Jump to content


Photo

Hermit's Last i900 6.5.3 Metro UI | CPU Optimised ROMs - 23rd March 2011

- - - - -

  • Please log in to reply
158 replies to this topic

#41
Hermit Dave

Hermit Dave

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts

Very nice rom...Just installed..Leme use for few days..Then will update you on it.


thanks look forward to some feedback

  • 0

#42
marosteeha

marosteeha

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:omnia i900
hhhhhhhhhmmmmmmmmm....i cant seem to get the internet (wifi) working... ¬¬ it conects and everything but when i try opening a webpage it says something like "the conections has been ended. to change your conection settings, tap settings", so i do so, but something is odd about this settings windows... i sure can recall having allot more options there before (in other roms) now i only get "add a new moden conection, add a new vpn server conection and set up my proxy server"

is it me or the rom self?

  • 0

#43
Digesh Chheda

Digesh Chheda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:Omnia i900
I am having issues connecting to internet...Settings r fine..Shows it is connected.But when I open web page, dosnt open....Tried many ways from last night, but still couldnt figure out y could b this problem.

Any experts could help out please ???

Rest, this rom is awesome..I m loving it..Just help me connect to net plz...

  • 0

#44
Hermit Dave

Hermit Dave

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts
I have just tested wifi and it works fine. I use WPA2 at home and it can connect and i can browse without issues. I have seen these issues reported in other ROMs as well and i think have a look at the link below

I am having issues connecting to internet...Settings r fine..Shows it is connected.But when I open web page, dosnt open....Tried many ways from last night, but still couldnt figure out y could b this problem.

Any experts could help out please ???

Rest, this rom is awesome..I m loving it..Just help me connect to net plz...


I think i remember reading about this issue (not particular to ROM as such).

have a look at this page
http://www.modaco.co...to-any-network/

gist of the problem is mac address
"I now know the problem why the both devices couldn't connect to any wifi accesspoint.
samsung settings -> system -> version -> device -> WIFI.
the MAC address was: FF FF FF FF FF FF
that's the broadcast address for ethernet ... "

Solution:
"Admin menu?


1. type: *#1546792*#


2. choose "Internal"

3. Type as pwd: *#0807#

4. choose WiFi MAC address

5. type pwd: 1234

6. Set MacAdress

7. Execute

Of course you do it at your own risk!"

Edited by Hermit Dave, 08 February 2011 - 07:36 AM.

  • 0

#45
Digesh Chheda

Digesh Chheda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:Omnia i900

I haven't used wifi in this build (used in previous build and only difference is Titanium addition and Metro layout and theme). Usually i use 3G etc more than wifi
I think i remember reading about this issue (not particular to ROM as such).

have a look at this page
http://www.modaco.co...to-any-network/

gist of the problem is mac address
"I now know the problem why the both devices couldn't connect to any wifi accesspoint.
samsung settings -> system -> version -> device -> WIFI.
the MAC address was: FF FF FF FF FF FF
that's the broadcast address for ethernet ... "

Solution:
"Admin menu?
1. type: *#1546792*#
2. choose "Internal"

3. Type as pwd: *#0807#

4. choose WiFi MAC address

5. type pwd: 1234

6. Set MacAdress

7. Execute

Of course you do it at your own risk!"


Thanks Hermit,
But after step 3, I cant find Wifi mac address.I can see these options:
1.reset
2.test mode
3.Sec dialer
4.Idle or suspend during call
5.Call power off Time out
6.BT Mac address
7.DiagKeySend
8.Talk end test
9.talk end test Dur

Wheres it ??

  • 0

#46
Hermit Dave

Hermit Dave

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts

hhhhhhhhhmmmmmmmmm....i cant seem to get the internet (wifi) working... ¬¬ it conects and everything but when i try opening a webpage it says something like "the conections has been ended. to change your conection settings, tap settings", so i do so, but something is odd about this settings windows... i sure can recall having allot more options there before (in other roms) now i only get "add a new moden conection, add a new vpn server conection and set up my proxy server"

is it me or the rom self?


nope still there
Posted Image

  • 0

#47
Hermit Dave

Hermit Dave

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts

Thanks Hermit,
But after step 3, I cant find Wifi mac address.I can see these options:
1.reset
2.test mode
3.Sec dialer
4.Idle or suspend during call
5.Call power off Time out
6.BT Mac address
7.DiagKeySend
8.Talk end test
9.talk end test Dur

Wheres it ??


i couldnt find it on mine either.

try this setting >> connection >> wifi >> Network (on the top instead of wireless) check mac address by selecting sychip jaguar wlan gspi card

  • 0

#48
Digesh Chheda

Digesh Chheda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:Omnia i900

i couldnt find it on mine either.

try this setting >> connection >> wifi >> Network (on the top instead of wireless) check mac address by selecting sychip jaguar wlan gspi card


Its fe80::213:e0ff:fef9...Now what ???

  • 0

#49
Hermit Dave

Hermit Dave

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts

Its fe80::213:e0ff:fef9...Now what ???


dont have much idea... i would suggest a search through the forum or a read through that thread. have you tried hard reset ?

  • 0

#50
zlatkomasin

zlatkomasin

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:omina i900
why when enable rotate screen not show corect and block? can that fix ? but is very good rom maby the best for me who is trying for now,but that with rotate, i'm disappointed.... :D:P)) :huh:

  • 0

#51
marosteeha

marosteeha

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:omnia i900
uhmmm well maybe ill reflash the rom, and see if i cand workout the wifi issues.... cuz am sooo sticking to this rom!.

may i ask.... that blue sqare (or hexagon) can it be changed? maybe with some program or so?

Edited by marosteeha, 09 February 2011 - 03:21 AM.

  • 0

#52
Hermit Dave

Hermit Dave

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts

uhmmm well maybe ill reflash the rom, and see if i cand workout the wifi issues.... cuz am sooo sticking to this rom!.

may i ask.... that blue sqare (or hexagon) can it be changed? maybe with some program or so?


oh yes they can be changed. couple of files (2 layout files and 2 images for square)
in case of original hex (2 layout files and 4 images)

all you need to do is overwrite those in windows dir and reboot

I will upload them later as zip (or cab if i can figure out how)

  • 0

#53
Hermit Dave

Hermit Dave

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts

why when enable rotate screen not show corect and block? can that fix ? but is very good rom maby the best for me who is trying for now,but that with rotate, i'm disappointed.... :D:P)) :huh:


sorry i do not understand.
Did you mean to say that the screen does not rotate when you enable rotate screen ? i'm sure it was working until the ROM last night. I will try it and update this post later

nope rotation still works as it used to.

Edited by Hermit Dave, 09 February 2011 - 06:48 AM.

  • 0

#54
Digesh Chheda

Digesh Chheda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:Omnia i900
For the net connectivity issues,
I changed the rom and worked for me...Working the net very well in other rom..Dont know y isnt it working in your rom..never the less, it was nice rom

  • 0

#55
Hermit Dave

Hermit Dave

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts

For the net connectivity issues,
I changed the rom and worked for me...Working the net very well in other rom..Dont know y isnt it working in your rom..never the less, it was nice rom


dont know mate... there are issues some times and usually hard reset resolves. thanks for the kind word.

  • 0

#56
Hermit Dave

Hermit Dave

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts

uhmmm well maybe ill reflash the rom, and see if i cand workout the wifi issues.... cuz am sooo sticking to this rom!.

may i ask.... that blue sqare (or hexagon) can it be changed? maybe with some program or so?


i have created 2 cabs out of it - one for each layout type (link to download the cab in 1st post). if you want to know how to edit your own, here's the start menu for hexagonal 3 icons

Attached Files


Edited by Hermit Dave, 09 February 2011 - 11:37 AM.

  • 0

#57
marosteeha

marosteeha

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:omnia i900

i have created 2 cabs out of it - one for each layout type (link to download the cab in 1st post). if you want to know how to edit your own, here's the start menu for hexagonal 3 icons


yeah! thats what i wanted to do.. just edit the blue sqare to something of my own; after ive got that where should i put the new files?

thanks by the way!

  • 0

#58
Hermit Dave

Hermit Dave

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts

yeah! thats what i wanted to do.. just edit the blue sqare to something of my own; after ive got that where should i put the new files?

thanks by the way!


in the window folder copy directly over active sync or use resco explorer or something like that and reboot

Edited by Hermit Dave, 09 February 2011 - 08:15 PM.

  • 0

#59
marosteeha

marosteeha

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:omnia i900

in the window folder copy directly over active sync or use resco explorer or something like that and reboot

yes!!!!!!... i soo got that working! thank you veeeery much..... now..... continue to struggle with the wifi... ¬¬ hahahaha

  • 0

#60
Hermit Dave

Hermit Dave

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts

yes!!!!!!... i soo got that working! thank you veeeery much..... now..... continue to struggle with the wifi... ¬¬ hahahaha


why dont you try hard reset once. i have included the wlan package and can myself connect using all 23698 roms

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users