Jump to content


Photo

[HOWTO]Change the digitizer screen (ZTE Blade)

* * * * * 8 votes

  • Please log in to reply
227 replies to this topic

#101
gomes29

gomes29

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
Thanks a lot gadgetshop, I emailed him and I'm waiting for the response ;)

  • 0

#102
jonep

jonep

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE BLADE

Hi then, I need to replace my digitizer screen and I'm searching for options..

http://www.ebay.co.u...4702671&afsrc=1

and

http://www.ebay.co.u...6464458&afsrc=1


The first one is used and I'm not sure if it is in good conditions..the second is in 'Seller refurbished' condition so I dont know what I go to buy.. If someone has feedback from this sellers pls report here.. I'll be very grateful


http://www.ebay.co.u...8&_fvi=1&_rdc=1

£9.39 delivered. (from message above)

  • 0

#103
gomes29

gomes29

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
thanks a lot :)

  • 0

#104
jmcn

jmcn

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:ZTE Blade
Dealextreme now selling the digitizers if anyone is interested.

http://www.dealextre...om-style-109916

  • 0

#105
unrandomsam

unrandomsam

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 916 posts
  • Gender:Not Telling
  • Devices:Xperia Play / Xoom / ZTE Blade

Dealextreme now selling the digitizers if anyone is interested.

http://www.dealextre...om-style-109916


Do you own one ? (Be worth getting one if is the 5 point multitouch one for anyone).

  • 0

#106
WildeRNS

WildeRNS

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco
hi, can anybody say where to buy TFT LCD? on dealextreme are out of stock :(

  • 0

#107
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
"ebay

Mine was working fine and brandnew !!!

http://www.ebay.de/i...=item4ab0cd6563

After buying ,you must give him all the numbers and codes on the backside of the LCD,

Delivery time 3 weeks

Edited by WAWA72, 21 December 2011 - 10:49 PM.

  • 0

#108
jmcn

jmcn

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:ZTE Blade

Do you own one ? (Be worth getting one if is the 5 point multitouch one for anyone).


No, i had already ordered one from ebay when i seen it on Dealextreme.
The Ebay 1 i received today (from joneps' ebay link) and the metal screen case in the fascia is slightly different to my oled sanFran, this results in the screen not fitting.Has any other oled owners found this, i dont want to press to hard to get the circuit board in, especially as it just falls into place on the old fascia.

Doh!! The metal case was part of the old screen, managed to pry it off and it clipped together fine.
TIP; dont do this with a toddler running around, you miss the obvious and they grab stuff,now to find those screws :(

Edited by jmcn, 22 December 2011 - 06:41 PM.

  • 0

#109
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
I can order Oled Displays (Samsung) brandnew

incl. shipping to you 50 Euro

  • 0

#110
xavia

xavia

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Female
  • Location:Aveiro@PT
  • Interests:Big bang theory; WOW; Geocaching; Japanese food; Salty popcorn.
  • Devices:Optimus San Francisco white
hi guys,
I have a nice OLED zte blade, and yesterday I opened just for cleaning the dust between the OLED and the touch screen. My phone was absolutely ok!!
I did the disassemble very carefully, cleaned the OLED with a cotton shirt and the digitize screen, then closed up and then turn on the phone...

well.. the touch screen didn't work at all, the buttons worked just fine.. I entered the recovery mode and tried to re install CM7 but nothing worked.. the phone isn't installing the rom.. what have I done? Can anyone help me? :(

EDIT: added some photos


Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image


Posted Image


Posted Image


Posted Image





Posted Image


Posted Image

Edited by xavia, 28 December 2011 - 02:30 PM.

  • 0

#111
anglo

anglo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:SW18
  • Devices:Ascend G300, San Fran.
Hi Xavia,
Page 3, Post 44 by Ralph may be of help to you.
There are 5 contacts along the edges of the phone, 3 on one side and 2 on the other.
They are quite fragile and MAY be the cause of your problem as they can be disturbed during the replacement procedure.
To view them, he refers to image number 5 in the original post (Post No.1)
Good luck. :)

  • 0

#112
anglo

anglo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:SW18
  • Devices:Ascend G300, San Fran.
Response to my posts at 97 & 99 (& Goots 98) all on Page 5.

I successfully tackled my sons digitizer screen replacement this evening. Thankfully, the Oled LCD panel underneath was undamaged.

The only sticking point for me, with my dodgy eyesight, was trying to release the flap holding the ribbon cable the opposite way round! Once I figured that out the rest was fine.
I still went through the usual 'sh**tin myself' routine while waiting an age for it to boot up though.
All is well on it so far and I asked him to give it a good work out to stress it a bit and see if it dies on him.

Thanks goots for the step through (P1), also mrflibbles for the battery release tip as it did indeed release easier (P80) & ojconcentrate for the mobo cable warning (P81). All appreciated. :D

Edited by anglo, 29 December 2011 - 10:54 PM.

  • 0

#113
xavia

xavia

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Female
  • Location:Aveiro@PT
  • Interests:Big bang theory; WOW; Geocaching; Japanese food; Salty popcorn.
  • Devices:Optimus San Francisco white

Hi Xavia,
Page 3, Post 44 by Ralph may be of help to you.
There are 5 contacts along the edges of the phone, 3 on one side and 2 on the other.
They are quite fragile and MAY be the cause of your problem as they can be disturbed during the replacement procedure.
To view them, he refers to image number 5 in the original post (Post No.1)
Good luck.


I only have 4 silver things :( that may be the problem. Can I buy one silver thing? Or I need a new screen?

Edited by xavia, 02 January 2012 - 11:14 PM.

  • 0

#114
McScruff

McScruff

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:ZTE Blade
I forgot to say thanks for this thread. I got mine off ebay a few months ago for a tenner. Screwdriver set for a pound from poundland. 10 mins and now with my volume button upside down i know i did it

  • 0

#115
mamboboy

mamboboy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts

The touchscreen on my blade has been playing up for ages. It got worse today, so I took the plunge and completely disassembled it, and put it back together, based on these instructions.

Although hard to see in these pictures, there are 5 little foam oval widgets, 2 down one side of the board, and three down the other, each covered with a silvery conductor. The ones on the side with 3 make contact with a lead with bare patches adjacent to these widgets. If you look carefully at Picture 5 in the first posting, you can see the lead on the side with three, running down the edge - one contact is near the mid-height of the battery housing, and the other two are roughly at each end of the battery housing.

At least one of these was not located properly. I reseated them all carefully with tweezers, making sure they contacted the wire properly, and also for good measure disconnected and reconnected the connector shown in Picture 3 in the first posting. I then reassembled everything, and - touch wood - the touchscreen has been working much more reliably since.



Could somebody do me a huge favour and circle where these contacts are in one of the above photos so I can check them on my phone? The OP of this threads photos have vanished and I'm struggling to find them.

I Installed a new digitizer yesterday and it was working perfectly. Reopened the phone today to clean the screen a bit, put it back together and the screen (touch) no longer works. Gutted as it's the OLED model as well

Edited by mamboboy, 06 January 2012 - 01:08 AM.

  • 0

#116
mamboboy

mamboboy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
Somebody halp, please. Posted Image

  • 0

#117
JimJam707

JimJam707

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 825 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:Moto G
  • Twitter:@JimJam707
My new screen (http://www.ebay.co.uk/itm/280791504126) and back case (http://www.ebay.co.uk/itm/260913706838) arrived from eBay today. Followed the guide word by word in the OP and it worked a charm! The back black bit was a bit of a bugger to get off, but it was worth it.
Like having a whole new Blade!
:D

  • 0

Samsung Galaxy SII - CyanogenMod 10.1 Nightlies

ZTE Blade - CyanogenMod 7

Samsung Galaxy Spica i5700 - CyanogenMod 9 Alphas

------------------------------------------------

Follow Me:

Twitter


#118
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
mamboboy,

you killed the connector again.

buy a new one

clean all first, and then build in.


------------------------------------------------------------------------------------------

tommerow i make some Photos with my dust protector for ZTE Blade

Edited by WAWA72, 06 January 2012 - 10:25 PM.

  • 0

#119
mamboboy

mamboboy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
I'm hoping that's what I've done. I messaged the eBay seller about the problem and he sent a new one out today free of charge. I have a really bad feeling I did something to do the main board reopening the case up though Posted Image

eBay item

270833033548 by the way. Top seller :)


Edited by mamboboy, 06 January 2012 - 10:27 PM.

  • 0

#120
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
screws out

Buddy open

the flap open

digitizer open

new digitizer build in

flap close


its very easy, i do it so many times

next time, i make a video from this, includet my dust protections

  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users