Jump to content


Photo

[How To] Install Recovery and Flash Roms


  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#21
Racerboy

Racerboy

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,463 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:hTC Explorer / Donated Racer

Hello Guys,

After much reading these forums, I've decided to try new roms for my Mexican ZTE Racer. First, I've soft-rooted my phone and then installed Recovery Manager, then I've installed ClockWorkMod Recovery 4.0.1.5. The thing is that whenever I try to reboot into the recovery mode my phone stays at the green android screen and nothing ever happens. I've tried rebooting with the power button + vol- keys and with the function bundled with the recovery manager. I saw that some users asked the same but this thread ended with replies to the zte link user. Could somebody please help me with this? thanx in advance!!



which version of recovery manager have you got installed 0.37b is the latest HERE and use this version of clockworkrecovery HERE

or you can try this method HERE

  • 0

Find ALL my 2.3.7 cm7 ROMS HERE and ICSv5-MOD-ROM HERE @ raceroms

Latest LeWa ported ROM HERE

PM`s for help WONT be answered


#22
MrMaciel

MrMaciel

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

which version of recovery manager have you got installed 0.37b is the latest HERE and use this version of clockworkrecovery HERE

or you can try this method HERE


Hello, I already had installed the version .37b for the recovery manager.. when I try to install the mooncake version of clockworkmod it is marked at as unrecognized.. already tried with the update database command :( the only version that is recognized is the 4.0.1.5-v9 version.

Also, I tried the fastboot method, but when I turn on my phone holding the vol+ key, the green android logo does not stay and the phone boots up normally. I tried restarting it with vol- and the green android stays but the phone appears listed as unknown device and it is impossible to override the drivers with the ones provided with the fastboot method, however, when the phone is on it is recognized perftectly as ZTE modem without any errors.

thank you very much for your help!

  • 0

#23
Racerboy

Racerboy

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,463 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:hTC Explorer / Donated Racer

Hello, I already had installed the version .37b for the recovery manager.. when I try to install the mooncake version of clockworkmod it is marked at as unrecognized.. already tried with the update database command :( the only version that is recognized is the 4.0.1.5-v9 version.

Also, I tried the fastboot method, but when I turn on my phone holding the vol+ key, the green android logo does not stay and the phone boots up normally. I tried restarting it with vol- and the green android stays but the phone appears listed as unknown device and it is impossible to override the drivers with the ones provided with the fastboot method, however, when the phone is on it is recognized perftectly as ZTE modem without any errors.

thank you very much for your help!



its not a problem that recovery manager dont recognise clockworkrecoverymod 4.0.1.5 so long as it installs it thats what matters really, have you tried the terminal emulator option of installing recovery? HERE........let us know if you get it installed or not.....

  • 0

Find ALL my 2.3.7 cm7 ROMS HERE and ICSv5-MOD-ROM HERE @ raceroms

Latest LeWa ported ROM HERE

PM`s for help WONT be answered


#24
JasonLeeming

JasonLeeming

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rochdale
  • Devices:Huawei U8800, ZTE Blade
  • Twitter:@JayLeemin
I'm having some trouble here guys. I installed Sebastians Recovery Manager and the GEN1 recovery image (I'm using a 3 ZTE Racer, installed with Android 2.1). It's rebooting in recovery fine, but once I get into recovery the home button doesn't work when trying to select any options. I can scroll through the menu fine, but I can't select anything.

  • 0
<a href="http://giffgaff.com/...e/jasonleeming" target="_blank"><img src="http://giffgaff.com/.../06_250x52.png" width="250" height="52" alt="Get a free Giffgaff Sim" /></a>

#25
Racerboy

Racerboy

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,463 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:hTC Explorer / Donated Racer

I'm having some trouble here guys. I installed Sebastians Recovery Manager and the GEN1 recovery image (I'm using a 3 ZTE Racer, installed with Android 2.1). It's rebooting in recovery fine, but once I get into recovery the home button doesn't work when trying to select any options. I can scroll through the menu fine, but I can't select anything.



if you have 4.0.1.5 cwm installed, downgrade from 4.0.1.5 to 4.0.1.4 then back to 4.0.1.5 install these through cwm so you`ll have to use the .update files instead of .img

4.0.1.4 update

4.0.1.5 update

should solve it

  • 0

Find ALL my 2.3.7 cm7 ROMS HERE and ICSv5-MOD-ROM HERE @ raceroms

Latest LeWa ported ROM HERE

PM`s for help WONT be answered


#26
JasonLeeming

JasonLeeming

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rochdale
  • Devices:Huawei U8800, ZTE Blade
  • Twitter:@JayLeemin

if you have 4.0.1.5 cwm installed, downgrade from 4.0.1.5 to 4.0.1.4 then back to 4.0.1.5 install these through cwm so you`ll have to use the .update files instead of .img

4.0.1.4 update

4.0.1.5 update

should solve it


Thanks. But, if I have to install through ClockworkMod, surely I won't be able to install them, because I can't select anything using the Home button?

  • 0
<a href="http://giffgaff.com/...e/jasonleeming" target="_blank"><img src="http://giffgaff.com/.../06_250x52.png" width="250" height="52" alt="Get a free Giffgaff Sim" /></a>

#27
Racerboy

Racerboy

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,463 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:hTC Explorer / Donated Racer
its a key mapping problem i think 1 of the other buttons is select , you can install http://android.podtw...oncake-gen1.img through recovery manager and then reboot to cwm which should then have correct keymapping and then update through cwm to 4.0.1.5 with the .update file above

btw the hard button make call is select

Edited by Racerboy, 21 September 2011 - 05:12 PM.

  • 0

Find ALL my 2.3.7 cm7 ROMS HERE and ICSv5-MOD-ROM HERE @ raceroms

Latest LeWa ported ROM HERE

PM`s for help WONT be answered


#28
JasonLeeming

JasonLeeming

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rochdale
  • Devices:Huawei U8800, ZTE Blade
  • Twitter:@JayLeemin

its a key mapping problem i think 1 of the other buttons is select , you can install http://android.podtw...oncake-gen1.img through recovery manager and then reboot to cwm which should then have correct keymapping and then update through cwm to 4.0.1.5 with the .update file above

btw the hard button make call is select


Thanks. This helped. I didn't bother updating back to 4.0.1.5, and it worked fine. My girlfriend's phone is running great now I've updated it to 2.3.4.

Thanks for your help RacerBoy.

  • 0
<a href="http://giffgaff.com/...e/jasonleeming" target="_blank"><img src="http://giffgaff.com/.../06_250x52.png" width="250" height="52" alt="Get a free Giffgaff Sim" /></a>

#29
daniel3ub

daniel3ub

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
  • Devices:Chinese ZTE V-880
Hi.

One question: how do one press Home to select the desired option if the Home button is a soft button in my ZTE X850 from China Unicom?

Is there another way to choose the option that I don´t know? Or the hone I have in my hands is not a Racer?

Thanks!

Forget about it. Didn´t read the posts above. Shame on me.

Edited by daniel3ub, 07 February 2012 - 01:31 PM.

  • 0

#30
jean.michel.78

jean.michel.78

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:france
  • Interests:linux,chinese checkers, VOIP
  • Devices:zte link
  • Twitter:@jean__michel
hello thanks for this topic but i wonder if i can use this process for a zte link which is in android 1.6
i have rooted this phone

  • 0

#31
gogobelo

gogobelo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:zte racer II
Hi! I have a ZTE Racer 2 ,software version:2.2.3, Krenel:2.6.32.9 and I tried to root it with Universal Androot V:1.6.1 and I didn't made it .Can you help me please?
Mesage on the phone after I tried to root : Failed! No -----Fu goo--- Thanks!

  • 0

#32
equiliym

equiliym

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Novi Sad
  • Devices:ZTE Racer
  • Twitter:@equiliym

Hi! I have a ZTE Racer 2 ,software version:2.2.3, Krenel:2.6.32.9 and I tried to root it with Universal Androot V:1.6.1 and I didn't made it .Can you help me please?
Mesage on the phone after I tried to root : Failed! No -----Fu goo--- Thanks!

you should totally check racer2 thread since it differs from racer method, take some time and read through the posts to find rootkit and recovery for it

  • 0
Suffering-oriented programming.. "First make it possible. Then make it beautiful. Then make it fast."
if i helped please press the vote up button :3




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users