Jump to content


Photo

[HOWTO]Change the digitizer screen (ZTE Blade)

* * * * * 8 votes

  • Please log in to reply
227 replies to this topic

#81
Goots

Goots

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:Samsung Galaxy S GT-I9000
  • Twitter:@1969guy
Yep, you need to be really careful. If you start at the bottom of the phone, the two halves separate just enough for you to see if there is anything in the way. Don't push the screwdriver in too far otherwise you might be unlucky enough to catch a ribbon cable or something, as ojconcentrate did :(

It might even be worth using a thick guitar plectrum or something rather than a screwdriver.

If I remember originally though, I only had to start the split using a screwdriver, once I had the two pieces separated enough, I managed to prise them apart using my fingernails.

Additionally, you don't actually remove the display itself using this method, just the clear digitizer that covers it.

  • 0

#82
ojconcentrate

ojconcentrate

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts

Yep, you need to be really careful. If you start at the bottom of the phone, the two halves separate just enough for you to see if there is anything in the way. Don't push the screwdriver in too far otherwise you might be unlucky enough to catch a ribbon cable or something, as ojconcentrate did :(

It might even be worth using a thick guitar plectrum or something rather than a screwdriver.

If I remember originally though, I only had to start the split using a screwdriver, once I had the two pieces separated enough, I managed to prise them apart using my fingernails.

Additionally, you don't actually remove the display itself using this method, just the clear digitizer that covers it.


well... i reserved another one (only white available though....) and will pick it up today. if the monte carlo was already network unlockable i would probably buy that one.

Edited by ojconcentrate, 14 October 2011 - 12:43 PM.

  • 0

#83
Maxxo

Maxxo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
Hello,

I just received my new digitizer and I'm pretty pissed because it arrived without the the bodywork around. Can somebody tell me how I can get the old one out and if I have the glue the new one?

Posted Image

  • 0

#84
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
Where you get it?

You need a Cutting knife. Then you go with ne knife unter the middle of the Fascio around der Fascia.

Glue? I dont know...go to a mobile shop and ask for glue

  • 0

#85
Maxxo

Maxxo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
Ebay seller "e_ja". God I've waited so long and now this BS.... :angry:

  • 0

#86
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
I can send you one with fascia

  • 0

#87
Maxxo

Maxxo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
Thank you, but I'll try it myself the next days. I got lots of University stuff to do. How much would you want? Ebay prices are quite high these days (>40€).

  • 0

#88
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
30 Euro

  • 0

#89
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
Send it back to e_ja and tell him you has a Libra ;)

  • 0

#90
Sborovm

Sborovm

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Devices:ZTE Blade TFT (OSF)

Send it back to e_ja and tell him you has a Libra ;)


Hey WAWA72 it looks you have a service center in Germany for Blades ;)


Where are you getting these spare parts from?


  • 0

#91
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
Ebay. Fallen Phones ;)

  • 0

#92
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
Ebay. Fallen Phones ;)

  • 0

#93
mike_

mike_

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
I bought one from justgenuine2011 on ebay for £9.79 delivered yesterday, it arrived this morning and is now fitted and working perfectly Posted Image

It isn't new but was absolutely unmarked other than it had been cleaned with something a bit greasy (smelled like pledge or similarPosted Image) so took 5 mins to clean properly.

Followed the instructions in the 1st post and managed to split the case just using a fingernail. Job done in 10 mins from opening the jiffy bag to powering up the phonePosted Image

edit: item number is 270833033548 and they had more than 10 left earlier

Edited by mike_, 15 October 2011 - 10:41 AM.

  • 1

#94
jonep

jonep

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE BLADE
Great thread ..

Many thanks to the OP and to mike_ ^^^^^ for the now £9.39 ebay ad.

Just ordered one as mine has a crack which I was going to ignore till the Skate becomes unlockable.

As it appears I might grow old and die before that happens I'm fixing the SF.

Edited by jonep, 18 October 2011 - 02:10 PM.

  • 0

#95
gadgetshop

gadgetshop

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HTC ONE
  • Twitter:@seanicca
thanks to the OP, just fitted new front on girlfriends San Fran and all is well, well until she drops it again.

  • 0

#96
anglo

anglo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:SW18
  • Devices:Ascend G300, San Fran.
Quick question re; my sons cracked San Fran. (I also have one, not cracked though.)
It's cracked across one third of the digitizer screen but works perfectly well in all functionality/areas.
Does this mean that the underlying Oled screen is definitely intact, or could the Oled also be broken but still function?
No point in replacing the digitizer if the Oled is also cracked under it.

PS. The phone's at Uni along with it's owner at present so I can't prise it apart to check for myself before buying a relacement digitizer.
Thanks. :)

PPS. Just noticed that they're now much cheaper on the Bay than the last time i looked about a month ago. There was only one seller and they wanted £30 then.

Edited by anglo, 09 November 2011 - 04:27 PM.

  • 0

#97
Goots

Goots

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:Samsung Galaxy S GT-I9000
  • Twitter:@1969guy
If the OLED screen was cracked I think there would be a large area of it that would be black, or have a matrix of white lines across it, emanating from the cracked area.

I saw one that was cracked and while you could see part of the screen, most of it looked like it had a mixture of horizontal and vertical white lines all over it.

If I was a gambling man, from what you say, I'd wager that his OLED is fine, and just the digitizer is cracked :)

  • 0

#98
anglo

anglo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:SW18
  • Devices:Ascend G300, San Fran.
Thanks Goots. It will only cost a tenner now to find out if it's a cracked Oled.

Want to buy one now as I can get it for £10 but won't be able to fit it until he's home near Xmas and if it turns out to be faulty I guess I won't be able to return it by then.
If I leave buying it till he's back home it may be more expensive again.
I'll ask him if he'd be up for changing it himself if I get it delivered to him.
Decisions. :unsure: :)

Edited by anglo, 09 November 2011 - 08:38 PM.

  • 0

#99
gomes29

gomes29

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
Hi then, I need to replace my digitizer screen and I'm searching for options..

http://www.ebay.co.u...4702671&afsrc=1

and

http://www.ebay.co.u...6464458&afsrc=1


The first one is used and I'm not sure if it is in good conditions..the second is in 'Seller refurbished' condition so I dont know what I go to buy.. If someone has feedback from this sellers pls report here.. I'll be very grateful

  • 0

#100
gadgetshop

gadgetshop

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HTC ONE
  • Twitter:@seanicca

Hi then, I need to replace my digitizer screen and I'm searching for options..

http://www.ebay.co.u...4702671&afsrc=1

and

http://www.ebay.co.u...6464458&afsrc=1


The first one is used and I'm not sure if it is in good conditions..the second is in 'Seller refurbished' condition so I dont know what I go to buy.. If someone has feedback from this sellers pls report here.. I'll be very grateful


I used this seller when I fixed my girlfriends, It says refurb but its like new, not a mark on it. Just looked but he's not got any black at the moment but if you emailed him he might be able to help you out.

http://www.ebay.co.u...b#ht_500wt_1202

Sean



Edited by gadgetshop, 17 November 2011 - 05:30 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users