Jump to content


Photo

[BUGS] 2.2 and 2.3 bugs


  • Please log in to reply
105 replies to this topic

#21
Ang3l0912

Ang3l0912

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 303 posts
  • Gender:Male
  • Location:Fareham
  • Devices:Zte Racer

im just having quikc check now thanks for offer tho

ok unfortuantly i couldnt get wifi to function i used blade files for help all i managed was loss touch screen lol

Edited by Ang3l0912, 09 March 2011 - 02:35 PM.

  • 0

#22
equiliym

equiliym

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Novi Sad
  • Devices:ZTE Racer
  • Twitter:@equiliym

ok unfortuantly i couldnt get wifi to function i used blade files for help all i managed was loss touch screen lol

just a tought, can you try libs from 2.1, would they work?

  • 0
Suffering-oriented programming.. "First make it possible. Then make it beautiful. Then make it fast."
if i helped please press the vote up button :3

#23
Vlatko25

Vlatko25

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 335 posts
  • Gender:Male
  • Location:Macedonia-Gostivar
  • Devices:ZTE RACER 2.3.7 #257 Racer Boy

ok unfortuantly i couldnt get wifi to function i used blade files for help all i managed was loss touch screen lol

so till now,the 2.2 rom needs wifi to work?or camera and calibration still bug?what is your progres since last posted upload?any fix
Have a luck:) I SUPPORT YOU

  • 0

#24
Ang3l0912

Ang3l0912

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 303 posts
  • Gender:Male
  • Location:Fareham
  • Devices:Zte Racer

just a tought, can you try libs from 2.1, would they work?

the onli way to test about 2.1 files is to try yourself but im nto sure it will =[

  • 0

#25
equiliym

equiliym

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Novi Sad
  • Devices:ZTE Racer
  • Twitter:@equiliym

the onli way to test about 2.1 files is to try yourself but im nto sure it will =[

well okay, ill try that later, will post results but i doubth it

  • 0
Suffering-oriented programming.. "First make it possible. Then make it beautiful. Then make it fast."
if i helped please press the vote up button :3

#26
Vlatko25

Vlatko25

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 335 posts
  • Gender:Male
  • Location:Macedonia-Gostivar
  • Devices:ZTE RACER 2.3.7 #257 Racer Boy

the onli way to test about 2.1 files is to try yourself but im nto sure it will =[

i must have pc to change files?or i can do it with something else?push link with last rom 2.2 i can give it a try

  • 0

#27
Ang3l0912

Ang3l0912

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 303 posts
  • Gender:Male
  • Location:Fareham
  • Devices:Zte Racer

i must have pc to change files?or i can do it with something else?push link with last rom 2.2 i can give it a try

i think basicly we got to fact ov evrythign works besides wifi and camera

  • 0

#28
Ang3l0912

Ang3l0912

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 303 posts
  • Gender:Male
  • Location:Fareham
  • Devices:Zte Racer

i think basicly we got to fact ov evrythign works besides wifi and camera

right we need to find out how to fix this wifi issue if we all google possible fixes try them or even suggest them we get further i hope come on peole lets get wifi going

  • 0

#29
Ang3l0912

Ang3l0912

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 303 posts
  • Gender:Male
  • Location:Fareham
  • Devices:Zte Racer
Just update people whiel quickly searching it could be linked to the WPA_suplicant or somethign if thats not right no wifi at all even with drivers and modules also could be file permission but i tryed that maybe i havent excuted properly but didnt work for me

Edited by Ang3l0912, 09 March 2011 - 04:42 PM.

  • 0

#30
Vlatko25

Vlatko25

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 335 posts
  • Gender:Male
  • Location:Macedonia-Gostivar
  • Devices:ZTE RACER 2.3.7 #257 Racer Boy

Just update people whiel quickly searching it could be linked to the WPA_suplicant or somethign if thats not right no wifi at all even with drivers and modules also could be file permission but i tryed that maybe i havent excuted properly but didnt work for me

any progress guys
any of you!!!!!!!!!! :(

  • 0

#31
equiliym

equiliym

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Novi Sad
  • Devices:ZTE Racer
  • Twitter:@equiliym
well, im out of options, whatever i tried, just got messed up more.. leaving it to the pro's

  • 0
Suffering-oriented programming.. "First make it possible. Then make it beautiful. Then make it fast."
if i helped please press the vote up button :3

#32
Ang3l0912

Ang3l0912

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 303 posts
  • Gender:Male
  • Location:Fareham
  • Devices:Zte Racer

well, im out of options, whatever i tried, just got messed up more.. leaving it to the pro's

look at new topic in forum would appreciate it

  • 0

#33
shuaidi

shuaidi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:zte x850
I know blade's system can fix wifi bug. And I have tried many times. But failed. If using blade's system, touch screen is diffcult to fix. Becau the size of the screen is different. Rresistance and capacitance screen are different too.

  • 0

#34
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404
The Blade uses a different touch screen to the racer..

CONFIG_TOUCHSCREEN_MSM

vs

CONFIG_TOUCHSCREEN_SYNAPTICS_I2C_RMI
CONFIG_TOUCHSCREEN_CYPRESS_I2C_RMI

(the blade has at least two different hardware versions, so the kernel has to include both)


As for the Camera, there seems to be another (slight difference)

CONFIG_MT9T11X_QTECH_MCNEX_SOCKET

vs

CONFIG_MT9T11X_QTECH_MCNEX_FPC

The blade seem to have the same camera hardware, but interfaced differently....

There are other differences, I should be able to build a Blade Kernel using the hardware options from the Racer... I'll see if that makes any difference...

Edited by Sebastian404, 10 March 2011 - 10:39 AM.

  • 0

#35
Ang3l0912

Ang3l0912

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 303 posts
  • Gender:Male
  • Location:Fareham
  • Devices:Zte Racer

The Blade uses a different touch screen to the racer..

CONFIG_TOUCHSCREEN_MSM

vs

CONFIG_TOUCHSCREEN_SYNAPTICS_I2C_RMI
CONFIG_TOUCHSCREEN_CYPRESS_I2C_RMI

(the blade has at least two different hardware versions, so the kernel has to include both)
As for the Camera, there seems to be another (slight difference)

CONFIG_MT9T11X_QTECH_MCNEX_SOCKET

vs

CONFIG_MT9T11X_QTECH_MCNEX_FPC

The blade seem to have the same camera hardware, but interfaced differently....

There are other differences, I should be able to build a Blade Kernel using the hardware options from the Racer... I'll see if that makes any difference...

so the camera for the racer is unix socket based but the blade goes through a specified port way ?? i think im right lol

Edited by Ang3l0912, 10 March 2011 - 10:44 AM.

  • 0

#36
shuaidi

shuaidi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:zte x850

The Blade uses a different touch screen to the racer..

CONFIG_TOUCHSCREEN_MSM

vs

CONFIG_TOUCHSCREEN_SYNAPTICS_I2C_RMI
CONFIG_TOUCHSCREEN_CYPRESS_I2C_RMI

(the blade has at least two different hardware versions, so the kernel has to include both)
As for the Camera, there seems to be another (slight difference)

CONFIG_MT9T11X_QTECH_MCNEX_SOCKET

vs

CONFIG_MT9T11X_QTECH_MCNEX_FPC

The blade seem to have the same camera hardware, but interfaced differently....

There are other differences, I should be able to build a Blade Kernel using the hardware options from the Racer... I'll see if that makes any difference...



Yes, you are right. The kernel I complied could drive blade's system including the touch screen. I adjust the screen range of the code, so the touch screen works. But touch screen is not accurate. The code of the camer is wrong, but wifi is right. so wifi can be fixed by replacing files of system, But camera can not.

  • 0

#37
Vlatko25

Vlatko25

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 335 posts
  • Gender:Male
  • Location:Macedonia-Gostivar
  • Devices:ZTE RACER 2.3.7 #257 Racer Boy

Yes, you are right. The kernel I complied could drive blade's system including the touch screen. I adjust the screen range of the code, so the touch screen works. But touch screen is not accurate. The code of the camer is wrong, but wifi is right. so wifi can be fixed by replacing files of system, But camera can not.

thats cool,when it is going to be ready nice work shuaidi :(

  • 0

#38
Ang3l0912

Ang3l0912

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 303 posts
  • Gender:Male
  • Location:Fareham
  • Devices:Zte Racer
This Is For Rexchun to report bugs on the 2.3 ROM

  • 0

#39
Lam1Q

Lam1Q

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • Devices:ZTE Racer

This Is For Rexchun to report bugs on the 2.3 ROM

The some bug of unlock resolution.(like CM only)
And red/green button :D
Radio doesnt work:)

Edited by Lam1Q, 14 March 2011 - 12:57 PM.

  • 0

#40
rexchun

rexchun

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 136 posts

The some bug of unlock resolution.(like CM only)
And red/green button :D
Radio doesnt work:)

radio ,do you mean no signal?or the radio app

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users