant_scan_interval=xx
where xx seems to be 15 seconds by default

Place in here ALL known build.props variables used and explain what do they mean and what it does? :P

The thing about it this, its scattered all over the place so might be useful to collate them all in this thread, like a mini database, oh and make it stickied..... :D

Thanks to Frankish for this :P
"debug.sf.hw=0" This means hardware ui is off.
"debug.sf.hw=1" This means hardware ui is on.
"ro.build.fingerprint=ZTE/P729J_SBM/blade/blade:2.2/FRF91/20101210.173314:user/release-keys"
The devices fingerprint used in identifying it to things like market.

I always change this to "google/passion/passion/mahimahi:2.2/FRF91/43546:user/release-keys" which is the fingerprint for the Nexus One. Means all apps are shown smile.gif


Thanks to Rotmann for this B)
Stagefright enable (yes, yes know, it is broken in 2.2 and it reports double Quadrant scores but it helps sometimes to play games as with it disabled you get an error that the movie can not be played - or just helps increasing your ego and penis laugh.gif , also good at impressing friends):
media.stagefright.enable-player=true
media.stagefright.enable-meta=true
media.stagefright.enable-scan=true
media.stagefright.enable-http=false

Thanks to viggee64 for posting this :P
qemu.sf.lcd_density=240
fixes the gingerbread keyboard, font size is now rendered correctly.

Edited by t0mm13b, 14 January 2011 - 12:27 PM.

  • 0
try{ not_laugh; }catch{ FAIL; }finally{ laugh; }

#2
Frankish

Frankish

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,535 posts
  • Gender:Male
  • Devices:iPhone 4S Xiaocai X9 THL W200
Threads still get scattered and messy. They all need to be in one post so i hope you're willing to maintain it :P

"debug.sf.hw=0" This means hardware ui is off.
"debug.sf.hw=1" This means hardware ui is on.

"ro.build.fingerprint=ZTE/P729J_SBM/blade/blade:2.2/FRF91/20101210.173314:user/release-keys" The devices fingerprint used in identifying it to things like market. I always change this to "google/passion/passion/mahimahi:2.2/FRF91/43546:user/release-keys" which is the fingerprint for the Nexus One. Means all apps are shown :D

Edited by Frankish, 13 January 2011 - 05:54 PM.

  • 0

#3
t0mm13b

t0mm13b

    Hardcore

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,784 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ireland
  • Devices:GT-S8500,Zte Blade,SE ST15i
  • Twitter:@t0mm13b

Threads still get scattered and messy. They all need to be in one post so i hope you're willing to maintain it :P

"debug.sf.hw=0" This means hardware ui is off.
"debug.sf.hw=1" This means hardware ui is on.

"ro.build.fingerprint=ZTE/P729J_SBM/blade/blade:2.2/FRF91/20101210.173314:user/release-keys" The devices fingerprint used in identifying it to things like market. I always change this to "google/passion/passion/mahimahi:2.2/FRF91/43546:user/release-keys" which is the fingerprint for the Nexus One. Means all apps are shown :D


Cool! +1 from me...

Cheers for that and yes I'm willing to maintain this thread... :P B)

  • 0
try{ not_laugh; }catch{ FAIL; }finally{ laugh; }

#4
Rotmann

Rotmann

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,019 posts
  • Devices:Nexus One, ZTE Blade
Wow nice thread, nice one Frankish with the nexus one trick. Why don't the developers make this as standard on all ROMs? This would be brilliant.

Stagefright enable (yes, yes know, it is broken in 2.2 and it reports double Quadrant scores but it helps sometimes to play games as with it disabled you get an error that the movie can not be played - or just helps increasing your ego and penis ;) , also good at impressing friends):

media.stagefright.enable-player=true
media.stagefright.enable-meta=true
media.stagefright.enable-scan=true
media.stagefright.enable-http=false

Could you put all of them in your first post so this will become more like a guide? Could you also put there instructions for n00bs on how to modify it with the three detailed methods (ADB, rootexplorer or before flashing).

Cheers.

Edited by Rotmann, 14 January 2011 - 02:50 AM.

  • 0

#5
t0mm13b

t0mm13b

    Hardcore

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,784 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ireland
  • Devices:GT-S8500,Zte Blade,SE ST15i
  • Twitter:@t0mm13b

Wow nice thread, nice one Frankish with the nexus one trick. Why don't the developers make this as standard on all ROMs? This would be brilliant.

Stagefright enable (yes, yes know, it is broken in 2.2 and it reports double Quadrant scores but it helps sometimes to play games as with it disabled you get an error that the movie can not be played - or just helps increasing your ego and penis ;) , also good at impressing friends):

media.stagefright.enable-player=true
media.stagefright.enable-meta=true
media.stagefright.enable-scan=true
media.stagefright.enable-http=false

Could you put all of them in your first post so this will become more like a guide? Could you also put there instructions for n00bs on how to modify it with the three detailed methods (ADB, rootexplorer or before flashing).

Cheers.


Thanks for that - will put it up on first post...no problem :)

  • 0
try{ not_laugh; }catch{ FAIL; }finally{ laugh; }

#6
viggee64

viggee64

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Devices:Orange San Francisco

qemu.sf.lcd_density=240


fixes the gingerbread keyboard, font size is now rendered correctly (thanks to kallt_kaffe)

  • 0

#7
t0mm13b

t0mm13b

    Hardcore

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,784 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ireland
  • Devices:GT-S8500,Zte Blade,SE ST15i
  • Twitter:@t0mm13b

fixes the gingerbread keyboard, font size is now rendered correctly (thanks to kallt_kaffe)


That for the emulator? Thanks for that, cheers, ;)

  • 0
try{ not_laugh; }catch{ FAIL; }finally{ laugh; }

#8
Swimmerboy

Swimmerboy

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 319 posts
  • Location:Scotland
  • Devices:Orange San Francisco

Thanks to viggee64 for posting this ;)

qemu.sf.lcd_density=240
fixes the gingerbread keyboard, font size is now rendered correctly.


That's the one thing I always change before flashing roms - to have such a high resolution screen without using it fully seems silly to me. I set mine from 240 to 160 - means I can have a ton more stuff on the homescreen and menus:

Posted Image Posted Image

And the keyboard is still useable:

Posted Image

Setting it lower than 160 means that I can't use it without squinting, but even lowering it to 220 or 200 can give you some extra room to play with.

Only issue I have is that some (not many!) apps/games don't take advantage of this so don't take up the whole screen, and the dialler's keypad is tiny so I use DiallerOne.

Edited by Swimmerboy, 14 January 2011 - 12:57 PM.

  • 0
Posted Image

#9
HID45

HID45

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:ZTE Blade

"ro.build.fingerprint=ZTE/P729J_SBM/blade/blade:2.2/FRF91/20101210.173314:user/release-keys" The devices fingerprint used in identifying it to things like market. I always change this to "google/passion/passion/mahimahi:2.2/FRF91/43546:user/release-keys" which is the fingerprint for the Nexus One. Means all apps are shown ;)


This would be a winner, but it doesn't work for me. Did that, but still no Google Earth in my Market.

  • 0

#10
Frankish

Frankish

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,535 posts
  • Gender:Male
  • Devices:iPhone 4S Xiaocai X9 THL W200

This would be a winner, but it doesn't work for me. Did that, but still no Google Earth in my Market.


Hmm it's not there for me either?

  • 0

#11
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404

This would be a winner, but it doesn't work for me. Did that, but still no Google Earth in my Market.


There is a LOT more than just the fingerprint to what it shows you.... your network, your location, etc, etc...

Also, the advice I've seen for messing with fingerprints is to give it 24 hours before you see any changes...

  • 0

#12
Arr Too

Arr Too

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 622 posts

This would be a winner, but it doesn't work for me. Did that, but still no Google Earth in my Market.

Isn't it a hardware issue about Google Earth? (As dumb as the Flash one?)

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users