Jump to content


Photo

Kernel Development for FM6 Variant

* * * * - 1 votes

  • Please log in to reply
152 replies to this topic

#61
FatherD

FatherD

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 466 posts
  • Gender:Male
  • Location:Harrow
  • Devices:HTC One S, ZTE Blade
  • Twitter:@codeandchips

Someone can upload a flash_image for N700?

Here you go!
Attached File  flash_image.zip   12.25KB   172 downloads

  • 0
If it ain't foke .. don't brix it!

#62
lityen

lityen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:Mi700

i just noticed the "media.stagefright.enable-player=false" is wayyyyy down the build.prop file (2 lines, true and false, so i guess android took the last value in the build.prop file). i deleted the line, restart and voila! it feels awsummmmm!

no more lags when typing and scrolling (unless i scroll crazily lol).

just tested quadrant and the test is 7xxish. any idea to bump to 800-900?


This is what i have been telling you about in my earlier posts. Read them again to see what i have done.

What is your CPU score? Mine is around 3100. Quadrant score is also influenced by the I/O output. I think this is related to the SD card. Try a faster SD card.

  • 0

#63
singsong

singsong

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts

Here you go!
Attached File  flash_image.zip   12.25KB   172 downloads


Now works! :huh:
thanks thanks thanks

  • 0

#64
ali2869

ali2869

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:picopad

insert this line _after_ last line in build.prop :

media.stagefright.enable-player=true

quadrant ~ 770 but.. standart player work incorrectly..



i didn't flash or anything,
but i follow your instruction to insert media.stagefright.enable-player=true
in the last line
and now my quadrant is average 880 - 950..... wow

but what 's different with my standart quadrant 370-450 ?
i didn't see a different
clock is 600 , can not set more than 600 with cpuset

  • 0

#65
kokokranc

kokokranc

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:CSL Mi700
however,

http://android.modac...41/stagefright/

lol i think its the bug that bumped the quadrant score. nevertheless, i do feel the difference =)

  • 0

#66
ZeroXtreme

ZeroXtreme

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 84 posts
  • Location:Manila
  • Devices:Nexus One
@TJ: Great job so far! I was wondering if it was possible to get Apps2ext/Data2ext working with this kernel?

Thanks in advance.

  • 0

#67
FatherD

FatherD

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 466 posts
  • Gender:Male
  • Location:Harrow
  • Devices:HTC One S, ZTE Blade
  • Twitter:@codeandchips

however,

http://android.modac...41/stagefright/

lol i think its the bug that bumped the quadrant score. nevertheless, i do feel the difference =)

Interesting thread that one ... I feel that the CPU is the major downside of this device .. so the O/C is the best improvement, so well done TJ despite the fact that the Quadrant score is possibly a little over-hyped!

  • 0
If it ain't foke .. don't brix it!

#68
tishfire

tishfire

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Axioo Picopad, Nexus S

Please upload your current boot.img (kernel), so i can start modify for other vendor.


Hi I'm running on Axioo Picopad QGN.
Could you make the kernel work on my device?

Thanks

  • 0

#69
Snoopy72

Snoopy72

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
QUOTE(walery @ Feb 19 2011, 16:01)
to: TJ Style

Pls add to kernel module cifs and nfs ..
i will add more feature soon, until my pc is back..

UP FOR CIFS AND NFS MODULES.
THANKS!

  • 0

#70
riefvan

riefvan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:CSL MI700, BB Curve 8520
  • Twitter:@riefvan
No, i didn't tweak it. I just set the swap to use 200MB of my SD Card Memory using Swapper Configuration App. Got 823 in Quadrant and 876 in Antutu. SD Card Speed Class is quite influential. I used a cheap one though :D


Good figures! ... I got up to 755 with swapper enabled 32mb/10swapiness
Did you tweak the swap in any way to get that figure, or do you think is it just h/w variance!

Edit: Just trying now with the correct version of Swapper For Root

All the best



Anyone up to Gingerbread? :(

  • 0

#71
t3chn0

t3chn0

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:Commtiva n700

please help im
Run Terminal Emulator
type:
su
press "enter"
then type:
chmod 755 /system/bin/flash_image
press "enter"
flash_image boot /sdcard/fm6_boot_v1.2.img
press "enter"


hi dude im already try this one but when flash_image boot /sdcard/fm6_boot_v1.2.img say file not found im using commtiva n700 rom by paul what should I do I want it like others succesfully use it right now thanks in advance

  • 0

#72
FatherD

FatherD

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 466 posts
  • Gender:Male
  • Location:Harrow
  • Devices:HTC One S, ZTE Blade
  • Twitter:@codeandchips

hi dude im already try this one but when flash_image boot /sdcard/fm6_boot_v1.2.img say file not found im using commtiva n700 rom by paul what should I do I want it like others succesfully use it right now thanks in advance

Have you definitely got the file named 'fm6_boot_v1.2.img' and is it sitting in the root of the SDcard, not inside a folder?

EDIT: Also .. have you definitely got flash_image in /system/bin?

Edited by FatherD, 15 March 2011 - 08:43 PM.

  • 0
If it ain't foke .. don't brix it!

#73
t3chn0

t3chn0

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:Commtiva n700

Have you definitely got the file named 'fm6_boot_v1.2.img' and is it sitting in the root of the SDcard, not inside a folder?

EDIT: Also .. have you definitely got flash_image in /system/bin?


i already put the fm6_boot_v1.2.img on my sdcard
but when i check /system/bin theres no flash_image! what should i do FatherD, please help me..tnx

  • 0

#74
t3chn0

t3chn0

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:Commtiva n700
:D wow im now using it! thanks a lot tj and FatherD more power you guys...

  • 0

#75
whs

whs

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:Commtiva N700
Does anyone know from which git+branch the kernel source used to build 'fm6_boot_v1.2.img' came from?

  • 0

#76
FatherD

FatherD

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 466 posts
  • Gender:Male
  • Location:Harrow
  • Devices:HTC One S, ZTE Blade
  • Twitter:@codeandchips

:D wow im now using it! thanks a lot tj and FatherD more power you guys...

The build.prop as requested :(
Attached File  build.prop.zip   1.24KB   152 downloads

All the best :(

  • 0
If it ain't foke .. don't brix it!

#77
t3chn0

t3chn0

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:Commtiva n700

The build.prop as requested :D
Attached File  build.prop.zip   1.24KB   152 downloads

All the best :(

Tnx fatherD your the man... :(

  • 0

#78
insignia08

insignia08

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Z71 Commtiva
hi guys, I'm stuck at the buggy and battery intensive cyanogenmod since it has openVPN support (has a working tun.ko module) and I want to use ROMs with this kernel, can anyone provide a working tun.ko module for this kernel? please, I desperately need it :D I've read that the kernel needs to be compiled as a whole to create one but I'm clueless on how to do that... I only know that the developer is providing the source code to the public so it is possible to have a working tun module.

  • 0

#79
t3chn0

t3chn0

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:Commtiva n700

hi guys, I'm stuck at the buggy and battery intensive cyanogenmod since it has openVPN support (has a working tun.ko module) and I want to use ROMs with this kernel, can anyone provide a working tun.ko module for this kernel? please, I desperately need it :D I've read that the kernel needs to be compiled as a whole to create one but I'm clueless on how to do that... I only know that the developer is providing the source code to the public so it is possible to have a working tun module.

That's also what I need the tun.ko for our commtiva n700

  • 0

#80
James Kei

James Kei

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts
  • Devices:U8220
  • Twitter:@n/a
got it working

thanks

James

Edited by James Kei, 05 April 2011 - 04:05 AM.

  • 0
Huawei U8220 Plus, Samsung Galaxy S3, Galaxy Tab2 7.0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users