Jump to content


Photo

[ROM] 16/Jan r0.1: de-chinaed ROM for ZTE Blade / Orange San Francisco [froyo] [OLED+TFT]

* * * * * 2 votes

  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#1
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404
About RELEASE

This release is something to do for me, its really just something to play with, In no way should it be considered something to use as a primary device.

This ROM is based on the perfect China Telecom V880 UNI_CN_P729CUV1.0.0B07 ROM shipped the current device, all of the google apps are missing, you can get install them from the addon zip.

Features
  • Based on the UNI_CN_P729CUV1.0.0B07 ROM
  • Removed most Branding.
  • Removed some ZTE applications.
  • Removed some Live Wallpapers.
  • Removed Google Pinyin IME Keyboard.
  • Reverted to standard Android boot animation.
  • Reverted to standard Android wall papers.
  • Recovery Launcher to Stock version.
  • Replaced USB id, with Stock ZTE-Blade id.
  • Replaced RIL libs, with Stock OUK version.
  • Added international APN list.
  • Added ChainsDD' SuperUser Application.
  • Upgraded Busybox to BusyBox v1.17.4
DISCLAIMER : I am not responsive for any consequences of installing this update, any house-fires, stray cats, legal action resulting from your use of it is ENTIRELY your own look out.

Please see next post below this one for the changes in each release.

DownloadsThis update files is to be used with a recovery boot partition, as its impossible to sign for the standard recovery, you will need to have a custom recovery installed, for example ClockworkMod recovery.



Installation

CAUTION: This update will wipe your userdata during installation, back it up if you want to keep it.

Install this ROM using ClockworkMod Recovery:
  • Download the update zip above and copy to your SD card.
  • Restart your device in recovery mode (turn on your device with 'Volume Down' held).
  • Use the recovery menu to apply the update file.
Compatibility

This ROM should work with all models of the ZTE Blade.

Upgrading

A wipe is required to use this ROM regardless of which ROM you have been using previously.

Reverting to stock

A stock ROM image for most devices can be found in this topic.

Known Issues fixed using Kernel update
  • Yeah, lots thanks
Future development
  • Development and support for this ROM has been discontinued, please upgrade to the latest version of de-Crossed.

Edited by Sebastian404, 26 January 2011 - 06:06 PM.

  • 0

#2
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404
Reserved

  • 0

#3
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404
No, I could not come up with a pun on perfect and china.... deal with it

Edited by Sebastian404, 16 January 2011 - 06:53 PM.

  • 0

#4
Kthulhu

Kthulhu

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 139 posts
  • Location:UK
  • Devices:ZTE Blade (SF)
So quick! You are the De-developer, Seb

BTW, you know that we are waiting for the perfect room next Wednesday ;)

  • 0
Do you want a 5£ free SIM card? Click here

Posted Image

#5
Loc-Deu

Loc-Deu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

So quick! You are the De-developer, Seb

BTW, you know that we are waiting for the perfect room next Wednesday ;)


if you want, you can wait untill wednesday for dl ^^ :)

  • 0

#6
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404
Just as a test, I tried one of Frankish's theme over this....

results: boot loop

  • 0

#7
Jekle

Jekle

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 555 posts
  • Gender:Male
  • Devices:OSF, Galaxy Ace, Ascend G300
Well done, going to try out now, Is it using the stock Froyo Lockscreen?

  • 0

#8
Carlos Abel Chavez Slim

Carlos Abel Chavez Slim

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 118 posts
  • Devices:Your Mum

So quick! You are the De-developer, Seb

BTW, you know that we are waiting for the perfect room next Wednesday ;)


perfect room, are you two romantically involved?

  • 0

#9
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404

Well done, going to try out now, Is it using the stock Froyo Lockscreen?


Nope, it using the ZTE one that everyone hates....

I did also spot that I missed out Smart Dialer.... uploading 0.1 right now ....

  • 0

#10
Lelahel

Lelahel

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
This rom can do hungarian?

  • 0

#11
_amano

_amano

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 posts
  • Devices:ZTE Blade
Is there any change with the wifi wake-up issues? That wifi goes to sleep even if you tell it to keep the connection?

(no problem for me personally, I am just interested if the "perfect rom" has another wifi handling).

Maybe some people from China with the original V880 phone and the stock ROM can comment as well? Weird Sun?

Edited by _amano, 16 January 2011 - 07:28 PM.

  • 0

#12
sumdumguy

sumdumguy

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 146 posts
  • Devices:SF
Don't spose 'wifi never sleep' works with this rom?

  • 0

#13
bhf

bhf

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 382 posts
  • Devices:Base Lutea (German ZTE Blade)
Hi, Sebastian,

thanks for your effort.

Is it just me, or is there no keyboard present? When I touch any input box, nothing happens. In all previous ROMs some sort of keyboard pops up. Can you please check?

  • 0

#14
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404

Hi, Sebastian,

thanks for your effort.

Is it just me, or is there no keyboard present? When I touch any input box, nothing happens. In all previous ROMs some sort of keyboard pops up. Can you please check?


no your right, there was not default non-asian input method in the rom, Ive added into into r01... tho I'm having problems uploading the thing now..

  • 0

#15
bhf

bhf

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 382 posts
  • Devices:Base Lutea (German ZTE Blade)
Oh, i almost forgot: can you check the Dialer, too? When touching the Phone on Homescreen, an error-message occurred. Something with application not installed. Thanks in advance.

  • 0

#16
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404

Oh, i almost forgot: can you check the Dialer, too? When touching the Phone on Homescreen, an error-message occurred. Something with application not installed. Thanks in advance.


Yeah I accidently missed that out on r0... its there on r1.. I even made a call, it seems to work, the signal bars seem to work too..

tho I get 'no service' on the lock screen

  • 0

#17
oh!dougal

oh!dougal

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,022 posts
  • Location:England
  • Devices:DX2 FroYo San Francisco

...
tho I get 'no service' on the lock screen



So that has survived into production! (Was the same on the leak!)

  • 0

#18
muluman

muluman

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:Orange San Francisco
Apart from the no service lockscreen, does this rom have any other issues?

  • 0

#19
macher

macher

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Location:Katowice
  • Devices:ZTE BLADE
  • Twitter:@none
how about fm radio app?? it's working?

  • 0

#20
Jekle

Jekle

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 555 posts
  • Gender:Male
  • Devices:OSF, Galaxy Ace, Ascend G300
I've noticed the Memory Usage is very low 90.35M but one bad thing the Icons are horrible!

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users