Jump to content


Photo

[HOWTO]Change the digitizer screen (ZTE Blade)

* * * * * 8 votes

  • Please log in to reply
227 replies to this topic

#121
Sluysen

Sluysen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
Yesterday I fell with my bicycle (stupid I know :P) and my screen is busted.

The touch and everything works, but the screen is 90% black...

I found a replacement, cheap, on dealextreme. But I was wondering if there was a guide or something about replacing it, hence I don't wanna mess it up more :P

  • 0

#122
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
yes dealextreme has, but it will never come.

i buyed 2 pairs, after waiting more then 10 days, the displays was not at dealxtreme arrived. i cancelled my order

Edited by WAWA72, 07 January 2012 - 10:40 PM.

  • 0

#123
Sluysen

Sluysen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
You know dealextreme takes about 2-3 weeks right??

I have friends who ordered stuff and always received it after 2 or more weeks.

I'm just wondering if it's a tricky job to replace a screen, and if there's a guide around somewhere. Google only gives me guides for digitizer

  • 0

#124
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
I orderd and their stands 10 days (!!!!) waiting for supplier


I thinks that is nor normally. I canceeld, and buy one from ebay (New) 35 Euro and waiting 3 weeks. But it works.

Next display i have, i make a How to video

  • 0

#125
Sluysen

Sluysen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
Could you just give a bit of info on how to replace it?

I suppose it's just a matter of switching the 2, but I don't know how to unattach those ribbon connectors. And hence they look so brittle I don't wanna end up breaking it.

I saw there were 2 on the screen? Total of 5 in the phone, do they all need to be disconnected?

  • 0

#126
WildeRNS

WildeRNS

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco
i ordered display in 17.12.2011 and 10.01.2012 displayes arrived in dealextreme, now they preparing to ship me. so i think they are in stock.

  • 0

#127
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
3 weeks waiting....

is not in stock ;)

  • 0

#128
WildeRNS

WildeRNS

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco

3 weeks waiting....


yes, but price!

  • 0

#129
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
If the displays coming, tell it us.

  • 0

#130
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
Here a small How to for you:


All screws out

Open the Blade

Open the Fascia Connector

Open the Display Connector

Solve the display:

From the right side of the display Connector you do push a toothpick inside (half length) and let it inside

Next toothpick push it an the left side from the connector and let it in.

The third 1cm from the second toothpick....and the 4th ....

If you are at the end of the display you can with you Fingers the display pry


I do it, more then 10 times with 10 Blades, it works without any problem.

Only what you never will forget, befor you work with my tootpick trick, ist open the Connector and slide it out.

I repaired more then 30 Blades here in germany, believe in me.


The new Display build in is very easy:

First you connect the Connector

After that, you fold down the display. It will fit 99% in right position.

Edited by WAWA72, 11 January 2012 - 01:42 PM.

  • 0

#131
mamboboy

mamboboy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
p

screws out

Buddy open

the flap open

digitizer open

new digitizer build in

flap close


its very easy, i do it so many times

next time, i make a video from this, includet my dust protections


Oh well, replacement digitizer didn't fix it so I've definitely screwed something on the mainboard. Gutted :(

  • 0

#132
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
I think you get a faulty replacement. Thats normal, from 10 are 3 faulty. Ask you seller for a new one. I buy only from mpas (ebay).

  • 0

#133
mamboboy

mamboboy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
I honestly think I've done something to the actual mainboard. When I messaged the seller about the first he said he's never had a report of the "A Grade" digitizers not working and both of the ones he's send me have been in pristine condition

I stupidly didn't look at this thread before trying and used a screwdriver to reopen the phone to clean it again thinking it would be quicker. I'd put money on me scratching a contact :(

  • 0

#134
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
I make you an offer to repair it.

Send it me to germany. I repaired a lot blades !!

  • 0

#135
mamboboy

mamboboy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
That's very kind of you but shipping rates, etc to Germany will make it a little pointless really.

If I took a photo of the phones board and posted it here do you think you'd be able to spot if anything has broken off?

  • 0

#136
Sluysen

Sluysen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
@WAWA thx

so far I managed to get it open( tough job hope I didn't break anything :P)

But i'm not sure on how I can disconnect the digitizer, and then the screen itself. This connector:

Posted Image

  • 0

#137
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
Thats my Repairing Service Thread in germany

http://www.android-h...ie-zu-wawa.html



Your photo and connector looks finde. What you use for open the connector? I use my fingernail.

Edited by WAWA72, 11 January 2012 - 05:52 PM.

  • 0

#138
mamboboy

mamboboy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts

@WAWA thx

so far I managed to get it open( tough job hope I didn't break anything :P)

But i'm not sure on how I can disconnect the digitizer, and then the screen itself. This connector:

Posted Image


It's like a flap holding it down, just lift it with your fingernail...

Edited by mamboboy, 11 January 2012 - 06:05 PM.

  • 0

#139
WAWA72

WAWA72

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 309 posts
  • Devices:ZTE Blade__not booting
Di you buy only the digitizer or digitizer includet the Fascia?

The second Variant is the better Idea.


For all Flaps use your Fingernails, no screwdrivers !!

For connect the Connector u can use the Fingernail and a toothpick.

  • 0

#140
Sluysen

Sluysen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
It's not my picture :P it's from the first post of this topic.

I don't think i need a digitizer hence my touch still works, only 95% black lcd display.

I disconnected the digitizer one

but the big one from the screen doesn't work.

I removed a metal brace from around the screen, but the screen itself doesn't move. Is that glue'd or something??

Edited by Sluysen, 11 January 2012 - 06:17 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users